O kom píšeme nejvíce
Acer (2)BenQ (10)Canon (106)Carl Zeiss (3)Casio (7)Epson (4)Fomei a.s. (3)Fujifilm (46)
Genius (3)HP (16)Kodak (13)Konica Minolta (22)Kyocera (6)Lowepro (3)Minolta (15)Nikon (87)
Nokia (9)Olympus (63)Panasonic (76)Pentax (3)Ricoh (4)Rollei (4)Samsung (64)
Test paměťových karet SDHC a SDXC

Test paměťových karet SDHC a SDXC

Dnes se mrkneme na srovnávací test paměťových karet SDHC, SDXC a microSDHC, které jsou používány v mobilních telefonech, fotoaparátech a jiných zařízeních. Jak jsou na tom s rychlostí? Doplněno o karty Samsung EVO+ a Kingston React.
28.8.2018, recenze, Milan Šurkala52 komentářů
Srovnání senzorů: 4/3" vs APS-C vs Full frame

Srovnání senzorů: 4/3" vs APS-C vs Full frame

Dnes se podíváme na další srovnávací test, do kterého zapojíme rovnou tři fotoaparáty. V tomto případě se budeme věnovat 4/3", APS-C a full frame senzoru, rozdílu jejich šumu, dynamického rozsahu a hloubky ostrosti.
23.8.2018, recenze, Milan Šurkala32 komentářů
Nikon Coolpix B700: přírodovědec

Nikon Coolpix B700: přírodovědec

Coolpix B700 je ultrazoomem, který jistě zaujme velmi slušným 60× optickým zoomem, podporou RAW formátu i 4K videosekvencí. Nechybí mu ani hledáček a výklopný displej. Bude tedy tak slibný i v praxi?
13.8.2018, recenze, Milan Šurkala21 komentářů
Minolta MD Rokkor 45mm F2.0 (MD)

Minolta MD Rokkor 45mm F2.0 (MD)

Minolta vyráběla obrovské množství zajímavých objektivů a dnes se podíváme na maličkou Minoltu MD Rokkor 45mm F2.0, která se svými rozměry už blíží kategorii pancaků. Jak si tento starý manuální objektiv povede?
5.7.2018, recenze, Milan Šurkala2 komentáře
Panasonic Lumix GX9: postřehy z praxe

Panasonic Lumix GX9: postřehy z praxe

Dnes se podíváme na nový CSC fotoaparát Panasonic Lumix GX9 s výklopným elektronickým hledáčkem. Slibuje rychlé ostření, 4K videosekvence a také velmi účinnou stabilizaci. Jak si povede v našem testu?
2.7.2018, recenze, Milan Šurkala30 komentářů
Sony A7R (ILCE-7R): postřehy z praxe

Sony A7R (ILCE-7R): postřehy z praxe

Do dnešního rychlého testu jsme vzali starší fotoaparát Sony A7R s 36MPx full frame snímačem. Ten je na trhu již nějaký ten pátek, stále se ale prodává a má co říci. Podívejte se spolu s námi, jak obstojí v dnešní tvrdé konkurenci.
14.6.2018, recenze, Milan Šurkala41 komentářů
Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870)

Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870)

V dnešním testu se budeme věnovat základnímu zoomovacímu objektivu pro full frame CSC fotoaparáty značky Sony. Je jím Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (SEL2870) s 2,5× optickým zoomem a tradiční světelností.
14.6.2018, recenze, Milan Šurkala20 komentářů
Panasonic Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S.

Panasonic Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S.

Dnes se vydáme do třídy drahých světelných teleobjektivů. Půjde o systém Micro Four Thirds, kde byl nedávno představen objektiv Leica DG Elmarit 200mm / F2.8 / Power O.I.S. Ten se dodává rovnou i s 1,4× telekonvertorem.
15.5.2018, recenze, Milan Šurkala28 komentářů
Panasonic Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH

Panasonic Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH

V dalším testu objektivů se podíváme do stáje Micro Four Thirds. Tentokrát to bude širokoúhlý objektiv Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH s velmi slušnou světelností a přitom i kompaktními rozměry.
17.4.2018, recenze, Milan Šurkala25 komentářů
Canon EOS 6D Mark II: vylepšený full frame základ

Canon EOS 6D Mark II: vylepšený full frame základ

Canon nedávno uvedl novou základní full frame zrcadlovku EOS 6D Mark II. Přináší snímač s 26MPx rozlišením a technologií Dual Pixel AF. Nabídne GPS modul i odolnou konstrukci. Jak si povede v našem testu?
19.3.2018, recenze, Milan Šurkala71 komentářů
Canon EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM

