Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
Diskuze k článku: Nová zrcadlovka Canon EOS 60D
26.8.2010, Milan Šurkala, aktualita
Po dlouhém čekání jsme se dočkali nejnovější zrcadlovky střední třídy, Canonu EOS 60D. Tento model má 18MPx CMOS snímač, velký výklopný LCD displej, přičemž nechybí ani možnost natáčení Full HD videosekvencí.
Lenicka131313 | 29.11.20111:41
No já jsem měla u tohoto fotoaparátu obrovský problém sehnat kvalitní bat. grip. Nakonec jsem narazila na tento: http:­/­/www.kabelmanie.cz­/bateriovy­-grip­-pro­-canon­-eos­-60d­/ a mohu opravdu vřele doporučit. Velice kvalitní.
Odpovědět0  1
Lenicka131313 | 29.11.20111:39
Ahoj, můžu se zeptat, jakou máte zkušenost s tímto gripem? http:­/­/www.kabelmanie.cz­/bateriovy­-grip­-pro­-canon­-eos­-60d/
Odpovědět0  1
ZdenekJH (14) | 19.7.201123:40
Ahoj.



Jsem nový majitel této zrcadlovky a prosím Vás o několik rad.

Zakoupil jsem objektiv: CANON EF­-S 15­-85 F­/3,5 ­- 5,6 IS USM



Prosím o radu, jak vše správně nastavit, abych mohl své potěšení za několik desítek let ukázat svým dětem, jak jsem je fotil a dělal si radost s tím, že budou mít krásné fotky.

Je zde tolik možností a co je ve finále správně?

Co pak třeba měření, jaké? Bodové,... atd?



Velmi Vás prosím o rady co a jak nastavit.



Moc Vám bude celá má rodina vděčná a radost všech je to nej...



Zdeněk
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6621) | 20.7.20110:40
Takhle se to proste neda rict. Mame zde serial s Koalou, ktera Vas vsechno nauci, ale neexistuje zadne ­"spravne­" nastaveni. To ani nikdy nebude.
Odpovědět0  0
ZdenekJH (14) | 20.7.20118:19
Jasné, to jsem četl, ale myslel jsem, že se tu najde někdo, kdo má Canon a ulehčí mi svými zkušenostmi práci...
Odpovědět0  0
Jan O. | 28.4.20110:32
I když pro video tenhle kousek nepoužívám, pár dní sem si s ním hrál a opravdu jak píše ­"Ganec­" počuť je tedy sakryš, ale snad každý pohyb prstem po skeletu. S externím Senheiserem to je zcela o něčem jiném. Pár slov jsem o tom napsal i zde http:­/­/canoneos60d.cz­/recenze­-canon­-eos­-60d
Odpovědět0  0
gevic (1) | 13.2.20118:53
Jelikož chci přejít na zrcadlovku, zajímalo by mně, jak je to s natáčením videa. Lze u zrcadlovky se základním objektivem při natáčení provést přiblížení?. U kompaktu to lze,ale nevím jestli to jde i u zrcadlovek???
Odpovědět0  0
busy (4706) | 13.2.201110:48
Zoomove objektivky zrkadloviek maju vsetky bez vynimky mechanicky zoom, t.j. kruzok na objektive ktory je priamo mechanickym prevodom spojeny so zoomovymi optickymi clenmi, takze pokial telo zrkadlovky umoznuje natacat video ako take, tak to potom automaticky znamena ze u videa sa da aj zoomovat.

Avsak je tu jedno ale ­- pri liveview a natacani videa klasicke zrkadlovky z principu nemozu ostrit rychlym fazovym ostrenim ­(lebo maju odklopene zrkadlo­), ale iba velmi pomalym ostrenim na kontrast. Takze po zmene zoomu treba pocitat s rozostrenim, ktore sa len pomalicky a niekedy velmi neochotne zaostri ­(obvykle ovela pomalsie ako u kompaktov­). V tom pripade je casto lepsie prepnut na manualne ostrenie a so zmenou zoomu si aj hned rucne zaostrit. Po troske cviku sa to da naucit, o kolko asi pohnut ostriaci kruzok pri urcitom pohybe zoom kruzkom.

V tomto smere su ovela lepsie Sony STL A33 a A55 ktore aj pri natacani videa mozu ostrit rychlo fazovo takze tam taketo problemy nezvyknu hrozit.
Odpovědět0  0
Ganec (869) | 13.2.201121:14
tych ­"ale­" je tu viac
- pri mechanickom zoomovani ­"to pocut­"
- zvuky stabilizatora a pripadneho doodstrovania su tiez rusive

Este aj spominane ostrenie na kontrast nielen ze je pomale, ale aj jeho implementacia za vela nestoji. Napriklad u Canonov mozes pocas videa doostrit namacknutim: objektiv sa vtedy ale maximalne odcloni ­(obraz sa zosvetli­), prejde rozsahom zaostrenia ­(rozostri sa dopredu a dozadu, samozrejme hlucne­) a az potom sa vrati do normalu. Priebezny AF u Canonu este neexistuje.
U ostatnych firiem zvycajne uz implementovali aj C­-AF, ale zeby to bolo pouzitelne...

Sucasne objektivy v zrkadlovkach proste nie su pripravene na nahravanie videa. Ako­-tak pouzitelne su ­(vacsina, okrem tych prvych­) objektivy bezzrkadloviek ­(Olympus s MSC objektimi {movie & still compatible} a Panasonic­) a spominane Sony ­(to tiez nie su klasicke zrkadlovky)
Odpovědět0  1
Ganec | 27.8.201010:48
> zrcadlovka je vodě a prachu odolná.

pozrel som oficialne specifikacie:
Water?­/ Dust Resistance : Yes?

a pod tym malymi sivymi pismenkami:
Water?­/ Dust Resistance : ? Memory card and battery door only

ale aj to potesi...
Odpovědět0  0
busy (4706) | 26.8.201020:25
"Novinkou je funkce Basic+­" => Uz som sa potesil, ze to bude prvy fotak ktory umozni si nieco naprogramovat v basicu :­)

Ale vazne, ono by sa to niekedy hodilo, podla vlastnych predstav si naprogramovat napriklad nejaky zaujimavy netradicny bracketing, podmienene casozberne snimanie, popripade nejake nove zaujimave scenicke rezimy...
Odpovědět0  0
Martík (3) | 27.8.201011:23
OD toho je firmware HDK :­-­) Bohužel, pokud vím, na zrcadlovkách ho ještě nezprovoznili :­-(
Odpovědět0  0
Busy . | 27.8.201012:17
No CHDK je sice pekne, ale to je o tom ze sa kompletne cely firmware ­(skompilovana binarka­) priamo zapise do pameti pre procesor a uplne nahradi firmware ktory je povodne flashnuty vo fotkaku. Lenze tu nie je v silach normalneho smrtelnika, navyse bez na to urceneho vyvojoveho prostredia a dostatocneho know­-how o celom systeme, nieco na tom zmenit.

Ja som mal na mysli nieco mensie, ale pouzitelnejsie aj bez hlbokeho systemoveho know­-how, nieco, ci by si mohol napisat kazdy kto ma aspon trosku algoritmicke myslenie a stacil by mu k tomu help v rozsahu nie vecsom ako jedna­-dve normostrany textu. A hlavne co by snad mohlo byt viacmenej jednotne pre rozne fotaky roznych vyrobcov.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.