Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
19.9.2012, Milan Šurkala, aktualita
Panasonic přichází na trh s nových CSC fotoaparátem Lumix GH3. Přináší několik zajímavých novinek navíc. Je to lepší hledáček, voděodolná konstrukce, bezdrátové připojení i plně elektronická závěrka a mnoho dalších.
RiMr (756) | 11.12.201212:09
Zatím pouze s manuálními objektivy, tedy bez stabilizace a AF.
Krásná spousta páček a nastavitelných ­"čudlíků­" a dotykový displej. Na ten si pořád nemůžu zvyknout ­(předchozí foťák A65­), ale je vícedotykový a někdy je to tím patláním po disleji prostě nejrychlejší. Asi si brzo zvyknu.
Hledáček a displej ­- tady to má GH3 oproti A65 těžké, ale je to VELMI slušné. CO mě už teď štve ­- některé hodnoty si foťák nepamatuje a musím je nastavovat znovu, třeba focení­/točení s manuálním objektivem ­(tedy bez objektivu­) jsem nastavoval snad desetkrát, najednou si to zapamatoval... Nevím... Buď jsem blbé, nebo jsou tam ješě ­"jebky­" ve FW. Nechápu, proč u GH3 se čtyřjádrovým CPU musím náhled clony a expozice ručně ­(znovu a znovu­) zapínat a obraz na displeji je pak hodně trhaný, když stejnou věc A65 zvládá průběžně a bez viditelné zátěže.
První dojem byl ­- není zas tak velký jak všichni straší! Klidně by mohl být i větší! :­) Tlačítka by mohly víc vystupovat a to ­"kolečko­" na zádech, tak s tím někdy zatočit se zmrzlými prsty, no to je porod. Hlavní volič režimů jde pěkně pekelně ztuha, ale přitom se při bočním nátlaku ­"vaglá­", tož taky nevím... Uvidíme...
Wi­-fi ovládání přes mobil ­(Android­) funguje tak jak jsem to schopen posoudit s manuálními objektivy ­(Panasonic 14­-140 je na cestě­), v kombinaci s elektronickou závěrkou je to skutečně sen každého šmíráka :­) Ale i focení ptáčků u krmítka bude asi hodně zajímavé :­)
Tolik jen první postřehy. Ohledně kvality foto jsou tu příznivci i odpůrci jiné váhy :­) Já jsem zatím spokojen, s kompromisy jako u každého foťáku v dané hladině.
Včer ajsem natočil malé video ­- je to rozklepané, je to z ruky, v kose a bez stabilizace, chtěl jsem hlavně vyzkoušet jak to bere zvuk vestavěnými mikrofony a jak se mi bude s tím 72Mbps materiálem pracovat na mém poči ­(v pohodě­):
http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=KaYnXvHxaWg
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.