O kom píšeme nejvíce
Apple (3)BenQ (10)Canon (115)Carl Zeiss (3)Casio (7)Epson (4)Fomei a.s. (3)Fujifilm (53)
Genius (3)HP (16)Kodak (13)Konica Minolta (22)Kyocera (6)Lowepro (3)Minolta (15)Nikon (88)
Nokia (9)Olympus (64)Panasonic (86)Pentax (3)Ricoh (4)Rollei (4)Samsung (65)
Panasonic Lumix S 85mm F1.8

Panasonic Lumix S 85mm F1.8

V redakci se nám ukázal pevný full frame objektiv Panasonic Lumix S 85mm F1.8 (S-S85), který podrobíme tradičnímu redakčnímu testu. Jak si tento světelný a relativně kompaktní kousek povede?
13.4.2021, recenze, Milan Šurkala3 komentáře
Panasonic Lumix S5: kompaktnější video-profík

Panasonic Lumix S5: kompaktnější video-profík

V dnešním testu se podíváme na full frame fotoaparát Panasonic Lumix S5. Ten je skladnější variantou fotoaparátu Lumix S1. Má stejný 24MPx čip, podporuje funkce pro profesionální natáčení videa včetně Log záznamu.
11.3.2021, recenze, Milan Šurkala5 komentářů
Panasonic Lumix S 20-60mm F3.5-5.6

Panasonic Lumix S 20-60mm F3.5-5.6

Levnější full frame CSC fotoaparáty společnosti Panasonic dostaly nový setový objektiv. Je jím kompaktnější Lumix S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060). Nabídne působivou širokoúhlou ohniskovou vzdálenost 20 mm.
11.3.2021, recenze, Milan Šurkala
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm F4 O.I.S.

Panasonic Lumix S Pro 70-200mm F4 O.I.S.

Dalším objektivem pro full frame systém Panasonicu, na který se podíváme, je telezoom Lumix S Pro 70-200mm F4 O.I.S. Má konstantní světelnost F4, optickou stabilizaci a podporuje i 1,4× a 2× telekonvertory.
1.2.2021, recenze, Milan Šurkala18 komentářů
Sony Cyber-shot RX100 VII: nejlepší přítel cestovatele

Sony Cyber-shot RX100 VII: nejlepší přítel cestovatele

Další naší recenzí prošel 1,0" kompakt Sony Cyber-shot RX100 VII. Tento fotoaparát umí natáčet 4K video, slow-motion až při 1000 fps, nechybí mu dotykový výklopný displej, fázové ostření a univerzální 8,3× optický zoom.
21.1.2021, recenze, Milan Šurkala29 komentářů
Fujinon XF 14mm F2.8 R

Fujinon XF 14mm F2.8 R

Dalším objektivem, kterému se v redakci podíváme na zoubek, je širokoúhlý model Fujinon XF 14mm F2.8 R. Je určený pro APS-C CSC fotoaparáty Fujifilmu, nabídne clonový kroužek a 90,8° úhel záběru.
30.11.2020, recenze, Milan Šurkala1 komentář
Fotokniha od Zoneru: uchovejte si své vzpomínky

Fotokniha od Zoneru: uchovejte si své vzpomínky

Zoner Photo Studio X není zdaleka jen grafický editor a správce pro katalogizování fotografií. V modulu Vytvořit naleznete i spoustu možností tvorby vlastních fotopředmětů včetně fotoknih. A na ty se dnes podíváme.
27.11.2020, recenze, Milan Šurkala1 komentář
Panasonic Lumix TZ200: kamarád na cesty

Panasonic Lumix TZ200: kamarád na cesty

Do dalšího testu jsme vzali kapesní ultrazoom Panasonic Lumix TZ200 s velkým 1" snímačem. Nabízí 20MPx rozlišení, podporu UHD 4K videosekvencí, objektiv má pak solidní 15× optický zoom. Bude to ideální společník na cesty?
10.4.2020, recenze, Milan Šurkala34 komentářů
Panasonic Lumix S1: postřehy z praxe

Panasonic Lumix S1: postřehy z praxe

Nedávno jsme si vyzkoušeli 47,3MPx Lumix S1R od Panasonicu, nyní přichází na řadu varianta Lumix S1 s 24MPx snímačem. Ta je více zaměřena na natáčení videa. Jak bude dobrá pro fotky i video?
28.2.2020, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Fujinon XF 16-80mm F4 R OIS WR

