O kom píšeme nejvíce
Apple (3)BenQ (10)Canon (113)Carl Zeiss (3)Casio (7)Epson (4)Fomei a.s. (3)Fujifilm (50)
Genius (3)HP (16)Kodak (13)Konica Minolta (22)Kyocera (6)Lowepro (3)Minolta (15)Nikon (87)
Nokia (9)Olympus (64)Panasonic (80)Pentax (3)Ricoh (4)Rollei (4)Samsung (65)
Canon EOS RP: levný full frame šikula

Canon EOS RP: levný full frame šikula

Canon se pustil do třídy full frame CSC fotoaparátů a základním modelem je poměrně levný EOS RP. Na něj se právě dnes podíváme. Jak si povede tento fotoaparát, který nabídne 26MPx snímač a 4K video?
8.8.2019, recenze, Milan Šurkala14 komentářů
Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM

Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM

Spolu se svými full frame CSC fotoaparáty představila společnost Canon také nový základní objektiv RF 24-105mm f/4 L IS USM. Dnešní recenze se mu podívá na zoubek a ukáže, jaký je po optické stránce.
8.8.2019, recenze, Milan Šurkala4 komentáře
Canon PowerShot SX740 HS: bytelný univerzál

Canon PowerShot SX740 HS: bytelný univerzál

V dnešní recenzi se podíváme na zoubek kapesnímu ultrazoomu Canon PowerShot SX740 HS. Ten nabídne velkorysý 40× optický zoom, podporu 4K videosekvencí i možnost manuálního ovládání expozice.
15.7.2019, recenze, Milan Šurkala34 komentářů
Panasonic Lumix S Pro 50mm F1.4

Panasonic Lumix S Pro 50mm F1.4

Jedním z objektivů pro nový full frame CSC systém společnosti Panasonic je i světelná padesátka Lumix S Pro 50mm F1.4. Nestojí zrovna nejméně, takže je otázkou, zda za to nabídne dokonalé optické vlastnosti.
26.6.2019, recenze, Milan Šurkala31 komentářů
Fujinon XF 35mm F2 R WR

Fujinon XF 35mm F2 R WR

Od společnosti Fujifilm jsme si k testu zapůjčili světelný 35mm objektiv Fujinon XF 35mm F2 R WR. Chlubí se odolnou konstrukcí vůči nepříznivému počasí, má i clonový kroužek a solidní světelnost F2,0.
11.6.2019, recenze, Milan Šurkala
Fujinon XF 23mm F2 R WR

Fujinon XF 23mm F2 R WR

Fujifilm má pro svůj CSC systém i pěkně širokou nabídku pevných světelných skel. Dnes se podíváme na jedno z nich, model Fujinon XF 23mm F2 R WR. Po přepočtu nabídne ekvivalent 35mm ohniskové vzdálenosti.
6.6.2019, recenze, Milan Šurkala1 komentář
Panasonic Lumix S1R: sebevědomý vstup do FF

Panasonic Lumix S1R: sebevědomý vstup do FF

Společnost Panasonic už nevyrábí CSC jen se 4/3" senzory, ale nově i s velkými full frame čipy. A právě dnes se podíváme na vlajkovou loď Lumix S1R se 47,3MPx snímačem. Umí i 4K 60p videosekvence.
20.5.2019, recenze, Milan Šurkala107 komentářů
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S.

Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S.

V dnešní recenzi se podíváme na setový objektiv pro nové full frame CSC od Panasonicu, model Lumix S 24-105mm F4 Macro O.I.S. Je optimalizován pro natáčení videa, ale potěší i pro pořizování fotografií?
20.5.2019, recenze, Milan Šurkala6 komentářů
Fujifilm X-T100: postřehy z praxe

Fujifilm X-T100: postřehy z praxe

V dalším našem testu se podíváme na společnost Fujifilm a její CSC fotoaparát X-T100. Ten tvoří základ nabídky hledáčkových CSC. Má 24MPx snímač s Bayerovou maskou a nadprůměrně variabilní displej.
29.4.2019, recenze, Milan Šurkala12 komentářů
Fujinon XC 15-45mm 1:3.5-5.6 OIS PZ

