Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
15.1.2016, Milan Šurkala, aktualita
Výrobci fotoaparátů a objektivů si stále podávají nějaké patenty, ačkoli ty často nepřijdou nikdy do výroby. Jedním z těch hodně zajímavých je Olympus Zuiko Digital 28mm F2 pro full frame CSC fotoaparáty.
jiri.sefrna (339) | 17.1.201610:23
No, pokud by Oly použil technologie a vychytávky spolu s luxusní ergonomií a kvalitním zpracováním těla ve FF a dal do toho FF čip stejné kvality co má v m4­/3, tak by to byla pecka. K tom,u známá kvalita ZUIKO objektivů a byl by systém jako víno. Malý čip mi nevyhovuje, ale smekám před Olympusem, kam až ten zatracovaný systém a 4­/3 čip dotáhnul. Ve FF verzi by dle mého v klidu sejmul i Sony s řadou A7. Jenže to je opravdu velmi nákladné a nevím, zda po nedávných problémech a propadech svých akcií na to sežene kapitál. bylo by fajn, kdyby Canon dostal rozum a šel do toho s ním :­-­)
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (6625) | 17.1.201612:24
Jen k tomu 4­/3­" čipu a jeho dotaženém výkonu. Už pár let jde právě o senzory od Sony. Souhlasím s tím, že s FF čipem by to mohl být velmi zajímavý systém.
Odpovědět0  0
jiri.sefrna (339) | 18.1.201616:41
Vždyť to já nerozporuju, proto to tak je už pár let konečně použitelné, před pár lety jsem pro Digimanii recenzoval OLY E­-30, někde to tady ještě bude k nalezení a to, co tenkrát z toho 4­/3 12 Mpx čipu lezlo, bylo příšerný, teď je to o něčem úplně jiném, dle mého plně srovnatelné s dobrými APS­-C čipy, většinu jich v šumu a DR hravě překonává, hlavně ty od Canonu, tak je válcuje v klidu všechny. Psal jsem to proto, že by výstup na FF byl stejný jako má řada A7 a ta je prostě vynikající a přitom by tělo bylo ergonomicky o několik tříd jinde, v tom je Sony tragická a OLY naopak vyniká. To maličký OM­-D tělo mi vadí, ale rozložení všeho nemá chybu, takže na maličko větším by to byla paráda. Já prostě nadšení mnoha lidí z malého těla nesdílím a nefotí se mi s tím dobře, klidně si ty kila odtahám, ale FF CSC je už slušná varianta.
Odpovědět2  0
busy (4706) | 20.1.20167:39
Podla mna, ak by sa na trhu objavili CSC FF Olympusy, tak by ani zdaleka nedosiahli kvalitu umernu tej co maju teraz so 4­/3­" cipmi. Dovod je jednoduchy ­- biznis :­) Kedze Oly pouziva cipy od Sony, Sony si ­(samozrejme logicky­) tie najlepsie FF a APS­-C cipy necha pre seba a ostatnym predava len ­"druhu­" triedu. U 4­/3­" cipov je situacia ina, tie Sony samo o sebe nepouziva a preto moze konkurencii ponuknut tie najlepsie technologie co ma ­- bez obav zeby to nejak vazne ohrozilo predaje ich APS­-C a FF, kedze vecsina beznych fotografov si mysli ze male 4­/3­" cipy nemozu poskytnut taku kvalitu ako APS­-C­/FF. Ale je to iba taka moja mala konspiracna teoria, nicim nepodlozena, len ma to tak teraz mimobehom napadlo :)
Odpovědět0  0
JonSnih (370) | 15.1.201620:00
Třeba byl Olympus požádán, aby pro někoho vyrobil tento a do budoucna i další objektivy... Ale spíš si myslím, že Olympus nemá zdroje na tvorbu vlatního FF CSC bajonetu. Pravděpodobnější mi připadá spojenectví s nějakou silnou značkou ­(Nikon, Canon...­), tak jako s Panasonikem sdílí m4­/3, což se ukazuje jako velice prospěšné.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.