14.2.2017, Milan Šurkala, recenze

Úspěšná řada kompaktů Cyber-shot RX100 zahrnuje už několik modelů, my se dnes podíváme na ten čtvrtý. Má vysoce světelný objektiv, výklopný displej a podporuje vysokorychlostní video až při 1000 fps.

reklama
SD karta a XAVC S video | od: Srandista  5.3.201720:55
Tak som sa dnes rozhodl vyskusat novu kartu, ktoru som si kupil do fotaku do Sony predajne, ci bude plne kompatibilna s tymito ich RX fotakmi, co sa tyka 100Mbps videi. Kupil som si Kingston SDXC 64GB UHS­-I U3.

Karta fungovala vo vsetkych rezimoch, a tak som mohol zistit, aky realny bitrate fotak pri videach ponuka. Pri 4K 25p 100Mbps to je 98142kbps a pri FullHD 100p 100Mbps to je 92086kbps.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Panasonic DMC-LX15 | od: Choakinek  15.2.201722:19
Je v plánu recenze fotoaparátu Panasonic DMC­-LX15?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Panasonic DMC-LX15 | od: Milan Šurkala  15.2.201722:27
Ano, je
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ergonomie | od: kikapu  14.2.201717:21
Poté, co šel celkem s cenou dolu na cca 24000 jal jsem se ho zevrubněji vyzkoušet. Papírově jasná pecka, možnosti slow motion videa jsou bezkonkurenční, na fotografování taky dobrý, i když v tom videu prostě vyčnívá mnohem více.
Snažil jsem se strašně moc, ale fakt to není jak chytit. Když jsem se při tom nemožném úchopu snažil ještě o vytažení hledáčku, pot už ze mně tekl proudem. No a pohled do něj mé zklamání završil ­- sice se blbě vytahuje, zato je ještě na hraně použitelnosti, čekal jsem alespoň trošku větší zvětšení. A to je prý ten hledáček v porovnání s mkIII konečně použitelný.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
preto asi nikon | od: matoztn  14.2.201717:17
zrušil DL kompakty,lebo by stáli tolko čo tento sony.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jako recenze OK, ako vždy | od: bob222.2  14.2.20177:28
Ale fakt sa divím zastúpeniu sony, že dáva ďalej do obehu na recenzie takto zdevastovaný vrak. Veď tie fotky produktu sú ich reklama, a toto teda fakt nenadchne!
O tom, aké prasátkovské zachádzanie s foťákom musia predvádzať novinári ani nehovorím...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Jako recenze OK, ako vždy | od: Kabe  14.2.20179:40
Vysvetleni je jednoduche. Zijeme si tu jak prasata v zite a ­"kazdy ma na haku­" cokoliv kdekoliv kdykoliv. Asi to Jponci po svych zastoupenich dusledne nevyzaduji a evropsky frahjery to proste nenapadne a hlavne nezajima.

Zase na druhou stranu jste mne potesil Vy tim, ze jste si toho vsimnul a hlavne ze Vam to stalo za to, o tom napsat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(2)
Re: Jako recenze OK, ako vždy | od: Rindi  16.2.201710:33
Tak na ten displej koukám jako puk ­- takhle ­"odíratelný­" jsem viděl naposledy u mého Samsungu NX11 z r. 2011 ­- když se mi začal po pár měsících i přes opatrné zacházení na okraji odírat, koupil jsem z e­-baye za pár korun tvrzené ochranné sklíčko, které slouží dodnes. V r. 2015 jsem koupil nový Samsung NX mini za necelé 4 tisíce, má displej dotykový a aniž bych ho jakkoliv chránil, dosud na něm není ani škrábanec nebo odřenina. U fotoaparátu několikanásobně dražšího mě nekvalita displeje velmi udivuje.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Jako recenze OK, ako vždy | od: Milan Šurkala  16.2.201713:02
Jj, na mé NX11 je to podobné a na první RX100 jakbysmet.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Jako recenze OK, ako vždy | od: bp  19.2.201711:59
no je to sice hnusne ale poskrabana je stale len antireflex folia nalepena na displeji a nie lcd samotny, folia sa da odlepit a popripade nahradit protektorom GGS Larmor napriklad...ja ho tam mam nalepeny okamzite po vybaleni fotaku a drzi fakt krasne, uz si vobec neuvedomujem ze tam je ­(hrubka 0,3mm­) a okrem ineho obsahuje tiez antireflex vrstvu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(0)
Re: Jako recenze OK, ako vždy | od: zorg  20.10.201711:06
Já ho tahám všemožně po horách a ono ten eloxovaný hliník se odře celkem rychle ­(kdekoliv, nejen na foťácích­). Pokud ho někdo používá na práci, ani se nedivím, že takhle vypadá. Podle mě ho nezapůjčilo přímo Sony, ale přímo dotyčný.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
reklama
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.