Fujinon XC 15-45mm 1:3.5-5.6 OIS PZ

Budeme se nyní věnovat základnímu setovému objektivu pro CSC fotoaparáty Fujifilm. Je jím XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ s 3× elektronicky ovládaným zoomem, stabilizací a širokým úhlem záběru s 23mm přepočtenou ohniskovou vzdáleností.
29.4.2019, recenze, Milan Šurkala
Sony Cyber-shot HX99: postřehy z praxe

Sony Cyber-shot HX99: postřehy z praxe

Sony pokračuje s výrobou kapesních ultrazoomů a jeho nový model Cyber-shot HX99 míří trochu výš. Přináší totiž např. podporu RAWu, má i dotykový displej a nezapomnělo se ani na populární 4K videosekvence.
15.4.2019, recenze, Milan Šurkala19 komentářů
iPhone vs. staré APS-C: co má vyšší dynamický rozsah?

iPhone vs. staré APS-C: co má vyšší dynamický rozsah?

Nedávno se na stránkách Digimanie rozhořela diskuze o tom, zda se modernější mobilní telefony mohou např. dynamickým rozsahem rovnat starým zrcadlovkám. Vyzkoušeli jsme tedy iPhone SE a postavili ho proti deset let starému 14,6MPx APS-C čipu.
20.3.2019, recenze, Milan Šurkala29 komentářů
Sony A5100: postřehy z praxe

Sony A5100: postřehy z praxe

Už nějakou dobu je na trhu CSC fotoaparát Sony A5100. Nyní se prodává za poměrně nízké částky, a proto jsme se mu podívali na zoubek. Nabídne 24MPx snímač a otočný dotykový displej. Jak si povede v našem testu?
14.3.2019, recenze, Milan Šurkala9 komentářů
Olympus OM-D E-M1 Mark II: krátké seznámení

Olympus OM-D E-M1 Mark II: krátké seznámení

V rámci Olympus Tour jsme měli možnost na hodinku vyzkoušet CSC fotoaparát Olympus OM-D E-M1 Mark II a světelný zoomovací objektiv M-Zuiko Digital 12-40mm F2.8. Jakpak se s touto dvojicí fotí?
19.2.2019, recenze, Milan Šurkala14 komentářů
Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Objektiv Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM při svém představení opravdu hodně překvapil. Vedle klasického makro režimu přinesl i supermakro režim, má i optickou stabilizaci a přisvětlení. Bude tak skvělý i v praxi jako na papíře?
4.2.2019, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Panasonic Lumix LX100 II: postřehy z praxe

Panasonic Lumix LX100 II: postřehy z praxe

Ve třídě profi kompaktů se objevil nový Panasonic Lumix LX100 II. Vychází ze svého předchůdce, nicméně přináší např. dotykový displej a vyšší 17MPx rozlišení. Nechává si vysoce světelný objektiv a 4/3" rozměr čipu.
17.12.2018, recenze, Milan Šurkala31 komentářů
Canon EOS M50: levné 4K od Canonu

Canon EOS M50: levné 4K od Canonu

Podíváme se na zoubek CSC fotoaparátu Canon EOS M50, který se může pochlubit elektronickým hledáčkem. Nově přináší také podporu 4K videosekvencí a zpomalené video. Těšit se můžeme na zaostřování pomocí duálních pixelů.
6.12.2018, recenze, Milan Šurkala16 komentářů
Canon EOS M100: stylové mini-CSC

Canon EOS M100: stylové mini-CSC

Dnes se budeme věnovat nejlevnějšímu CSC fotoaparátu v nabídce značky Canon. Jde o skladný EOS M100, který je vybaven o 180° otočným dotykovým displejem. Nechybí mu ani technologie Dual Pixel AF CMOS.
1.11.2018, recenze, Milan Šurkala39 komentářů
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Tato recenze se podívá na nový základní objektiv Canonu pro své CSC fotoaparáty. Jeho velkou výhodou je širokoúhlá 24mm přepočtená ohnisková vzdálenost. Díky skládací konstrukci nabídne také malé přepravní rozměry.
1.11.2018, recenze, Milan Šurkala3 komentáře
Test paměťových karet SDHC a SDXC

