Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 61 z 202 PrvníPrvní ... 1151596061626371111161 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 901 až 915 z 3017

Téma: Foťák s 4K videom F1.0

  1. #901
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Panasonic GH5, takhle to má fungírovat, moc pekné :

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #902
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Chlapci, NAB Show sa rýchlo blíži a ja musím začať šetriť : http://www.sonyalpharumors.com/new-u...a-around-20mp/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #903
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Milan, v tvojich testoch sa potvrdila strata reálnej farby na vyšších ISO u GH5 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #904
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Sony A6500, stálosť farieb ISO 200 -25600, clona začína na F1.4 :

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #905
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Milan, v tvojich testoch sa potvrdila strata reálnej farby na vyšších ISO u GH5 ?
    Už jsem to tu někde říkal. Odpovídá to tomu, co lze očekávat na základě silného barevného odšumování při tak vysokých citlivostech (nelze čekat, že 4/3" čip bude mít při ISO 12800 čistý obraz, který po odšumění bude plně barevný). Nicméně záleží také na scéně. Někde to klesá více, někde překvapivě málo. Obecně se dá říci, že tmavší plochy jdou pak do takových našedlých méně barevných ploch (prostě jako klasický snímek vyfocený na vysoké ISO). Právě dokončuju střih videa, kde to ukazuju na třech scénách, ale než se to převede a nahraje na YouTube, tak to potrvá ještě hodně dlouho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #906
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Právě dokončuju střih videa, kde to ukazuju na třech scénách, ale než se to převede a nahraje na YouTube, tak to potrvá ještě hodně dlouho.
    Už minule si sa sťažoval na dlhý prevod, to je zvláštne, mám na dnešnú dobu priemerný CPU /Haswell/ a podpriemernú GK /GTX780M/
    a export 4K/60p jede v reálnom čase. Možno používaš "lenivý" soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #907
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Schválne som to zmeral, na časovú os 3 originál videá od teba z GH5, prevod H.264 100Mb/s. Trvanie videa 52s - čas prevodu 62s.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #908
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Schválne som to zmeral, na časovú os 3 originál videá od teba z GH5, prevod H.264 100Mb/s. Trvanie videa 52s - čas prevodu 62s.
    Tak to máš pořád raketu :-) To víš, já měním kompy jednou za 6-8 let, a protože už nehraju hry, tak mi to vydrží dlouho, než začnu pociťovat nějaké výkonnostní nedostatky. Což nyní s nástupem 4K začlo markantně. Takže v mém případě je to stařičké dvoujádro se 4GB RAM a grafikou GeForce se 48 nebo 64 shadery, teď už ani nevím (co se dívám, tvoje GTX780M jich má 1536 :-)). 3minutové video v mém případě bude tak cca 4 hodiny :-D nemluvě o tom, že mi soft (Premiere Elements) neumí exportovat H.264 při 4K/60p, takže výsledek bude mít v neúsporném kodeku hádám tak okolo 15 GB. Což bude upload tak hodinu a půl a YouTubu to také bude trvat nějakou tu hodinku, než to přechroustá a vyplivne i ve 4K rozlišení. Ale na podzim si chci udělat radost a konečně zas po dlouhé době pořádně inovovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #909
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    A sakra, 3min. video 4hodiny, to je doslova vyrábané v kremíkovom pote. Radosť s novým PC si určite urob, žijeme len raz.
    O to viac sa teším na finálne video.

    Mne YT zobrazí nahrané 4K video ako náhľad až po niekoľkých hodinách, dovtedy len ako link. V prípade vimeo je to okamžite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #910
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    A sakra, 3min. video 4hodiny, to je doslova vyrábané v kremíkovom pote. Radosť s novým PC si určite urob, žijeme len raz.
    O to viac sa teším na finálne video.

    Mne YT zobrazí nahrané 4K video ako náhľad až po niekoľkých hodinách, dovtedy len ako link. V prípade vimeo je to okamžite.
    Dneska to zpracovalo docela rychle, takže to můžu nahrát už teď (obával jsem se, že bych se k tomu dostal až večer). Tudíž tady to je:



    Jak je vidět, ISO 12800 je na 4/3" snímač opravdu hodně, to už v tmavších částech začíná černat a hodně ztrácet barvy. Nicméně ISO 6400 vypadá dost slušně (degradace tam je, ale většinou nic až tak moc dramatického) a ISO 3200 je takřka bez ztráty kytičky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #911
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Tudíž tady to je:
    No, Milan, parádne si to spracoval, smekám. Ukážky majú vysokú výpovednú hodnotu. K výkonu GH5 - očakával som podstatne horšie výsledky. Stabilita farieb nepatrí k špičke, ale je to naprosto použiteľné, stejne tak šum na ISO6400 a 12800 je akceptovateľný. Na telke to bude vypadať fajn. Myslím, že túto disciplínu zvládol Panasoni GH5 so cťou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #912
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    K autofokusu pri GH5 - videl už som dosť serióznych testov, aby som si dovolil to vyhodnotiť. Dole pridávam niektoré, čo tu neboli. Základný dojem - aj keď sú niektoré prechody svižnejšie, a to je slušný pokrok, logika AF sa príliš nezmenila oproti GX80/G80. Stále platí:

