Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Premier 4345: nenápadný automat

18.7.2005, Marek Kuřina, recenze: specifikace produktu
Již titulkem jsme chtěli naznačit, že nový model od Umaxu prodávaný pod označením Premier 4345 vás asi na první pohled nezaujme, přesto by bylo škoda tento automatický kapesní digitální fotopřístroj přehlédnout, protože nabízí za zajímavou cenu solidní obrazový výkon (na kategorii malých kompaktů) a jeho ovládání pochopí po pár minutách i naprostý začátečník.
Kapitoly článku:
Širokoúhlé ohnisko a teleobjektiv

Objektiv novinky je trojnásobný optický zoom, který můžete podle aktuální potřeby ještě doplnit o maximálně čtyřnásobné digitální přiblížení, při kterém ovšem již výrazně klesá kvalita fotografie, protože se jedná pouze o výřez. Při širokoúhlém snímání jsme pozorovali soudkovitost, což je ovšem v této kategorii běžné.

Širokoúhlé ohnisko
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Teleobjektiv
4x digitální zoom


Citlivost

Přestože maximální hodnota citlivosti je pouze 200 ISO, tak bychom vám ani tuto hodnotu už nedoporučovali příliš používat, protože kresba je již v tomto případě porušená a zrnitost výrazná.

ISO 50
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
ISO 100
ISO 200

Rozlišení snímků

Novinka Premier 4345 umožňuje nasnímat vybraný objekt ve čtyřech rozlišeních a ve třech různých kompresních poměrech (Economy, Normal a Fine), a to vždy ve formátu JPEG. Expoziční automatika měla tendenci ke studenějším odstínům, pokud se na snímku vyskytovaly větší světlé (bílé nebo žluté) plochy, tak byly velice špatně prokreslené a někdy se zcela ztrácely detaily (viz snímek Makro v poslední čtveřici fotografií). Model měl díky malému rozsahu závěrky problémy při nočním snímání, kdy jsme museli ještě použít maximální citlivost, a tak jsou noční snímky zrnité a navíc velmi neostré.


2304 x 1728
2048 x 1536

1280 x 960
640 x 480


Ilustrační fotografie

Blesk
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Makro
Noční snímek