O kom píšeme nejvíce
A-DATA (2)Acer (2)BenQ (10)Canon (102)Carl Zeiss (3)Casio (7)Epson (4)Fomei a.s. (3)
Fujifilm (44)Genius (3)HP (16)Kodak (13)Konica Minolta (22)Kyocera (6)Lowepro (3)Minolta (14)
Nikon (83)Nokia (9)Olympus (63)Panasonic (70)Pentax (3)Ricoh (4)Rollei (4)
Zoner Photo Studio X: světový software z Česka

Zoner Photo Studio X: světový software z Česka

Do dnešní recenze jsme si vzali oblíbený český program pro správu a úpravu fotografií, Zoner Photo Studio X. Ten přináší např. práci s vrstvami, možnost snadné výroby fotopředmětů i upravené uživatelské rozhraní.
2.10.2017, recenze, Milan Šurkala59 komentářů
Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS (SEL55210)

Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS (SEL55210)

Do dnešní recenze jsme si vybrali jednoho z mála zástupců telezoomů pro CSC systém Sony E. Vyzkoušíme objektiv E 55-210mm F4,5-6,3 OSS s poměrně malými rozměry a optickou stabilizací obrazu.
25.9.2017, recenze, Milan Šurkala5 komentářů
Sony A6000 (ILCE-6000): stále dobrý

Sony A6000 (ILCE-6000): stále dobrý

Ve vyšším low-endu má Sony svého zástupce A6000 (ILCE-6000). Tento fotoaparát nabídne 24MPx APS-C CMOS snímač, podporu fázového ostření i elektronický hledáček a výklopný displej. Jaký bude?
28.8.2017, recenze, Milan Šurkala29 komentářů
Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7 (MD)

Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7 (MD)

Dnešní recenze se podívá na vysoce světelný starý manuální objektiv Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7. Pokud chcete výrazněji mazat pozadí a nemáte na F1,4 verzi, může být F1,7 tím pravým objektivem. Nebo ne?
7.8.2017, recenze, Milan Šurkala3 komentáře
Duel levných zrcadlovek: Canon EOS 1300D vs Nikon D3400

Duel levných zrcadlovek: Canon EOS 1300D vs Nikon D3400

Pokud si chcete koupit co nejlevnější zrcadlovku a z nějakého důvodu nechcete profi kompakt nebo CSC, patrně budete stát před volbou mezi Canonem EOS 1300D a Nikonem D3400. Která z těchto zrcadlovek je ta lepší? Otestovali jsme to.
31.7.2017, recenze, Milan Šurkala84 komentářů
Canon PowerShot G9 X Mark II: kapesní borec

Canon PowerShot G9 X Mark II: kapesní borec

Druhá generace profi kompaktu PowerShot G9 X Mark II přináší nový výkonnější procesor a výkonnější stabilizaci obrazu. My se dnes podíváme, jak dobře si tento fotoaparát vede. Bude to ideální kompakt do kapsy?
18.7.2017, recenze, Milan Šurkala36 komentářů
Canon PowerShot SX430 IS: milovník přírody

Canon PowerShot SX430 IS: milovník přírody

V dnešním testu se podíváme na nepříliš velký ultrazoom Canon PowerShot SX430 IS, který ale nabídne obrovský 45× optický zoom. V útrobách sídlí 20MPx CCD senzor a nás bude zajímat, jak si tato kombinace povede v praxi.
13.7.2017, recenze, Milan Šurkala61 komentářů
Panasonic Lumix GH5: video-profesionál

Panasonic Lumix GH5: video-profesionál

Lumix GH5 je jedním z nejočekávanějších fotoaparátů roku. Má 20MPx stabilizovaný snímač, podporuje 4K/60p, dokonce i 6K/30p video a spoustu dalších funkcí zejména pro profesionální natáčení videa. Jak se projeví v našem testu?
15.6.2017, recenze, Milan Šurkala86 komentářů
Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm / F2.8-4.0 ASPH. / Power O.I.S.

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm / F2.8-4.0 ASPH. / Power O.I.S.

