Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
25.11.2010, Milan Šurkala, recenze
Připravili jsme srovnávací test paměťových karet zaměřený zejména na nejrychlejší typ Compact Flash. Vyzkoušíme však i klasické SDHC karty, jednu nejnovější SDXC a Memory Stick. Které budou nejrychlejší? Výsledky jsou rozhodně zajímavé.
nephilim (906) | 5.12.201011:24
Značku Transcend používám pro stavbu počítačů přes deset roků. Nikdy jsem s nimi neměl potíže. Když jsem si pořídil Sony F828, tak jsem zkusil i jejich CF karty a opět stejná zkušenost. Perfektní výkon za velmi příjemnou cenu. Při přechodu na Nikon D300 jsem si CF karty používané 4 roky na Sony ponechal a dál jsem je používal. Dva roky nebyly potíže. Dnes mám sbírku CF karet Transcend o kapacitách od 1GB do 8GB, od rychlosti 133x do 300x. Průběžně je prohazuji a ani ty nejstarší ­(6 let používané­), ani ty nejnovější ­(2 roky používané­) nevykazují sebemenší problémy.
Po zkušenostech jsem za posledních 5 let zásobil CF, SD a SDHC kartami různé známé a přátele a ani jeden s nimi neměl dodnes sebemenší potíže.
Pokud tedy někdo stojí o osobní několikaleté zkušenosti se značkou Transcend, pak já říkám, že Transcend vřele doporučuji. A ještě jedna věc, kromě ceny je na Transcend příjemná. Je jí tzv. doživotní záruka.
Odpovědět0  0
fujara381 | 3.12.201016:16
Karty značky Pretec byly vždy jistota ale od dob SDHC je vše jinak a záleží spíš na serii a dodavateli výrobce. Nejhorší je že někdo koupí class 10 s pocitem že má rychlou kartu a pak při ukladání videa karta nestíhá. A dohadujte se u prodejce že to stojí ta prd a že chcete vrátit peníze.
Odpovědět0  0
Idaho (1) | 25.11.20108:47
Prvně díky za skvělý článek, super testy.

Nyní se chci ­"pochlubit­" s vlastní zkušeností s rychlou kartou. K nově zakoupenému fotoaparátu Sony A500 jsem si chtěl koupit jen tu nejlepší a nejrychlejší kartu, tak jsem sáhl po Kingston SDHC 8GB class 10. Při focení do RAWu nebo RAW+jpeg docházelo ke špatnému ukládání fotek ­- černé pruhy, prolínání obrazu z jiné fotky atd. Koupil jsem si tedy ještě jednu tu samou kartu a opět stejná chyba. U kamaráda v Pentax K­-x se to neprojevilo.
Takže do třetice jsem sáhl za stejnou cenu po 16GB Patriotu class 6 a problémy se nevyskytují.

Tím vším chci říci, rychlé karty jsou super, ale když vám to foťák nesežere, tak je to smutný příběh. Aspoň, že jsem měl komu ten Kingston dát. :)
Odpovědět1  0
Hirogen (769) | 25.11.20109:25
Máš naprostou pravdu. Stejné problémy byly u ultrazoomu Canon S2 IS. Rychlé Kingstony se v půlce zakousávaly a pak jen výměna za nový kus. ­"Pomalé­" SanDisky Ultry jely naprosto bez problémů. Zvláštní, že klasické Kingstony ­(ne ty 233x a pod.­) jely normálně.
Ono i z toho testu ­(který je mimochodem velmi pěkně zpracován­) vyplývá, že v PC je vše jinak, než když potom kartu dáte do foťáku...
Odpovědět0  0
wanthom (8) | 25.11.201021:39
Presne túto skúsenosť mám aj ja. Foťál Panasonic FZ38 a už druhá karta Kingston SDHC 8GB class 10 ide na reklamačku, beriem už inú značku. Zoberiem Adata.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.