Tazatel: Marek V.
Znění dotazu: Drazí přátelé fotografové, mám na Vás dotaz...:-) jsem zapřísáhlý "zrcadlář" a to již od dob kinofilmu. Nyní ale řeším 1) na konkrétní akci - velehory, letadlo atd.. 2) obecně, málo mne baví s sebou tahat 4 kg výbavy coby minimum (malé zrcadlo, 18-200 a ultraširokáč) A tak řeším řechod na kompakt s výměnnými skly. A ptám se Vás, na zkušenosti. Zejména, kvůli lehkým malým sklům, zvažuji něco na bázi 4/3 systému, nejspíš mne napadá Olympus (konkrétně E D 5 II, nebo E 1.II..? + 14-150 a lehoučký ultraširokáč Olympus 9-18 A mám následující dotazy... 1) o kolik se zhorší obrazový výkon oproti klasickému APS (nikon malá Nikon D7000 a "profi" 300s...) 2) má někdo zkušenost s těmito skly..?? Jsou to "levnější" kousky... Mají dobrý rozsah ale trochu se obávám kvality, zvláště u toho ultraširokáče...?? 3) máte nějaký jiný tip abych pokryl "cestovatelské" potřeby a dostal se na nějakou rozumnou váhu..?? Tady mi to vychází i s náhradní baterkou, bleskem, brašničkou 2x polarizák a nějaký COOkin pod 2 kg....:-) 4) jak je to s výdrží baterek u těchhle bezzrcadel..? Asi dost mizérie.. co..? CBude to chtít celkem min tak 3 ks...?? když uvážím např 5 dnů bez elektřiny...?? Jsem zvyklý na zrcadlo kde se 2 baterkami překlepu dovču, když to jinak nejde...děkuji za zkušenosti... :-)
Fotovýbava, které se dotaz týká: Olympus , Zuiko, Nikon D7000 Nikon D300s