Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Canon SX1 IS-Potřebuji poradit pár věcí-Baterie,Data,....

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele jkmaxfli
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    18
    Fotografií
    49

    Zdravím
    Krátce vlastním sx1 is a potřebuji od Vás radu:
    1.Kde najdu na foťáku indikátor stavu baterií,jak zjistím jejich stav?
    2.Jde nějakým způsobem foťák připojit k pc,aby se paměťová karta hlásila jako samostatný disk např. v Totalcommanderu?
    3.Mám nejnovější firmware a nemohu najít přepínání RAW a JPG formátů
    4.Nemohu za boha najít možnosti rozlišení ,jak při focení,tak při natáčení videa.

    Všem děkuji za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    1, Nikde. Baterky se ohlásí, až budou téměř vybité, resp. když se budou blížit ke svému konci.
    2, Nejde. Canon zásadně nepodporuje Mass Storage, takže se s tímto rozluč. Vítej mezi desítkami milionů naštvaných zákazníků, kterým Canon pořád ne a ne Mass Storage dopřát :-)
    3, Verzi s RAW jsem neměl, nicméně mám dojem, že odpověď bude stejná jako u bodu č. 4.
    4, Tys ještě nikdy nebyl v rychlém menu? To se spouští tlačítkem FUNC.SET, zobrazí se toto (http://www.digimanie.cz/digimanie/me...ElemFormat=jpg) Proklikáš se úplně dolů, a tam máš volbu rozlišení. Na tamtom obrázku je to to LW. Máš tam hodnoty jako L, M, S, LW a kdo ví co ještě... což je Large (3648×2736 pixelů), Medium (rozlišení přesně nevím) a Small. Takže tolik k tomu rozlišení, přesnou hodnotu fotoaparát tuším píše. Předpokládám, že úplně poslední volba bude právě RAW.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele jkmaxfli
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    18
    Fotografií
    49

    tak mass storage vyrobím dokoupením čtečky karet (stejně se lépe vyjímá karta z foťáku než tam strkat pod tu ubohou krytku stále USB)

    Rozlišení už jsem našel,ale zkoušel jsem vyfotit postupně ve všech rozlišeních a RAW prostě není,tak nevím kde to mám najít.

    ...a ktěm bateriím,to se objeví na displeji nějaká upozorňovací ikona,že je třeba vyměnit baterie?Díky za odpovědi i za ty předešlé.

    Stejně je pro mě takový foťák úplná novinka a prosekávám se pojmama a nastevením a zatím jsem nedošel k ničemu kloudnému,je toho hodně v nastavení,hlavně ty funkce na otočném kolečku,vůbec nevím na co vše jsou,pak mě ještě zarazila jedna věc a to:v návodu píšou,že když po namáčknutí bliká červený foťáček v levo dole,je potřeba použít blesk,použiju tedy blesk,ale foťáček se nezobrazí pouze pokud nezoomuji,pokud jen trošičku nazoomuji,tak je tam ten červený foťáček opět,ale ve všech možnostech to dvakrát zapípá,což by mělo být správně zaostřené a mohu fotit,ale červený foťáček je mi opět záhadou.Navíc nevím co mám konkrétně nastavit za režim na kolečku,abych mohl fotit makro.

    Edit:děkuji za správné zařazení tématu a omluva
    Naposledy upraveno uživatelem jkmaxfli: 20-05-2010 v 19:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Zatim vsechny Canony s RAWem mely ten RAW jako posledni volbu rozliseni v tom menu. Predpokladam, ze i zde by to tak melo byt. Pokud ne, tak manual to jisti.
    Fotoaparat s nabitymi bateriemi nic neukazuje. Pokud uz se blizi k vybiti, ukaze ikonku baterie. Klidne fotte, je to jen signalizace toho, ze uz se blizi konec (je ale mozne, ze vyfotit klidne pres 100 fotek). Kdy vymenit baterie, to je jednoduche. Proste az se fotak vybije :-)
    Cerveny fotacek je ikonka roztreseni, resp. signalizace toho, ze je pouzity prilis dlouhy expozicni cas. Pripomenme, ze cas by mel byt roven nebo byt kratsi nez prevracena hodnota ohniska. Tedy na 28mm ohnisku by cas mel byt 1/28 s a kratsi, na 560mm ohnisku pak jen 1/560s a kratsi.
    Rekneme, ze s bleskem fotoaparat voli expozici 1/60 s (vetsinou to tak je). Rekneme, ze fotime na nejsirsim 28mm ohnisku, pokud bude bez blesku cas treba 1/30 s, je vse v poradku. Pokud je ale mene svetla, je potreba cas treba 1/10 s, uz je to delsi nez prevracena hodnota ohniska a cerveny fotacek se objevi. Aktivujeme blesk, fotoaparat tedy zvoli tech 1/60 s (opet je to jen predpoklad, fotoaparat tady nemam, takze nemohu rict presne hodnoty). 1/60 s je kratsi cas nez prevracena hodnota 28mm ohniska, takze s bleskem cerveny fotacek zmizi. Jakmile ale zazoomujete pres 60mm, opet 1/60 s "nestaci" a cerveny fotacek se objevi. Cerveny fotacek je jen signalizace toho, ze hrozi rozmazani (ze to v ruce asi ostre neudrzite), ale nicemu to jinak nevadi.
    Makro se zapina kvetinkou na otocnem ovladaci vzadu (makro na hornim kolecku mel snad jediny kompakt na svete, a to je Panasonic FZ7 :-))). Samozrejme trochu prehanim, ale standardne je to na ctyrsmernem ovladaci. Zmacknout, najet na kvetinku a je to :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele jkmaxfli
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    18
    Fotografií
    49

    Už jsem našel ten raw,funguje pouze při nastavení určitého šumu,ve formátu 4:3,a v určitém rozlišení,ano je to poslední kolonka.
    Jinak k těm bateriím,vůbec se neukázala žádná ikona,že je baterie vybitá,ale foťák se vypnul a na displeji se objevil pouze nápis-baterie vybité,vyměntě za nové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele jkmaxfli
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    18
    Fotografií
    49

    Tak s tou baterií je to vyřešené,ikonka se objeví pouze těsně před koncem vyhasnutí bat.článků,poté se aparát vypne.

    Mám ale ještě jednu otázku:
    Za boha nemohu přijít na to,jak nastavit delší závěrku při focení ve dne?I když mám ISO na 80,tak závěrka je stále dosti rychlá,vyzkoušel jsem všechny módy a ne a ne na to přijít,kdo poradí?Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Co si predstavujes pod pojmem delsi zaverka? Kolik ti to hazi a kolik bys chtel? Nejnizsi ISO je 80, nejvyssi clona je F8, vic z toho proste nevytahnes. Leda pouzit ND filtr.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele jkmaxfli
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    18
    Fotografií
    49

    Šlo mi o to,něco vyblejsknout ve dne (pohybující se tráva,blesky ve dne,tekoucí potok,atd.)
    ISO mám nejmenší 80 a clona F8 maximum,bude to muset nejspíš stačit,o filtru ND uvažuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lze v original battery gripu pro Canon 550D pouzit AA baterie?
    Od j4ku8 v sekci Akumulátory a baterie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-02-2012, 20:53
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 05:37
  3. Canon SX120IS a batérie
    Od miloss1111 v sekci Kompakty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 12:52
  4. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 07-08-2010, 13:03