Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
9.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
To, že se trh s fotoaparáty dále propadá, jsme si v posledních týdnech říkali už několikrát. Dotklo se to i společnosti Olympus, jejíž divize fotoaparátů se tentokrát nemůže pochlubit povzbudivými čísly.
Doyl2kX (121) | 11.8.201818:59
Dnes už mám jasno. Kdysi jsem se rozhodoval jaký, tak a vyhrál Panasonic g1 , 3­/4 byla dobrá volba, pak to byl zase panas, pak jsem přešel na olympus m10. Vše dostupné, rozumné ceny a co více super rychlý a kvalitní servis v Přerově, jeden den jsem to tam dovezl a druhý den jsem to měl opravené doma. Když se o jevil toužebně očekávaný Olymp m1 mkII, byl jsem zklamán z ceny, ale koupil jsem jej i s 12­-40­/2­/8 naštěstí všem dostal na set velkou narozeninovou slevu. Pak jsem se začal ohledat po nějakém dlouhém skle, opět jsem se dočkal, ale to už jsem byl opravdu nakrknutý.Cena vyšší za sklo jak za fotoaparát. Nedivím se že jde prodej dolů a dlouho nebude trvat a půjde i Panasonic. Kdyby se těch 10 let vrátilo šel bych do sony, teď už mám plno skel a je mě je líto prodat pod cenou.
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 11.8.201819:39
Jenze Sony to komplet klidne pohrbi, obzvlast pokud jim Canon nebo Nikon utrhnou kusanec sousta.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1041) | 10.8.201820:19
na foťáky trapné dva roky po skončení výroby, je zralá k likvidaci. Prostě na to nemá.
Odpovědět0  1
JonSnih (370) | 10.8.201815:17
Bylo by zajímavé zjistit, na co tam mají opravné položky ve výši 23 mld. yenů. Když z toho odečteme část, která spadá na zavření čínské výrobny a přesun do Vietnamu, tak stále zbývá cca 17 mld. yenů. Holt v Olympusu byli vždycky odborníci na daňové optimalizace :)
Odpovědět0  0
J77 (256) | 9.8.201810:39
Na jednu strany by mi konce fotodivize Olympusu bylo lito, na druhou stranu se nemuzou divit, ze ­"teszi se prosadit­". Kdyz se podivam na jejich modely pred 5­-6 lety a jejich nastupce dnes, tak realne se toho zmenilo jen velmi, velmi malo, nedoslo k zadne zmene pristupu ­(vicemene jen recykluji stare modely s vetsinou obvykle marginalnimi vylepseni­) a nezmenil se ani pristup k vyvoji. Sony, Panasonic, Fuji ­- slapou do toho, porad se snazi posouvat hranice toho, co ten ktery jejich novy model umi, Olympus stale nic a zachovava i radu starych chyb­/nedostatku. Takze se zcela prirozene, ze lide vkladaji sve penize jinde. Samozrejme hovorim o vsem krome E­-M1 Mark II, ale k tomu pristupuji zcela jinak, nez ke zbytku sveho portfolia. Zbytecnosti typu PENu F, od verze E­-PL7 dal ke koupi zcela zbytecne PL rady nebo rovnez nedostatecne vyvijene E­-M10 rady, to vse navic se stale tymiz mizernymi setaky ­(12­-42­), to opravdu za konkurenci zaostava cim dal vic a za roky s tim nejsou schopni vubec nic udelat. Bohuzel. Uzivit je mohou poze kvalitni objektivy za dostupne, realisticke ceny ­(coz by umeli­) a high­-end. Ale z niceho konkurenci napr. v tom videu vycucaji, ani ta E­-M1cka neni v tom smeru konkurenceschopna Sony, Panasonicu.
Odpovědět2  2
J77 (256) | 9.8.201810:43
Uzivila by je pouze zvysena produkce objektivu pro M43 za realne, rozumne ceny ­(kvalitu by umeli­), ale ale ten novy ­"high end­" na video, ten z niceho nevycucaji, v tomto ohledu silne pokulhavaji vsechny jejich fotaky za spickou ­(Sony, Pana­) a kdyz tolik let razili pristup ­"fotak je na foceni­" a video obebavali a davali ho tam jen z povinnosti, tak to bude dost tezke.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.