Dobrý den. Požádal bych o radu, jaký ultrazoom by byl v dnešní době solidní a samozřejmě s ohledem na stáří mého současného DSC-H1 i kvalitativně lepší náhradou. DSC-H1 mám od roku 2006 nebo 2007, avšak již opravdu dosluhuje. Rád bych pořídil nějakou náhradu, ale o zrcadlovce zatím nepřemýšlím, neboť s fotoaparátem fotí i žena a tedy rozměry DSC-H1 jsou tak akorát. Díval jsem se i na takzvané bezzrcadlovky a zaujal mě Olympus E-PL6 + objektivy 14-42mm II R + 40-150mm, ale cena téměř 12 tisíc je příliš vysoká. Rád bych zůstal s cenou někde do 7.000 až 8.000 Kč. Pokud by to bylo možné, chtěl bych mít možnost výběru z více typů fotoaparátů a tedy požádám o doporučení alespoň třech konkrétních fotoapaátů, ze kterých by se dle vás dalo či mohlo vybírat. Děkuji předem.
PS: jinak fotoaparát využíváme čistě jako rodinný, tedy k fotografování dětí, při dovolených, sportovních soutěžích atd. Na DSC-H1 mi dost vadí ryychlost, při jaké se obnoví možnost focení s bleskem, respektive ta celková "pomalost" než můžete vyfotit druhou fotografii. Upřímně si již nepamatuji, zd takto pomalý byl v i době koupě. Co bych opět ocenil je hledáček.