V dalším testu objektivů se podíváme na univerzální Leicu pro Micro Four Thirds systém s reálnými ohniskovými vzdálenostmi 12-60 mm. Potěší však také dobrou světelností F2,8-4,0. Bude to nejlepší univerzál pro tento systém?
15.6.2017, recenze, Milan Šurkala10 komentářů
Apple iPhone SE: kompaktní silák

Apple iPhone SE: kompaktní silák

Dalším redakčním testem projde jeden z nejmenších smartphonů dneška, Apple iPhone SE. Ten má 12MPx fotoaparát, který v některých aplikacích umí i fotit do RAWu. Nechybí podpora 4K videa a nadprůměrných zpomalených videosekvencí.
9.5.2017, recenze, Milan Šurkala7 komentářů
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Canon nabízí pro své APS-C zrcadlovky také tenký pancake s 24mm ohniskovou vzdáleností, což dává po přepočtu 38 milimetrů. Tento objektiv potěší i nízkou cenou, ale jaké budou optické kvality? To vyzkoušíme v naší recenzi.
27.4.2017, recenze, Milan Šurkala3 komentáře
Canon EOS 80D: příjemná inovace

Canon EOS 80D: příjemná inovace

Zamíříme do třídy vyššího mainstreamu APS-C zrcadlovek a otestujeme Canon EOS 80D s novým 18-135mm IS USM objektivem. Fotoaparát má úplně nový 24MPx senzor, vylepšený ostřící modul a rozhodně se nechce nechat zahanbit.
24.4.2017, recenze, Milan Šurkala12 komentářů
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Nano USM

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Nano USM

Není to dávno, co Canon inovoval svůj 18-135mm objektiv a přinesl STM verzi s krokovým motorkem. Dnes se podíváme na nástupce, který přináší USM motorek, kombinovaný s technologiemi z předchozího modelu pro lepší natáčení videa i fázové ostření.
24.4.2017, recenze, Milan Šurkala
Nikon D3400: moderní low-end

Nikon D3400: moderní low-end

V rámci našich redakčních testů se podíváme i na levnou digitální zrcadlovku Nikon D3400. Ta tvoří základ nabídky tohoto výrobce, přesto je ale vybavena moderním 24MPx APS-C čipem a byl použit i nový setový objektiv s krokovým ostřícím motorkem.
20.4.2017, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Nikon AF-P NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR

Nikon AF-P NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR

Společnost Nikon nedávno představila nový setový objektiv AF-P NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR. Přináší novou optickou konstrukci a krokový ostřící motorek, který znatelně vylepšuje ostření v live view a zejména u videosekvencí.
20.4.2017, recenze, Milan Šurkala
Panasonic Lumix LX15: noční borec

Panasonic Lumix LX15: noční borec

Panasonic je známý výrobou opravdu zajímavých fotoaparátů a nový Lumix LX15 papírově rozhodně nevypadá být výjimkou. Umí natáčet 4K video, má polohovatelný dotykový displej a objektiv s vynikající světelností F1,4.
10.4.2017, recenze, Milan Šurkala29 komentářů
Canon EOS 1300D: starý známý

Canon EOS 1300D: starý známý

V low-endové třídě zrcadlovek od Canonu je nejlevnějším novým modelem EOS 1300D s 18MPx APS-C senzorem. Fotoaparát má nově např. bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi. Jak dobře bude tato zrcadlovka ale fotit?
15.3.2017, recenze, Milan Šurkala37 komentářů
Zkusili jsme: Lightroom Mobile nyní umí 16bitové HDR RAWy

Zkusili jsme: Lightroom Mobile nyní umí 16bitové HDR RAWy

Společnost Adobe vydala aktualizaci své mobilní aplikace Lightroom Mobile. Hlavní novinkou je třetí fotografický režim nazvaný High Dynamic Range. Výsledkem je HDR RAW s 16bitovou barevnou hloubkou. Podívejte se s námi na výsledky.
7.3.2017, recenze, Milan Šurkala8 komentářů
Xiaoyi 42.5mm 1:1.8

Xiaoyi 42.5mm 1:1.8

Dalším setovým objektivem fotoaparátu Yi M1 je světelné Xiaoyi 42.5mm 1:1.8. Po přepočtu dává klasickou portrétní 85mm ohniskovou vzdálenost. Jak si novinka povede v testu? Dokáže ostře kreslit a vyhnout se nejrůznějším optickým vadám?
1.3.2017, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Souboj senzorů: jaký je rozdíl mezi 4/3" a 1,0" čipem?

Souboj senzorů: jaký je rozdíl mezi 4/3" a 1,0" čipem?

