Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
20.7.2022, Kateřina Hoferková, aktualita
S pomocí dronu vytvořila skupina Boys with Drones zajímavé záběry italského města, jehož historie sahá až do osmého století. Nyní opuštěné město je představeno prostřednictvím série záběrů z ptačí perspektivy.
Jirka-77 (230) | 21.7.202219:37
Nerozumím tomu proč tam dnes nikdo nebydlí.
Odpovědět0  0
martinX34 (367) | 22.7.202210:48
Nedostupnosť práce. Neexistujúca infraštruktúra ­(voda, elektrina, kanalizácia... ­).
V minulosti tam ľudia bývali kvôli bezpečnosti, dnes je porovnateľná úroveň bezpečnosti aj na iných miestach. Nedá sa vylúčiť, že ak sa bezpečnostná situácia v krajine zmení, tak sa tam ľudia vrátia. ­(Relatívne­) nedostupné miesta máju v tomto svoju výhodu. Aj preto vznikli Benátky na kanáloch a močariskách.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (230) | 22.7.202212:42
Takže do osmdesátých let tam lidi žili bez elektriky, vody a kanalizace.
Dnes to může být zajímavý výletní místo pro někoho s obytňákem, kde má vše sebou. Vidím že se všude válí cihly nebo kameny z rozbitých zdí, takže to není tak hezký, ale někde na okraji to může být zajímavý na táboření, uklidit si 100 m2 a strávit tam několik dní.
Odpovědět0  0
Choakinek (4680) | 23.7.202213:09
Je to kvůli současné globalizaci. Výroba zboží a nabídka služeb ­(tedy podnikání­) se koncentruje ve stále větších centrech, což logicky musí generovat opuštěná místa. Až se globalistický diktát vyčerpá, krásná a romantická místa opět získají svou cenu a lidé se tam vrátí.

Je to vlastně taková extrémnější verze probíhajícího vylidňování venkova.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (230) | 24.7.202210:18
No jo to je pravda.
V malým množství se lidi na opuštěný místa vrací. Pomáhá jim k tomu internet a dostupný technologie jako solární panely, baterie, čištění vody, sbírání dešťové vody a tak a pak si tam užívají klid, levný pozemky a práci z domova, jinak určitě převažuje to stěhování do větších měst i v našem pohraničí.
Já si historicky představuju ideální bydlení na vesnici 2000 lidí 2 km od města 20 000 lidí dostupného i pěšky a 20 km od většího města 200 000 lidí a dál od Prahy, třeba 100 km, zhruba tak :­-)
Odpovědět0  0
Choakinek (4680) | 25.7.202219:59
No, pohraničí ČR, to je úplný průser! A přitom se to třeba zase tak nevylidňuje, protože tam lidé dojíždějí za prací třeba do Německa, nicméně celková současná podoba je hotový horor!

Tak zrovna já už několik let žiju v Praze a nevadí mi to. Já mám takovou ­"úchylku­" :­-­). Vedle cest na venkov a do přírody hrozně rád sleduji velkoměstský ­"šrumec­" :­-­) a to vedle nadprůměrné dostupnosti různých služeb dělá můj pobyt v Praze poměrně atraktivní.

Přiznám se, že život na nějakém ­"mrtvém­" venkově si moc představit nedokážu :­-­).

Ale zároveň moc dobře vím, jak globalistický diktát nutí spoustu lidí žít ve velkoměstech, přitom by radši volili tichý venkov.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (230) | 25.7.202220:24
Asi je to horší na polské hranici, ale zase takové nerovnoměrné osídlení lidmi může být výhoda pro přírodu. Třeba řeka bez vydlážděného břehu, nebo větší zvířata který potřebují velký území na svý teritoria než jen kousek lesa mezi vesnicemi. Třeba mě na mrtvé vesnici ráno ruší život ptáků, když chci ještě spát, ale musím větrat protože je moc teplo, oni ráno řvou jak lidi v Praze :­-D ale to maj svý období, teď už jsou dost v klidu. Taky to tady má svý výhody v extrémních situacích, jako že na kole do práce s rouškou jsem jel jen první dva dny, kdy se ta akce rozjela. Rouška už po kilometru úplně mokrá, jediný vzduch šel škvírama kolem ní. Cestou jsem potkal asi dva lidi a snažil se na ně brát ohled, aby neměli strach.
Odpovědět0  0
Choakinek (4680) | 26.7.20229:36
V Praze za nenošení roušky­/respirátoru vyhazovali autobusáci z autobusů. Když to někdo neměl u sebe, nemohl si to nasadit nebo nechtěl, tak musel vystoupit :­-­).

Dnes se za to docela stydím, jak jsem jim na to v prvních týdnech skočil. Dnes už je dávno jasné, že to celé bylo propagandistické divadlo. Nemoc sice reálně existuje, ale byla režimem zneužita pro různé účely, vč. propagandy. Jedním z podstatných důvodů této propagandy je odpoutat pozornost lidí od reálných problémů.

Velmi trefně to popisuje politolog Robejšek:

"Podnikatelé, politici a média vás chtějí vystrašit, aby... ­[řada účelů­]."
Odpovědět0  0
Jirka-77 (230) | 26.7.202220:20
No jo, je to tak.
Já úplně litoval autobusáky, kteří v tom museli řídit autobus celý den, nebo holka pracující v krámě co tam postává a pomáhá lidem s výběrem věcí, celý dny tam stojí v těch vedrech, potí se v roušce i když kolem zrovna lidi nejsou, nebo je už ani nenosili, ale ona tam v tom musí být celý den, to je krutý. Viry mokrou roušku stejně obejdou škvírou kolem, protože vzduch se nebude tlačit přes roušku. Dobře to je vidět při práci v uhelným prachu, když se člověk snaží protiprachový respirátor dobře vytvarovat kolem nosu a pak má stejně černý čáry po obličeji, protože respirátor má prostě velký odpor a lepidlem si ho nepřilepím. Vláda lidi stejně zabije strachem, byli z toho tak vyděšený, že jim to hodně oslabí imunitu.
Odpovědět0  0
Choakinek (4680) | 27.7.202214:32
Dostal se tím na světlo světa současný stav společnosti, který je opravdu děsivý! Lži, absence diskuze, kšeftování, krádeže, secvakávání podpatků nad osobním názorem, chorobné strachy atd., atd.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (230) | 27.7.202215:41
Taky ovládání druhých pomocí strachu.
Nemyslím si že celkově se společnost zhoršuje, věřím že naopak pomalu zlepšuje, jen jsou různý výkyvy kdy se občas víc ukáže něco špatného, nebo dobrého.
Dobrý je, že dnes díky cestování a internetu máme dostupný přehled o různých kulturách, vírách, politice, filozofii, výchově, zdraví, atd a že si můžeme vytvářet svý názory z celosvětových názorů a ne jen od většiny v našem státě a všímat si co se mě kde líbí.
Odpovědět0  0
Choakinek (4680) | 21.7.202213:18
Tak v podstatě je to klasická zřícenina, akorát trochu větší, členěná na mnoho budov s mnoha m2.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.