Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Rollei Selfie Stick: selfie tyčka pro každého

2.4.2015, Milan Šurkala, recenze
Dnes je móda selfie fotografií. Výrobci smartphonů kvůli tomu zkvalitňují přední fotoaparáty mobilů, výrobci stativů pak představují selfie tyče. My se dnes v testu na jednu z nich podíváme. Jaká bude Rollei Selfie Stick?
Kapitoly článku:
V našem testu jsme se podívali na selfie tyč Rollei Selfie Stick. I když proti nim poslední dobou hodně bojují zejména muzea (už se stalo pár incidentů, kdy lidé máchajícími selfie tyčemi shodili nějaké ty exponáty), minimálně venku jsou velmi dobře použitelné. Potěšilo mě, že konfigurace tyče je poměrně bezproblémová, jen by v manuálu mohlo být zmíněno, kdy tyč funguje pro Android a kdy pro iOS, protože člověk na to musí přijít metodou pokus-omyl. Viditelnost je vynikající, dá se použít jako dálkové ovládání na dost velkou vzdálenost (i přes celý byt a několik zdí).





Systém uchycení smartphonu je dostatečně robustní a spolehlivý. Neměl jsem jen moc důvěru ke šroubu kulové hlavy, který vyžaduje silnější přitažení a mám obavu, že časem se mechanismus ulomí. Délka tyče téměř jeden metr je dostatečná, tyč se dobře ovládá a pro pořizování selfie snímků nelze mít žádné námitky. Limitováni už budete akorát úhlem záběru předního fotoaparátu vašeho smartphonu a jeho kvalitou. Výhodou je samozřejmě i to, že nejste limitováni pouze na pořizování selfie snímků, ale může být i prodloužením vaší ruky. Dají se díky tomu pořizovat snímky z nevídaných úhlů a míst (např. z vnějšku budov, ze třímetrové výšky). Ostatně sám uvažuji, že si něco takového pořídím pro můj připravovaný malířský projekt ke snímání zdrojových fotografií pro malby z netradičních úhlů. Jen ta cena by mohla být nižší.


Tyč je vhodná pro:


1. Snímání autoportrétů (selfie snímků)
2. Snímání fotografií z netradičních úhlů a pozic


Plusy


+ Poměrně spolehlivé spojení přes Bluetooth
+ Dobré řešení přichycení smartphonu (šroubovací čelisti s gumou)


Minusy


- Místy slabší zpracování (držadlo, šroub kulové hlavy nepůsobí příliš robustně)

 
Za zapůjčení selfie tyče Rollei Selfie Stick děkujeme Digitoru.

 

Cena v době testování: cca 1 200 Kč s DPH


Jak hodnotíte selfie tyč Rollei Selfie Stick
V anketě šlo hlasovat od 2.4.2015 do 3.4.2016. Počet hlasujících: 2
Výborná0 %
Průměrná100 %
Špatná0 %
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.