Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

kompakt na momentky a sport

vovsova (3)|18.6.2010 17:03
Zdravim.
Potrebovala bych poradit s vyberem levneho ale dostatecne kvalitniho fotaku.
Fotak potrebuju spis jen na momentky, zadne umelecke cinnosti (uprava jen sporadicky ozerem ci zmenou barvy). Potrebuju takovej stroj co rychle za meri cil (a to i kdyz bude cil v pohybu):-)
Nejak se cyklim v LX3, A3000 IS, ZX1, HX5, SX110.
Cena by mela byt do 5000,-
Dik za rady.
Milan Šurkala (3381)|18.6.2010 18:04
Trochu v tom mam zmatek. Cena ma byt do 5000 Kc a ve vyberu je LX3 za 11 tisic a HX5 za vice nez 8. To moc nedava smysl. Jinak, Canon A3000 IS je dobra volba, totez Canon SX120 IS (ale ten ostri trochu pomaleji), Panasonic ZX1 je za dane penize take dobry, osobne bych ale priplatil petistovku a koupil TZ6 s lepsim objektivem. V teto tride uz toho moc lepsiho neni, snad jeste Fujifilm F70EXR, pokud se jeste sezene.
vovsova (3)|18.6.2010 18:14
Koukam ze se mi tam ty dva drahouni pripletli :-D To je tim jak prochazim fora a stahuju nazvy aniz bych se koukla na skutecnou cenu;-)
V boji mi zustali A3000, A3100 a ZX1.
Koukala jsem ze ZX1 ma celkem dobry fotky ale zase Canon je srdcovka za pekny penize.
Nejspis ta doba ostreni bude bude u vsech trech srovnatelna.
Dik za reakci;-)
vovsova (3)|20.6.2010 16:30
Nasla jsem zajimave srovnani fotaku. Je tam jasny vitez i porazeny.

http://www.whatdigitalcamera.com/equipment/reviews/1/compactcameras.html?sort=rating&order=desc

A take jsem slysela zajimavi nazor ze misto fotaku do 5t si mam radeji koupit telefot s fotakem ze kvalita bude srovnatelna ale funkce mobil vyhrava;-)
Milan Šurkala (3381)|20.6.2010 18:14
[quote=vovsova;6234]
A take jsem slysela zajimavi nazor ze misto fotaku do 5t si mam radeji koupit telefot s fotakem ze kvalita bude srovnatelna ale funkce mobil vyhrava;-)[/quote]

No, nektere kompakty foti dost mizerne, to je fakt. Ale fotomobilu, ktere by fotily jako kompakt, zas tak moc neni (za dobreho svetla, bez zoomu to u tech lepsich urcite jde, viz test https://www.digimanie.cz/recenze-fotomobily-vs-kompakty-srovnavaci-test/2941). Urcite to plati o nejakem 12MPx Sony Ericssonu (tusim, ze to bylo Satio), az na trochu vyssi barevny sum to bylo od kompaktu temer nerozeznatelne, fakt jsem ziral. Obvykle je ale kvalita horsi, vice se to patla, sumi a hlavne tam v drtive vetsine neni opticky zoom. Takze pri priblizeni je to s kompaktem nesrovnatelne. Pokud ale clovek nema nejake prehnane ambice, muze si s tim vystacit a byt o 100 gramu lehci.