Další srovnávací test se podívá na rozdíly mezi 4/3" a 1,0" čipem. Zatímco první je používán u Micro Four Thirds systému, ten druhý mají zpravidla profi kompakty. Jak moc se liší šum, dynamický rozsah a hloubka ostrosti těchto senzorů?
20.2.2017, recenze, Milan Šurkala81 komentářů
Xiaoyi 12-40mm 1:3.5-5.6

Xiaoyi 12-40mm 1:3.5-5.6

K novému fotoaparátu Yi M1 se jako základní setový objektiv se zoomem dodává Xiaoyi 12-40mm 1:3.5-5.6. Dnešní recenze se podívá, jak dobrý je tento objektiv po fotografické stránce a zda bude mezi "seťáky" nadprůměrný nebo nikoli.
17.2.2017, recenze, Milan Šurkala4 komentáře
Sony Cyber-shot RX100 IV (RX100M4): zase o něco lepší

Sony Cyber-shot RX100 IV (RX100M4): zase o něco lepší

Úspěšná řada kompaktů Cyber-shot RX100 zahrnuje už několik modelů, my se dnes podíváme na ten čtvrtý. Má vysoce světelný objektiv, výklopný displej a podporuje vysokorychlostní video až při 1000 fps.
14.2.2017, recenze, Milan Šurkala10 komentářů
Yi M1: čínský útok na Micro Four Thirds

Yi M1: čínský útok na Micro Four Thirds

Rodina výrobců Micro Four Thirds fotoaparátů se nedávno rozšířila o čínskou společnost Yi Technology. Dnes se podíváme na její první fotoaparát M1 vybavený 20MPx senzorem. Fotoaparát umí i 4K video. Jaký tedy bude?
6.2.2017, recenze, Milan Šurkala35 komentářů
Panasonic Lumix FZ2000: ultrazoom nebo profi kamera?

Panasonic Lumix FZ2000: ultrazoom nebo profi kamera?

Po dvou letech tu máme nový špičkový ultrazoom od Panasonicu. Lumix FZ2000 dostal ještě větší 20× optický zoom, přitom má stále 20MPx 1" senzor, podporu 4K videa a potěší také další optimalizace pro video včetně přítomnosti třípolohového ND filtru.
30.1.2017, recenze, Milan Šurkala19 komentářů
Kompakt nebo smartphone? Co za 4500 Kč fotí lépe?

Kompakt nebo smartphone? Co za 4500 Kč fotí lépe?

Kompakty se dnes už moc neprodávají a mohou za to i stále lepší fotoaparáty v telefonech. Proto se dnes podíváme, jaké jsou mezi oběma koncepcemi rozdíly. Co umí kompakt Nikon Coolpix A300 a telefon Xiaomi Mi4C za 4500 Kč? Bude smartphone lepší nebo ne?
25.1.2017, recenze, Milan Šurkala88 komentářů
Nikon Coolpix A900: 4K do kapsy

Nikon Coolpix A900: 4K do kapsy

Stále oblíbenou kategorii kapesních ultrazoomů rozšířil Nikon Coolpix A900, který se může chlubit 35× optickým zoomem. Má také výklopný displej a překvapí rovněž 4K videosekvencemi. Bude zajímavý i v praxi?
20.1.2017, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Sony Carl Zeiss Vario-Tessar T* 16-70mm F4 OSS (SEL1670Z)

Sony Carl Zeiss Vario-Tessar T* 16-70mm F4 OSS (SEL1670Z)

V dnešní recenzi se znovu podíváme na zoomovací objektiv pro APS-C CSC systém od Sony. Dnes zamíříme ještě výše a otestujete objektiv Carl Zeiss 16-70mm s konstantní světelností F4 a optickou stabilizací.
22.12.2016, recenze, Milan Šurkala12 komentářů
Xiaomi Mi 4C 16GB: ostřejší než břitva

Xiaomi Mi 4C 16GB: ostřejší než břitva

Dnes se podíváme na zoubek 5,0" smartphonu Xiaomi Mi 4C s vnitřní pamětí 16 GB. Telefon je vybaven 13MPx snímačem a světelností F2,0. K dispozici je dokonce fázové ostření, HDR režim, Full HD displej a zpomalené HD videosekvence.
12.12.2016, recenze, Milan Šurkala11 komentářů
Levně na eBay: ohebný stativ pro smartphony za 60 Kč

Levně na eBay: ohebný stativ pro smartphony za 60 Kč

Dnes se budeme věnovat superlevnému produktu, flexibilnímu stativu z eBay pro smartphony (Flexible Octopus Tripod). Jeho cena začíná už někde kolem 60 Kč včetně poštovného z Číny. Bude takto levný ministativ vůbec k něčemu?
29.11.2016, recenze, Milan Šurkala8 komentářů
Nikon Coolpix A300: makrodrobek

Nikon Coolpix A300: makrodrobek

Dalším malým a levným kompaktem, na který se podíváme v našem testu, je Nikon Coolpix A300. Fotoaparát je vybaven 20MPx čipem a objektivem s 8× optickým zoomem. Nabídne Wi-Fi i ostření od pouhých 2 centimetrů.
24.11.2016, recenze, Milan Šurkala21 komentářů