    - AF systém váha preostriť do veľmi krátkych vzdialeností, najmä ak je tam rýchla zmena. Pritom práve toto väčšina ľudí testuje.
    - AF systém sa do veľkej miery orientuje podľa pohybov foťáku, ak je foťák aj scéna statická, váha s preostrením. Toto prakticky nikto nechápe a ľudia nezmyselne urobia rýchly prechod a následne zafixujú scénu. Foťák čaká a čaká a čaká...
    - zdá sa, že najlepšie AF reaguje pri 4K 50/60p, kde vidím asi najzjavnejší pokrok. AF má však súčasne tendenciu pulzovať viac ako pri 24/25/30p. 50/60p je teda čo sa týka AF veľmi výrazná pomoc pri akčných scénach, ale pre kľudnejšie video a preťahovanie AF s jedného objektu na iný by som zostal pri 24/25/30p. Podľa mojich skúseností s GX80 je 30p optimálna kombinácia rýchlosti a plynulosti preostrovania.

    Moje zhodnotenie je, že toto má samozrejme stále veľmi ďaleko od blbuvzdorného autofokusu Sony/Canon, ktoré sa spoliehajú na fázovú detekciu. Súčasne však musím povedať, že v praxi sa to celkom iste bude prejavovať podstatne lepšie a väčšinu vecí, ktoré ľudia skúšajú by som dokázal natočiť aj s GX80, a to bez pulzovania. Je však absolútne nutné používať pri točení mozog a s dostatočnými skúsenosťami spoľahlivosť AF výrazne stúpa. Pár pravidiel:

    - ak chcem aby mi foťák na nejaký objekt zaostril, pohybom foťáku na neho jemne pristanem. S trochou skúseností som schopný bez problémov zladiť koniec pohybu a zaostrenie AF.
    - ak potrebujem zaostriť na niečo veľmi blízke, je nutné to urobiť pomaly a veľmi jemne. Opäť, foťák sa spoľahlivo chytí. Ostrenie z jedného blízkeho objektu na iný je už bez problémov. Ak chcem opäť preostriť na dlhšiu vzdialenosť, potrebujem pohybom foťáku dať vedieť systému, že má pracovať. Držať foťák statický a odrazu pridať/odstrániť blízky objekt je tá najhoršia možnosť.




    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #913
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Jak je vidět, ISO 12800 je na 4/3" snímač opravdu hodně, to už v tmavších částech začíná černat a hodně ztrácet barvy. Nicméně ISO 6400 vypadá dost slušně (degradace tam je, ale většinou nic až tak moc dramatického) a ISO 3200 je takřka bez ztráty kytičky.
    Áno, zdá sa, že ISO6400 je vo videu použiteľnejšie než doteraz (oproti G80/GX80, GH4 je slabšia) a možno aj ISO12800 by šlo v núdzových situáciách použiť. Ja nejdem nad ISO3200, kde už je vidieť slabšiu ostrosť, tu sa zdá že GH5 tiež získava. Ale asi by to chcelo vyskúšať bok po boku, inak je to dojmológia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #914
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    nemluvě o tom, že mi soft (Premiere Elements) neumí exportovat H.264 při 4K/60p, takže výsledek bude mít v neúsporném kodeku hádám tak okolo 15 GB. Což bude upload tak hodinu a půl a YouTubu to také bude trvat nějakou tu hodinku, než to přechroustá a vyplivne i ve 4K rozlišení.
    Snažím sa nájsť editor, s ktorým by sa dalo plynulo editovať 4K video na notebooku. Premiere Elements sa mi strašne seká, vstupné videá to nedokáže plynule prehrať a tým je znemožnená akákoľvek rozumná editácia. Tebe to ide plynule? Aké nastavenia používaš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #915
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Snažím sa nájsť editor, s ktorým by sa dalo plynulo editovať 4K video na notebooku. Premiere Elements sa mi strašne seká, vstupné videá to nedokáže plynule prehrať a tým je znemožnená akákoľvek rozumná editácia. Tebe to ide plynule? Aké nastavenia používaš?
    U Premiere Elements je potřeba to nejprve nechat "vykreslit". Verze od verze se ale liší, takže nevím, kde to má ta tvá. Vtip je v tom, že jak to nahodíš na časovou osu, necháš si to "předpřipravit", já tam mám tlačítko "vykreslit", spustit se to ale dá i Enterem. Aplikace to rychle překóduje do nízkého rozlišení s příšernou kvalitou a to se pak zobrazí místo těch náhledů (barevný ukazatel jednotlivých klipů pod časovou osou je zelený a ne oranžový, červený nebo žádný). Pak to klidně může být editace i 4K videa a přehrává se to rychle, neboť ty náhledy pro stříhání a další editaci jsou možná tak nějaké WVGA nebo něco takového.
    Odpovídat lze po přihlášení