Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
1.2.2010, Milan Šurkala, Aktualita
Nabídku odolných kompaktů obohacuje nový Panasonic Lumix FT2. Oproti svému předchůdci FT1 nabízí výrazně zvýšenou odolnost, 14MPx snímač, inovovanou optickou stabilizaci a několik nových technologií včetně procesoru Venus Engine HD II.
Milan Matuska | 15.3.201214:53
S panasonicem a reklamací ft1 mám také jen špatné zkušenosti. Z reklamace mi vrátili silně chrastící stabilizátor jako v pořádku, koroze dvířek ­(prý jsem nedodržel návod­), vada zadního panelu, který se na všech hranách odlupoval, vyměnili až po 3. reklamaci bez odůvodnění ­(aby nevraceli peníze­), při opravě poškodili otočný ovladač, kterým nejde téměř otáčet­) prý si za to mohu sám.

Tyto opravy a vyjádření má na starosti servis Šindler v Opavě ­(jediný opravuje vodotěsné panasonicy­)

S panasonicem a reklamacema mám jen nejhorší zkušenosti a doporučuji nekupovat tento přístroj.

Pokud byste se někdo chtěl připojit v soudním řízení proti panasonicu s reklamací ft1 prosím ozvěte se mi na walda@c­-box.cz
Odpovědět0  0
Shadow10 | 23.2.20118:23
Zajímalo by mě zda nejen mě vyplá DMC­-FT2 při lehkém potřepání šterchá? Pouze vyplá a zvuky znějí jako by zevnitř v oblasti objektivu bylo něco volného...je to standartní vlastnost?
Odpovědět0  0
xor11 | 1.2.201012:41
Vydržel 4 dny šnorchlování v moři ­(vždy ne déle 2 h na 1 plavání přesně dle podmínek výrobce­), pak do něho vnikla voda ­- a začalo reklamační martyrium s panasonic.cz a pověřeným servisem. Samozřejmě poprvé reklamaci neuznali, po 30 ! dnech­-vniknutí vody je přece vina uživatele, že, ne vina made by panasonic, který deklaruje vodotěsnost. Ale v druhém kole servis opakovanou zkouškou připustil netěsnost vinou kontrukce přepínání snímacích režimů­-což je kolečko se sikerinkem. Prý se nemá kroutit tímto kolečkem ve vodě!!! Ale jak potom můžete užívat aparát pro FOCENÍ a také k natáčení VIDEA???? No ustoupili, peníze ale panasonic.cz nevrátil, dali nový přístroj. Ten okamžitě letěl do bazaru za 1­/2 ceny. Tak to je story s ­"voděodolným­" Panasonicem, FT2 má totožné ­"kolečko­" pro volbu režimu snímání. Tak potěš lojza nešťastníky majitele. Canon Powershot D10 slouží v moři nespočetně hodin­-a je vodotěsný.
Odpovědět0  0
Moudrovous (6) | 3.2.201020:35
No já jsem s ním byl týden na Krétě a točil jsem s ním hlavně video. Měli jsme ještě DSLR, běžný kompakt a kameru. Protože ale byla všude voda a písek, používal jsem nakonec převážně FT1 a nejvíc jako HD kameru. Tři dny byly velké vlny a tak videa, jak to s nami hazi o dno, byla myslím lepší než fotografie. Praštilo to se mnou o kamen a to ovladaci kolečko jsem lehce ubrousil stejně jako kus fotoaparátu. Vydržel všechno stejně jako jízdy po tobogánu a skákání z výšky do vody ­- a to jsem ho ani po vyndání ze slané vody nějak speciálně neomýval. Funguje pořád. Jo a udivuje mě, žes ho měl, protože video se nenastavuje kolečkem jako u jiných fotoaparátů, ale stačí pouze zmáčnout videospoušť pravým palcem. A jestli jsi ho vyměnil za D10, tak se musím pousmát. Možná že máš jiný specifický požadavky, ale vyměnit menší fotoaparát s širokoúhlejším objektivem výrazně lepším videem a rychlostí ovládání za o kategorii horší přístroj a ještě na tom 50% prodělat. Tak to mi teda jako moc chytré nepřijde. Video je z tohohle přístroje na 42­" plazmě výborné a v mnoha parametrech lepší než obraz ze stejně drahé kamery. Což se mi u vodotěsného přístroje projevila jako častěji používaná funkce než focení. Tam mě kvalita mimo podvodní snímky nijak neuchvacuje, ale jako zápisník O.K. Jako 2., 3., 4. foťák do rodiny je ideální a já ho naopak vřele doporučuju. Zvášť v oranžové, která je vidět všude.
Odpovědět0  0
xor11-2 | 6.2.201021:42
Hm, vaše starost o moje peníze mě je fuk, holt někdo pije rum za pade a jiný koňak za tisíce. Režim foto­-video se přepíná POUZE kolečkem, nahoře na panelu má FT1 pouze tl. on­-off, zoom a spoušť režimu navoleného kolečkem, takže vy ani nevíte, jak se ovládá ­(palec je co???­). A copak jste na Krétě pod vodou fotil a filmoval?? Písek a zase písek, nic jiného tam není. Fotky korálů a 100druhů ryb v Rudém moři­-to je něco. Porovnání Panasonicu a Canonu­-FT1 má mizerný objektiv sv.3,4 , Canon 2,8 , pod vodou je to znát, navíc Panasonic má dost podřadnou vyžehlovací stabilizaci, takže korály jsou bez detailů, to mohu porovnat. A Canon výborně padne do ruky, není titěrný, má reálné fotky jako když tam jsem. A neoslňujte DSLR, na focení na suchu mám Leicu. Video u Panasonicu má formát AVCHD­-fixlHD, je akorát k vzteku na jiných komponentech než Panasonic. Věřte, že video D10, byť 640x480px, je na fullHD PDP vynikající, ono záleží i na procesoru telky. Závěr z mých zkušeností je, že FT1 je tak pro malé děti do bazénu, na opravdové fotky do 10m ponoru Canon D10.
Odpovědět0  0
Moudrovous (6) | 9.2.201020:10
Takže pro natvrdlé ještě jednou: Lumix FT1 má 2 ­(slovy: dvě­) spouště.
1 ­- fotospoušť ­- ta se nachází na stejném místě jako u jakéhokoliv fotoaparátu a ovládá se ­(zpravidla­) ukazováčkem pravé ruky.
2 ­- videospoušť ­- ta se nachází pod kruhovým voličem programů a je u ní taková ikonka kamery, aby i úplný trouba pochopil, k jakému účelu asi tak slouží. Tato spoušť se ovládá ­(zpravidla­) palcem pravé ruky.

