Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
7.1.2014, Milan Šurkala, aktualita
Dalším novým kompaktem Canonu je 12× ultrazoom IXUS 265 HS s ohniskovým rozsahem 25 až 300 milimetrů. Fotoaparát je vybaven bezdrátovým Wi-Fi připojením a 16MPx CMOS BSI snímačem s podporou Full HD videa.
Radek K. (37) | 7.1.20145:27
Sice je to jenom aktualita ale vzhledem k tomu že fotograficky to jde do pr.... tak by stálo za zmínku alespoň jak to točí.. Tedy předpokládám že stabilizované video to furt nemá ­(=video na nic­), a zoomovat se při videu též tradičně nedá ­(=video o ničem­).
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6625) | 7.1.201410:11
Tak to předpokládáš hodně špatně, zajímalo by mě, kde jsi přišel na to ­"tradičně­" :­-­) Canon byl jeden z prvních, ne­-li první, kdo zavedl dynamickou stabilizaci u kompaktů ­(Canon a Sony v tomto naopak tradičně dlouhodobě vedou­), takže na videu skoro ani nepoznáš, pokud natáčíš za chůze. Zoomování je také naprosto obvyklá vlastnost, to jsi tak pár let zpátky, dnes je rok 2014, nikoli 2010...

Je však možné, že některé superlevné Canony s CCD senzorem ještě tohle nedělají ­(nevím, nezkoušel jsem­), ale u CMOS kompaktů si Canon už pár let zakládá na kvalitě, plynulém zoomu a stabilizaci u videa, takže o to bych strach rozhodně neměl. Pokud narážíš třeba na PowerShoty S90­/S95, tak tam byl CCD senzor, který neuměl více než VGA video, tak se na video Canon prostě vykašlal. Ono by to při tom rozlišení v HD době moc lidí už ani neocenilo. Tam už tehdy bylo VGA nepoužitelné samo o sobě.
Odpovědět0  0
Radek K. (37) | 7.1.201419:12
Asi máš pravdu a zaspal jsem u Canon s CCD.. Poslední naději jsem vkládal do SX160 IS, který jsem si chtěl pořídit jako doplněk k DSLR která video vůbec neumí, a to z více důvodů ­(AA baterie, irisová clona, manuální ovládání, rozumný UZ zoom, cena­) ale přes papírově dobré parametry videa jsem u prezentací na YT žasnul nad tou reálnou bídou. Video­-stabilizaci si zkrátka představuju jinak, ale budiž, poslední ranou proč jsem ho odmítnul bylo především to permanentní ­"lupání­" při používání zoomu u videa. Tak uvidíme co dokáže tenhle nováček s CMOS. Zatím se smiřuju s tím, že videa nedělám, což mně vlastně až tolik nevadí. ­- A asi dělat nebudu, jak tak sleduju ten ­"vývoj­", a vyhazovat peníze za tretky odmítám, a za profi nemám důvod. Nicméně trocha pozitivna závěrem ­- alespoň oceňuju, že ani tady nezapomněli na AF­-lampu pro statické snímky, ta se při tak mizerné světelnosti opravdu shodí ...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.