Test paměťových karet SDHC a SDXC

Dnes se mrkneme na srovnávací test paměťových karet SDHC, SDXC a microSDHC, které jsou používány v mobilních telefonech, fotoaparátech a jiných zařízeních. Jak jsou na tom s rychlostí? Doplněno o karty Samsung EVO+ a Kingston React.
28.8.2018, recenze, Milan Šurkala54 komentářů
Srovnání senzorů: 4/3" vs APS-C vs Full frame

Srovnání senzorů: 4/3" vs APS-C vs Full frame

Dnes se podíváme na další srovnávací test, do kterého zapojíme rovnou tři fotoaparáty. V tomto případě se budeme věnovat 4/3", APS-C a full frame senzoru, rozdílu jejich šumu, dynamického rozsahu a hloubky ostrosti.
23.8.2018, recenze, Milan Šurkala33 komentářů
Nikon Coolpix B700: přírodovědec

Nikon Coolpix B700: přírodovědec

Coolpix B700 je ultrazoomem, který jistě zaujme velmi slušným 60× optickým zoomem, podporou RAW formátu i 4K videosekvencí. Nechybí mu ani hledáček a výklopný displej. Bude tedy tak slibný i v praxi?
13.8.2018, recenze, Milan Šurkala25 komentářů
Minolta MD Rokkor 45mm F2.0 (MD)

Minolta MD Rokkor 45mm F2.0 (MD)

Minolta vyráběla obrovské množství zajímavých objektivů a dnes se podíváme na maličkou Minoltu MD Rokkor 45mm F2.0, která se svými rozměry už blíží kategorii pancaků. Jak si tento starý manuální objektiv povede?
5.7.2018, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Panasonic Lumix GX9: postřehy z praxe

Panasonic Lumix GX9: postřehy z praxe

Dnes se podíváme na nový CSC fotoaparát Panasonic Lumix GX9 s výklopným elektronickým hledáčkem. Slibuje rychlé ostření, 4K videosekvence a také velmi účinnou stabilizaci. Jak si povede v našem testu?
2.7.2018, recenze, Milan Šurkala30 komentářů
Sony A7R (ILCE-7R): postřehy z praxe

Sony A7R (ILCE-7R): postřehy z praxe

Do dnešního rychlého testu jsme vzali starší fotoaparát Sony A7R s 36MPx full frame snímačem. Ten je na trhu již nějaký ten pátek, stále se ale prodává a má co říci. Podívejte se spolu s námi, jak obstojí v dnešní tvrdé konkurenci.
14.6.2018, recenze, Milan Šurkala41 komentářů
Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870)

Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870)

V dnešním testu se budeme věnovat základnímu zoomovacímu objektivu pro full frame CSC fotoaparáty značky Sony. Je jím Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870) s 2,5× optickým zoomem a tradiční světelností.
14.6.2018, recenze, Milan Šurkala20 komentářů
Panasonic Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S.

Panasonic Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S.

Dnes se vydáme do třídy drahých světelných teleobjektivů. Půjde o systém Micro Four Thirds, kde byl nedávno představen objektiv Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S. Ten se dodává rovnou i s 1,4× telekonvertorem.
15.5.2018, recenze, Milan Šurkala28 komentářů
Panasonic Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH

Panasonic Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH

V dalším testu objektivů se podíváme do stáje Micro Four Thirds. Tentokrát to bude širokoúhlý objektiv Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH s velmi slušnou světelností a přitom i kompaktními rozměry.
17.4.2018, recenze, Milan Šurkala25 komentářů
Canon EOS 6D Mark II: vylepšený full frame základ

Canon EOS 6D Mark II: vylepšený full frame základ

Canon nedávno uvedl novou základní full frame zrcadlovku EOS 6D Mark II. Přináší snímač s 26MPx rozlišením a technologií Dual Pixel AF. Nabídne GPS modul i odolnou konstrukci. Jak si povede v našem testu?
19.3.2018, recenze, Milan Šurkala71 komentářů
Canon EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM

Canon EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM

Canon má v nabídce základní full frame zoomovací objektiv EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM, který poskytuje rozumný zoom, optickou stabilizaci i krokový motorek pro tiché ostření vhodně zejména pro video. Podívejme se mu podrobně na zoubek.
19.3.2018, recenze, Milan Šurkala1 komentář