Fujinon XF 16-80mm F4 R OIS WR

Fujifilm má pro své fotoaparáty také zajímavý univerzální objektiv XF 16-80mm F4 R OIS WR. Má příjemný 5× optický zoom, konstantní světelnost F4, odolnou konstrukci a vysoce účinnou stabilizaci. My se mu dnes podíváme na zoubek.
7.1.2020, recenze, Milan Šurkala15 komentářů
Fujifilm X-T3: foťák i profi kamera

Fujifilm X-T3: foťák i profi kamera

Do dnešního testu jsme dostali vlajkovou loď APS-C CSC systému od Fujifilmu, model X-T3. Tento fotoaparát má 26MPx snímač X-Trans CMOS 4 s možností natáčet 4K video při 60p včetně možností H.265 záznamu.
7.1.2020, recenze, Milan Šurkala20 komentářů
Nikon Coolpix B600: kamarád do přírody

Nikon Coolpix B600: kamarád do přírody

Nikon v poslední době trochu přeorganizoval nabídku svých ultrazoomů a vytvořil model Coolpix B600. Ten je kombinací předchozích modelů B500 a B700. Nabídne 16MPx rozlišení i velmi slušný 60× optický zoom. Jaký však bude?
14.11.2019, recenze, Milan Šurkala8 komentářů
Canon EF 50mm f/1.4 USM

Canon EF 50mm f/1.4 USM

Dnes se podíváme na objektiv, který má za sebou už nějaký ten pátek. Jde o světelné sklo Canon EF 50mm f/1.4 USM určený pro full frame zrcadlovky společnosti Canon. Jak si bude vést dnes, v roce 2019?
23.10.2019, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Canon EF 35mm f/2 IS USM

Canon EF 35mm f/2 IS USM

V dnešním testu se podíváme na zajímavý zrcadlovkový objektiv Canon EF 35mm F2 IS USM. Ten při své krátké ohniskové vzdálenosti překvapí přítomností optické stabilizace. Jaký bude po dalších stránkách?
23.9.2019, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Canon EOS RP: levný full frame šikula

Canon EOS RP: levný full frame šikula

Canon se pustil do třídy full frame CSC fotoaparátů a základním modelem je poměrně levný EOS RP. Na něj se právě dnes podíváme. Jak si povede tento fotoaparát, který nabídne 26MPx snímač a 4K video?
8.8.2019, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM

Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM

Spolu se svými full frame CSC fotoaparáty představila společnost Canon také nový základní objektiv RF 24-105mm f/4 L IS USM. Dnešní recenze se mu podívá na zoubek a ukáže, jaký je po optické stránce.
8.8.2019, recenze, Milan Šurkala4 komentáře
Canon PowerShot SX740 HS: bytelný univerzál

Canon PowerShot SX740 HS: bytelný univerzál

V dnešní recenzi se podíváme na zoubek kapesnímu ultrazoomu Canon PowerShot SX740 HS. Ten nabídne velkorysý 40× optický zoom, podporu 4K videosekvencí i možnost manuálního ovládání expozice.
15.7.2019, recenze, Milan Šurkala28 komentářů
Panasonic Lumix S Pro 50mm F1.4

Panasonic Lumix S Pro 50mm F1.4

Jedním z objektivů pro nový full frame CSC systém společnosti Panasonic je i světelná padesátka Lumix S Pro 50mm F1.4. Nestojí zrovna nejméně, takže je otázkou, zda za to nabídne dokonalé optické vlastnosti.
26.6.2019, recenze, Milan Šurkala32 komentářů
Fujinon XF 35mm F2 R WR

Fujinon XF 35mm F2 R WR

Od společnosti Fujifilm jsme si k testu zapůjčili světelný 35mm objektiv Fujinon XF 35mm F2 R WR. Chlubí se odolnou konstrukcí vůči nepříznivému počasí, má i clonový kroužek a solidní světelnost F2,0.
11.6.2019, recenze, Milan Šurkala
Fujinon XF 23mm F2 R WR

Fujinon XF 23mm F2 R WR

Fujifilm má pro svůj CSC systém i pěkně širokou nabídku pevných světelných skel. Dnes se podíváme na jedno z nich, model Fujinon XF 23mm F2 R WR. Po přepočtu nabídne ekvivalent 35mm ohniskové vzdálenosti.
6.6.2019, recenze, Milan Šurkala1 komentář
Panasonic Lumix S1R: sebevědomý vstup do FF

Panasonic Lumix S1R: sebevědomý vstup do FF

Společnost Panasonic už nevyrábí CSC jen se 4/3" senzory, ale nově i s velkými full frame čipy. A právě dnes se podíváme na vlajkovou loď Lumix S1R se 47,3MPx snímačem. Umí i 4K 60p videosekvence.
20.5.2019, recenze, Milan Šurkala107 komentářů
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S.

Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S.

V dnešní recenzi se podíváme na setový objektiv pro nové full frame CSC od Panasonicu, model Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S. Je optimalizován pro natáčení videa, ale potěší i pro pořizování fotografií?
20.5.2019, recenze, Milan Šurkala6 komentářů
Fujifilm X-T100: postřehy z praxe

Fujifilm X-T100: postřehy z praxe

V dalším našem testu se podíváme na společnost Fujifilm a její CSC fotoaparát X-T100. Ten tvoří základ nabídky hledáčkových CSC. Má 24MPx snímač s Bayerovou maskou a nadprůměrně variabilní displej.
29.4.2019, recenze, Milan Šurkala12 komentářů
Fujinon XC 15-45mm 1:3.5-5.6 OIS PZ

Fujinon XC 15-45mm 1:3.5-5.6 OIS PZ

Budeme se nyní věnovat základnímu setovému objektivu pro CSC fotoaparáty Fujifilm. Je jím XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ s 3× elektronicky ovládaným zoomem, stabilizací a širokým úhlem záběru s 23mm přepočtenou ohniskovou vzdáleností.
29.4.2019, recenze, Milan Šurkala
Sony Cyber-shot HX99: postřehy z praxe

Sony Cyber-shot HX99: postřehy z praxe

Sony pokračuje s výrobou kapesních ultrazoomů a jeho nový model Cyber-shot HX99 míří trochu výš. Přináší totiž např. podporu RAWu, má i dotykový displej a nezapomnělo se ani na populární 4K videosekvence.
15.4.2019, recenze, Milan Šurkala6 komentářů
iPhone vs. staré APS-C: co má vyšší dynamický rozsah?

iPhone vs. staré APS-C: co má vyšší dynamický rozsah?

Nedávno se na stránkách Digimanie rozhořela diskuze o tom, zda se modernější mobilní telefony mohou např. dynamickým rozsahem rovnat starým zrcadlovkám. Vyzkoušeli jsme tedy iPhone SE a postavili ho proti deset let starému 14,6MPx APS-C čipu.
20.3.2019, recenze, Milan Šurkala28 komentářů
Sony A5100: postřehy z praxe

Sony A5100: postřehy z praxe

Už nějakou dobu je na trhu CSC fotoaparát Sony A5100. Nyní se prodává za poměrně nízké částky, a proto jsme se mu podívali na zoubek. Nabídne 24MPx snímač a otočný dotykový displej. Jak si povede v našem testu?
14.3.2019, recenze, Milan Šurkala9 komentářů
Olympus OM-D E-M1 Mark II: krátké seznámení

Olympus OM-D E-M1 Mark II: krátké seznámení

V rámci Olympus Tour jsme měli možnost na hodinku vyzkoušet CSC fotoaparát Olympus OM-D E-M1 Mark II a světelný zoomovací objektiv M-Zuiko Digital 12-40mm F2.8. Jakpak se s touto dvojicí fotí?
19.2.2019, recenze, Milan Šurkala13 komentářů
Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Objektiv Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM při svém představení opravdu hodně překvapil. Vedle klasického makro režimu přinesl i supermakro režim, má i optickou stabilizaci a přisvětlení. Bude tak skvělý i v praxi jako na papíře?
4.2.2019, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Panasonic Lumix LX100 II: postřehy z praxe

Panasonic Lumix LX100 II: postřehy z praxe

Ve třídě profi kompaktů se objevil nový Panasonic Lumix LX100 II. Vychází ze svého předchůdce, nicméně přináší např. dotykový displej a vyšší 17MPx rozlišení. Nechává si vysoce světelný objektiv a 4/3" rozměr čipu.
17.12.2018, recenze, Milan Šurkala31 komentářů