Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Panasonic DMC-FSxxx

Drendr (2)|15.4.2010 09:15
Zdravím, hledam nějakej levnej a malinkej kompaktík, pro příležitostn focení na kole, na výletech - nic extra - stejně budu většinou fotit na automatiku - a znalec rozhodně nejsem... procházal jsem tedy fora a asi nejvíc mě zaujali foťáky Panasonic FS ...
přesněji teda:
Panasonic DMC-FS6
Panasonic DMC-FS7
Panasonic DMC-FS15

nicméně nevidim v nich až tak velkej rozdíl... maximálně zoom a rozlšení - mohl by na to někdo hodit zkušené očko a napsat k tomu pár řádek?
popřípadě co jiného by ste doporučili.. a opravdu do 4500 s DPH max, víc dát pravdu nemůžu... ideálně do 4000 ;)

jinak na jiným foru mi zase napsali:
Na Panasonic se vyprdni..rudé obličeje, bez detailů, nemožnost použití blesku kvůli fialové, ovládání jako bitevní vrtulník, problém se střihem videa...

...co je na tom pravdy? a podle čeho se teda má obyčejnej smrtelník rozhodnout? :D
Dík za rady ;)
Drendr (2)|15.4.2010 10:33
popřípadě co si myslíte o faťácích casio -
přesněji CASIO Exilim ZOOM EX-Z550

donesla se ke mně chvála... :)
Milan Šurkala (3381)|15.4.2010 10:42
FS6 a FS7 budes shanet velmi velmi tezko. Nicmene pokud by se dalo, vem je, jsou fakt dobre. Mame tu ale i dalsi verze rady FS.
FS42 - nebrat, nema stabilizaci, cena ale velmi dobra
FS62 - v podstate FS6, takze ano, sum prijatelny, nicmene od 10MPx cipu bych cekal sum jeste o trochu nizsi, toto je muj favorit
FS10 - s tou hroznou svetelnosti a zbytecnymi 12 MPx mi neprijde jako nejlepsi volba
FS12 - sirokouhlejsi 4x zoom, zbytecnych 12 MPx, asi bych ho nebral
FS15/25 - zajimavy 5x objektiv, opet 12MPx, nevim nevim

No a je jich jeste vice, sam v tom nemam prehled. Kazdopadne Panasonicy maji ve svych tridach jeden z nejlepsich obrazu, takze zde bych se prilis nebal ani 12MPx modelu, ackoli 10MPx jsou vetsinou lepsi. Obecne Panasonicy jsou dnes jedny z nejlepsich kompaktu, takze pokud jde o poznamky z jineho fora, tak tu jsou zmineny rude obliceje (no vyvazovani bile na pokozku nebyva vzdy uplne nejlepsi, spis bych rekl trochu ruzovejsi), bez detailu (u 12MPx+ kompaktu to neni zadna slava, ale konkurence je na tom mnohem mnohem hur, takze Panasonic je takovy jednooky mezi slepymi), nemoznost blesku kvuli fialove (nevsiml jsem si), ovladani jako vrtulnik (kazdemu vyhovuje neco jineho, myslim, ze Panasonicy na tom nejsou spatne, tlacitko prechodu do prohlizeciho rezimu by ale fakt mohli vyresit jinak), problem se strihem videa (tohle se tyka snad jen modelu s AVCHD videem, coz jsou nejvyssi modely a ne rada FS).

Co se tyce jinych, tak moc nevim. Obecne vzdy v teto kategorii doporucuji prave model FS62. Myslim, ze spatny fotoaparat by nemusel byt ani Canon PowerShot A3000 IS (vyssi A3100 IS kvuli vyssimu rozliseni spise ne, 12 megapixelu Canon moc dobre neumi). Jeste bych mohl pripomenout Kodak EasyShare Z915, ten ma velky zoom, vcelku dobre ostre fotky, alespon co jsem videl u nas na foru. A cena je vynikajici. Bohuzel osobni zkusenost s novejsimi Kodaky nemam, takze si netroufam je doporucovat.
GoldBin (3)|15.4.2010 14:57
No ja mam tu FS25 a jsem stim spokojenej jako cvakatko to je v pohode :-)