16.7.2013, Milan Šurkala, recenze

Samsung Galaxy S III mini je jeden z nejpopulárnějších smartphonů. Při rozumné velikosti i ceně nabízí slušnou výbavu. Z fotografického hlediska nabízí 5MPx snímač a F2,6 objektiv. Dnes se podíváme, co vše tato kombinace dokáže.

reklama
SIII mini? | od: smARTin (172)  22.8.201310:38
Samsung Galaxy SIII mini je zrejme Milanov osobny telefon... Inac si neviem predstavit dovod testovania prave tohto zariadenia co by fotomobilu. V tomto pripade by sa tu mohol uz testovat hociaky mobil. Pod pojmom fotomobil si predstavujem nieco s kvalitnejsim foto vystupom. Kazdopadne samotna recenzia kvalitne spracovana ako vzdy.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: SIII mini? | od: Milan Šurkala (5479)  22.8.201311:13
Správně. Bylo třeba upgradovat na něco, co je schopno pomoci mi s testováním fotoaparátů s Wi­-Fi ­(Android nebo iOS­), tak jsem to rovnou vzal i pro zajímavost na test.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nokia N96 | od: stn35 (207)  16.7.201318:27
taketo fotky za dobreho svetla spravi aj moja stara nokia N96 s autofocusom a carl zeiss optikou.. ako nahrada kompaktu mi bohate staci.. N95­/N96 nokie boli medzi fotomobilmi vtedy top a patria medzi naj aj dnes
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: nokia N96 | od: stn35 (207)  16.7.201322:16
na kvalitnejsie veci si planujem zakupit mirrorless­(ocakavam este recenziu novinky od fuji x­-m1­-uvidime ako dopadne ale verim ze minimalne aspon tak ako jej bracek x­-e1 kedze maju rovnaky cip­) kedze budem vyberat asi medzi nou a nex6 ,aj ked zrejme kvality videa u nex6 nedosiahne, ale uvidime..som zvedavy ako dopadne recenzia a ako kompakt mi kludne postaci aj ten mobil, canon sx20 co mam aktualne a fotil som s nim doteraz asi predam­-velke neprakticke hebedo a kvalita foto na milu jarmilu..musim otvorene priznat ze este za dobreho svetla za slnecneho pocasia mam krajsie foto s n96,maju take zivsie a vyvazenejsie farby, takze najblizsie pojdem urcite bud do mirrorless ­(nex6­/x­-m1­) tu ma kus odradzaju tie naklady za objektivy­(na csc su stale velmi drahe­) pripadne pojdem do lepsieho profikompaktu­(napr sony rx100 II)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Foťák | od: Rellik (29)  16.7.201317:27
Nedávno jsem řešil koupi nového mobilu s foťákem. Vybíral jsem mezi HTC Desire X a právě tímto Samsungem Galaxy III mini. Po přečtení a prohlédnutí hromady recenzí, jsem nakonec zvolil právě to HTC. Rozdíl ve fotkách možná není nějak extra velký nicméně výstup z HTC mi přišel lepší. Navíc má HTC větší kapacitu baterie.
Nějaké testovací fotografie jsem vkládal do galerie http:­/­/www.digimanie.cz­/galerie­/browseimages.php?c=20 ­(test fotomobilu­). Výsledky jsou aspoň pro mě uspokojivé.
Pak jsem se začal zajímat ještě o alternativní soft pro fotoaparát jiných výrobců a opět pročetl nějaké recenze a nainstaloval aplikaci ­"Camera FV­-5­"
https:­/­/play.google.com­/store­/apps­/details?id=com.flavionet.android.camera.pro&hl=cs U fotoaparátu přibylo několik nových funkcí, které fotoaparát posunuly ještě dále.
Nebylo by špatné udělat recenzi i tohoto mobilu ­(HTC Desire X­), případně ještě dalších, pro srovnání fotomobilů v této cenové kategorii.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Foťák | od: smARTin (172)  22.8.201310:31
Neviem ako je na tom Desire X ale videl som fotky s One X a musim povedat, ze skor tento mobil by som oznacil ako fotomobil. Dokaze robit az neskutocne HDR snimky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skrátka mobil | od: Iudex (801)  16.7.201310:11
Je to proste mobil, zázraky z jeho foťáku sa nedajú čakať a toto stále nemá ani na to, aby nahradilo čo i len obyčajné cvakátka s 1­/2,3­" čipom za 120 eur. Toto nie je kritika Samsungu, sám mám S Galaxy Nexus s foťákom porovnateľných parametrov a stačí to len na statické zábery za dobrého svetla. Preto som veľmi zvedavý na recenziu Lumie 1020, či jej foťák strčí do vrecka aj profikompakty, ako sľubujú parametre.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Suhlasim | od: Komo (94)  16.7.201310:01
Plne sa ztotoznujem s vysledkami tejto recenzie. Mam tento mobil.Za jediny zasadny nedostatok povazujem kvalitu fotografii pri zhorsenom svetle. Kto uvazuje nad tym, ze by mu toto zariadenie mohlo nahradit nenarocny rodinny fotacik, bude asi pre tento neduh sklamany. Osobnu skusenost nemam, ale lacne kompakty fotia snad lepsie.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Leda, že by někdo "potřeboval" víc MPx | od: rousini (205)  16.7.20139:27
Nejdřív jsem si říkal, co je to zase za okurkovou sezónu, ale na všem špatném je něco dobré. Snad to lidem ­(alespoň těm, co si přečtou recenzi­) otevře oči a přestanoun se zajímat o kompakty za 4000Kč. Tohle je o trochu dražší a dostanete foťák na dovolenou zdarma k telefonu...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Leda, že by někdo | od: xvasek (217)  16.7.201312:44
Tak tak. Mám myslím stejný foťák v jiném mobilu ­(Galaxy S Duos­) a upgradoval jsem ­"regulérní­" foťák z 1­/2.3­" Samsungu aspoň na PEN ­(většinou s pancake­), protože za dne venku je to s kompaktem prostě srovnatelné. Ostré až do krajů, žádné optické vady, rozlišení taky OK, jenom si člověk musí dávat pozor na příliš velký DR a protisvětlo. Ale jakmile je šero ­(nebo indoor­), tak focení mobilem celkově končí a nastupuje PEN, který má ostatně i jiné výhody ­- třeba konkrétně odezvu na spoušť.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.