Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Canon SX 110IS rsp. Canon SX 120 IS

slovacik (33)|29.8.2009 20:40
Dobrý deň, čítal som vaš článok p. Šurkala o novinke Canon SX 120IS. To telo fotoaparatu sa naozaj nezmenilo? Idu tam 2 tuzkove baterie ako do 110 - ky? Oplati sa priplatit si asi 1000sk za tu 120 - Ku?
Milan Šurkala (3381)|31.8.2009 19:28
Oba fotoaparáty mají v podstatě totožné tělo. Liší se snad v jediném tlačítku, objektiv je totožný, opravdu tam není prakticky nic nové. Jen čip s vyšším rozlišením a pár nových technologií. Pokud je příplatek 1000 Sk, tak je to dle mého názoru příliš.
hit.man (2)|5.9.2009 10:46
Ahoj mě by zajímalo jestli 120ka umí opticky zoomovat při natáčení videa? Jestli už tento foták někdo má rád bych to věděl děkuji :)
AcIDCZ (1)|6.9.2009 19:51
Zdravim,

po dlouhém vybírání kompaktu do 6k jsem si vybral prvně SX110, ale pak jsem zjistil, že teď Canon vypustil na trh SX120.

Chci požádat o radu s výběrem.

U SX110 se mi líbí, že už např. je vydaný (sice zatím beta) CHDK firmware. Je prověřený jako bestseller a je hromada recenzí a fotek z něj. Co mě odrazuje od koupě je malý počet nákupních míst, kde jej mají, resp. eshopů kde jej mají stále na skladě. A hlavně stále cena průměrně 5500 Kč.

U SX120 je trošku přepracované tělo, což mě zas tak nezajímá. Je zde DIGIC4 (nevím jak moc velká to je výhoda oproti DIGIC3) a je zde taky 10MPx čip oproti 9MPx u SX110. CHDK FW zatím není. A cena je např. na Alze klasických téměř 6000 avšak včetně 2GB SD karty.

Byl bych rád, kdyby někdo věděl, jak je na tom kvalita fotek těchto dvou kompaktů. Zda není u SX120 vyšší šum. Na světových fórech nebo reviews jsem v některých komentářích četl, že jsou fotky horší (ovšem nevím, jaká je věrohodnost těchto komentů).

Vím, že je SX120 venku krátce, ale i přesto bych byl velice vděčný za pomoc s výběrem. Díky!
Milan Šurkala (3381)|6.9.2009 20:34
SX 120IS jsem v ruce ještě neměl, nicméně bych skutečně očekával mírně horší kvalitu snímků. Myslím, že rozdíl ale moc velký nebude, těžko říci. Přijde mi, že je úplně jedno, který si koupíte.
David Kužel (25)|9.9.2009 12:08
[quote=hit.man;3599]Ahoj mě by zajímalo jestli 120ka umí opticky zoomovat při natáčení videa? Jestli už tento foták někdo má rád bych to věděl děkuji :)[/quote]
Optický zoom během pořizování videosekvencí není podporován.