Ahoj, vlastním Nikona D7000 + výbavu k němu, ale zjišťuji, že díky rozměrům a váze výbavy ho netahám všude kde bych chtěl
a tak se poohlížím po nějaké "skladnější" alternativě (bezzrcadlo). Navíc máme malé děti a žena by také chtěla fotit a s tou zrcadlovkou si nerozumí :-)
Jde nám z 90% o focení, video budeme používat okrajově...
Po přečtení mnoha recenzí a fór mi vycházeli nejlepší Lumixy GX80 nebo GX8. Ještě jsem uvažoval nad Sony A6000, ale po návštěvě obchodu a fizyckém porovnání
mi z toho vychází nejlépe ta GX80.
Respektive lepší byla GX8 - hlavně hledáček + 20mPx čip - ale ta velikost těla je již moc. Sony A6000 je sice aps-c, na který jsem zvyklý, ale vadí mi tam elektronický zoom.
Jde o to, že se blíží prodej novinky GX9 což je podle mě ořezanější GX8, ale v těle GX80...
Tak nevím jestli se vyplatí čekat a hlavně jaká bude cena?
Ještě chci dodat, že objektiv chci co nejskladnější ideálně základní "palačinkový" zoom.
Teď mají tu GX80 i s palčinkou 12-32mm v CZC za super cenu 13.700 Kč, což je podle mě super kauf...
https://goo.gl/sHSuh8
ještě mě zajímá formát foto 3:2 na tom 4/3 čipu, jsem zvyklý fotit do něj, na 4:3 bych určitě nezvykl i kvůli tisku fotek...