Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: EXIF v Galerii

  1. #16
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Citace Původně odesláno od jonashredblocks Zobrazit příspěvek
    Jsem rád, že jste konečně přidali Exposure Time, to mi tu dost chybělo. Jen u mých fotek to hází divná mnohomístná čísla, netuším proč...
    Ono ty čísla jsou normální, jen si je musíš vydělit... Ono by to šlo doprogramovat, ale každý program nebo foťák to zapisuje trochu jinak a exif to pak vyplivne takto...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér Avatar uživatele jonashredblocks
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    131
    Fotografií
    296

    Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    Ono ty čísla jsou normální, jen si je musíš vydělit... Ono by to šlo doprogramovat, ale každý program nebo foťák to zapisuje trochu jinak a exif to pak vyplivne takto...

    Ano, mně to došlo, že při dělání to vychází, jen nevim, proč u ostatních se to zobrazuje v pohodě. I slečna, co má téže Nikona D3100, to má v pořádku...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    225

    Přidaný čas expozice je fajn, díky.

    jonashredblocks: je to zvláštní, používám úplně stejný fot'ák, ale čas je zobrazen normálně, tak těžko říct

    David H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele jonashredblocks
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    131
    Fotografií
    296

    Citace Původně odesláno od Hupp Zobrazit příspěvek
    Přidaný čas expozice je fajn, díky.

    jonashredblocks: je to zvláštní, používám úplně stejný fot'ák, ale čas je zobrazen normálně, tak těžko říct

    David H.
    Vím, právě jsem na to koukal u jiného uživatele majícího D3100. Každopádně pro mě je lepší, když to funguje u vás.

    Každopádně jsem za to rád. A kdyby byl vidět ještě model objektivu, taky bych se nezlobil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    77
    Fotografií
    53

    Som tu znova s navrhom

    Neviem co znamenaju tieto polozky (napriklad)
    ApertureValue: 2
    Flash: 16
    MeteringMode: 5

    Mozno by ich bolo odstranit, minimalne ApertureValue a MeteringMode. Pri Flash by bolo najlepsie napisat Yes/No (ak sa to da vo vseobecnosti). Dalej som si vsimol, ze niektore prehliadace obrazkov vedia vytiahnut aspon zakladne udaje o objektive aj z jpg. konkretne som videl ohniskovy rozzsah.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Citace Původně odesláno od fkilla Zobrazit příspěvek
    niektore prehliadace obrazkov vedia vytiahnut aspon zakladne udaje o objektive aj z jpg.
    Nejde o prohlížeče, ale o foťák pokud takový údaj přidává do exifu. Jinak EXIF je hlavně v souborech jpg.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    77
    Fotografií
    53

    Chcel som len zdoraznit, ze informacia o objektive sa nachadza nielen v RAW, ale nejake zakladne udaje sa mozu nachadzat aj v jpg (teda exife). Je otazne, ako tuto polozku rozne modely fotoaparatov vyplnaju. Prave som robil maly prieskum v archive: Lightroom pri exporte z RAW do jpg vyplni toto info, zrkadlovka a takisto aj kompakt pri priamom foteni do jpg takisto. info je ale dost strohe, napriklad: "6 - 22,5 mm"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Šéfredaktor DM / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    371
    Fotografií
    2

    Jen pro info pro případ nějakého pozdějšího řešení:

    U dvou ze tří nahraných fotek z Canon G1X II se nenatáhly informace z exifu:

    http://www.digimanie.cz/galerie/showimage.php?i=40306
    http://www.digimanie.cz/galerie/showimage.php?i=40304
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    35
    Fotografií
    74

    Poslední dobou nevidím exif informace prakticky u žádné fotky. Došlo k nějaké změně?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. SW na editaciu EXIF
    Od didrik v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-01-2014, 15:45
  2. Galerie: Novinky ve fotogalerii
    Od Karel Polívka v sekci Provoz Digimanie
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-07-2012, 16:05