Přepínání mezi fotkami a nahráváním videa probíhá tedy prostě tak, že když chci fotit, zmáčknu FOTOSPOUŠŤ, když chci naopak nahrávat video zmáčnu VIDEOSPOUŠŤ.

Věřím, že jste již nyní pochopil Váš omyl.

Pro jistotu přikládám ještě link, kde je myslím názorně vyobrazeno nejenom umístění spouště, ale také design.
http:­/­/panasonic.cz­/zobrazObrazek.aspx?obr=obrazek.aspx?id=43047
Jsem ještě ochoten pochopit to, že jste se spletl a vlastnil jste jiný přístroj. Jinak jste totiž měl zcela speciální FT1, jaký nemá nikdo jiný na světě.
Odpovědět0  0
01da | 4.3.201020:56
má pravdu předsedo.... pouštění videa se na FT1 děje přes fotorežim, což je velký rozdíl oproti jiným kompaktům. Moje zkušenost: dva týdny v Africe, nádherný videa ­(viz. http:­/­/vimeo.com­/9734330­) a velká spokojenost, poté ovšem začala nesmyslně blbnout expozice, takže teď mazal na reklamaci. Doufám, že si nevymyslí nějakou pytlovinu, kvůli které reklamaci neuznají....
Odpovědět0  0
01da | 4.3.201021:03
video D10, byť 640x480px, je na fullHD PDP vynikající.... tomu se musím smát :)
Odpovědět0  0
Galda | 23.2.201218:38
2xor11: mohl byste mi prosim poradit jak presne jste postupoval se zamitnutou reklamaci? Take me v autorizovanem servisu panasonic odbyli slovy, ze do fotaku vnikla voda. Pritom jsme reklamovali nefunkcni tlacitko spouste. Dekuji.
Pro vsechny potencionalni kupujici: nedoporucuji zakoupeni jakehokoliv fotaku PANASONIC, ktery je vodeodolny. Vzdy to pri jakekoliv reklamaci svedou na netesnost a spatne cisteni dvirek a poslou vas nekam. Pouzivaji to jako univerzalni zaminku. Hnus...
Odpovědět0  0
galda | 23.1.201213:36
mame stejny problem­-reklamaci nam neuznali­-napsali, ze je to vina uzivatele ­(necistili se dosedaci plochy dvirek a proto doslo k vniknuti vody, coz je blbost­).Mohl byste mi prosim poradit jak jste pote dale postupoval?Dekuji.
Odpovědět0  0
01da | 24.1.201216:08
hmmm, stejne popsana zavada, zrejme to je jejich univerzalni odpoved na vsechno. Ja sem pote jiz nejak nepostupoval, fotak sem bohuzel musel hodit do koše :(
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.