Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

rozdiel medzi aparatom panasonic a canon

adelka100 (4)|9.10.2009 20:33
Ahojte kedze som neznala a chcem prejst s normalneho fotoaparatu na digitalny bola som v obchode a vyberala ale nic som nevybrala. Fotit budem asi raz za cas nejaku akciu alebo oslavu.
Na zaklade prispevkov som si vytipovala tieto aparaty:
Panasonic FS7 - 4750sk
Canon PS 110SX - 5800sk
Fuji F100fd - 5800sk
PAnasonic TZ6 a vyzsie uz su drahsie takze tie som vypustila.
Ktory model by sa mi ako zaciatocnikovy hodil?
V praci mam panasonic lz6 oosbne ked vo vyrobe fotim mam zmiesane pocity fotky su niekedy lepsie bez blesku ako z bleskom. Dost casto su fotky rozmazane takze neviem ci nedat prednost Canonu. Na druhej strane je tam dost cenovy rozdiel a u Canonu je treba dokupit este aj baterie.
k comu sa priklonit?
Milan Šurkala (3381)|9.10.2009 20:56
Každý má své pro a proti
Panasonic - výborná automatika, účinná stabilizace
Canon - nejlepší světelnost, široký rozsah zoomu, menší úhel záběru (není širokoúhlý)
Fuji - nejlíp fotí za zhoršených světelných podmínek (lze si dovolit vyšší ISO)
Přímý verdikt neřeknu, osobně bych si koupil ten Canon (mám rád manuální ovládání expozice :-)
adelka100 (4)|9.10.2009 21:11
manualne ovladanie ja nikdy nevyuzijem. Hlavne nech to cvaka. Proste mam narodky vytiahnem fotak a urobim nejake zabery alebo v prirode. Ide o to aby som sa nemusela hanbit za kvalitu fotiek. Predsa len to bude kupene na dlhsie tak aby stal zato.
Mne predavajuci tlacil aby som kupila Panasonic LZ85 ale zas sa mi zdal lacny takze ten som ani neuvadzala.
A krasou fotiek je ktory naj???
Milan Šurkala (3381)|9.10.2009 21:24
Těžko říci. Za zhoršených světelných podmínek by měl být nejlepší Fuji, nicméně ani tam to není úplně jisté (díky horší světelnosti bude muset volit vyšší ISO, čímž zase ztratí výhodu většího SuperCCD čipu - srovnávám teď s Canonem). Asi bych vzal ten Canon, nicméně bude to asi model SX120 IS, protože SX110 už většinou nemají na skladě.
adelka100 (4)|9.10.2009 21:36
Na Slovensku je este bezne dostat 110SX ale zatial som nevidela nikde 120SX - iba na internete
Neviem presne ale do Fuji ide asi aj ina karta ako bezne?
Takze vypustit PAnasonic TS7 ?
Oplati sa priplatit na 120SX asi 500sk?
Milan Šurkala (3381)|9.10.2009 22:56
Fuji "sežere" xD i SDHC karty. xD kartám se každopádně vyhněte, v případě koupě Fujiny každopádně SDHC kartu (při stejné kapacitě 4x levnější a 4x rychlejší :-) Pokud můžete sehnat SX110 IS, tak berte raději ten než SX120 IS, lépe fotí.
adelka100 (4)|10.10.2009 19:01
A ak by ste nepotreboval manualne nastavenie medzi ktorym by ste sa rozhodol? Panasonic fs7 alebo Canon SX 110 IS
Milan Šurkala (3381)|10.10.2009 20:16
I tak bych vzal ten Canon. Širokoúhlé ohnisko nemá ani jeden (Panasonic je v tomto trochu lepší), takže bych už vzal docela fajn ultrazoom od Canonu.