Canon EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM

Canon má v nabídce základní full frame zoomovací objektiv EF 24-105mm 1:3.5-5.6 IS STM, který poskytuje rozumný zoom, optickou stabilizaci i krokový motorek pro tiché ostření vhodně zejména pro video. Podívejme se mu podrobně na zoubek.
19.3.2018, recenze, Milan Šurkala1 komentář
Xiaomi Redmi 4X LTE: miláček davu

Xiaomi Redmi 4X LTE: miláček davu

Jedním z nejoblíbenějších telefonů na českém trhu, ne-li nejoblíbenějším, je superlevný Xiaomi Redmi 4X LTE. Nabídne slušný hardware, 5,0" HD displej, čtečku otisků prstů a 13MPx fotoaparát se světelností F2,0 a podporou Full HD videa.
13.3.2018, recenze, Milan Šurkala41 komentářů
Panasonic Lumix G9: skutečně výborný

Panasonic Lumix G9: skutečně výborný

Panasonic nedávno představil nový CSC fotoaparát Lumix G9. Jde v podstatě o takovou vlajkovou loď mířenou více pro fotografy než video, pro které je tu GH5. Máme tu např. 80MPx multiexpoziční režim.
28.2.2018, recenze, Milan Šurkala38 komentářů
Canon PowerShot G1 X Mark III: s ještě větším srdcem

Canon PowerShot G1 X Mark III: s ještě větším srdcem

Canon představil profi kompakt s velkým APS-C senzorem a zoomovacím objektivem. Vzbudil tak opravdu velkou pozornost. V dnešním testu se na tento fotoaparát podrobněji podíváme a zjistíme, jak moc bude revoluční.
9.2.2018, recenze, Milan Šurkala34 komentářů
Sony Cyber-shot HX90V a WX500: kompaktní dvojice

Sony Cyber-shot HX90V a WX500: kompaktní dvojice

Dnes otestujeme rovnou dva fotoaparáty najednou. Půjde o kapesní ultrazoomy Sony Cyber-shot WX500 a HX90V. Oba mají stejný 18MPx čip a totožný objektiv s 30× optickým zoomem, HX90 ale nabídne i hledáček nebo GPS.
10.1.2018, recenze, Milan Šurkala15 komentářů
Nikon AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4,5-6,3G ED VR

Nikon AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4,5-6,3G ED VR

Nikon nedávno uvedl nové setové telezoomy AF-P 70-300mm pro DX zrcadlovky a v dnešní recenzi se podíváme na jeho opticky stabilizovanou verzi. Pojďte se s námi podívat na jejich praktické výsledky.
3.1.2018, recenze, Milan Šurkala5 komentářů
Nikon D5600: zrcadlo stále žije

Nikon D5600: zrcadlo stále žije

Dnes se budeme věnovat digitální zrcadlovce Nikon D5600. Ta je vybavena 24MPx APS-C senzorem a přináší zejména rozšířenou bezdrátovou konektivitu. Potěší i polohovatelný dotykový displej. Jak ale bude fotit?
7.12.2017, recenze, Milan Šurkala58 komentářů
Jak by fotil 1,0" senzor se 7,5 MPx? Vyzkoušeli jsme to!

Jak by fotil 1,0" senzor se 7,5 MPx? Vyzkoušeli jsme to!

Mnozí z vás by jistě rádi věděli, jak kvalitní by byl fotoaparát s rozumně velkým čipem a znatelně nižším rozlišením než je dnes běžné. My jsme to pro vás vyzkoušeli a můžete se podívat, jak by fotil 1,0" fotoaparát s rozlišením 7,5 megapixelů.
14.11.2017, recenze, Milan Šurkala38 komentářů
Fujifilm X-T20: zatraceně dobře fotící APS-C

Fujifilm X-T20: zatraceně dobře fotící APS-C

V této recenzi se podíváme na zoubek APS-C CSC fotoaparátu Fujifilm X-T20. Má X-Trans CMOS III snímač s 24 megapixely, podporu 4K videa i výklopný dotykový displej a retro design. Vypadá to, že je nač se těšit.
6.11.2017, recenze, Milan Šurkala48 komentářů
Fujinon XF 18-55mm F2.8-4.0 R LM OIS

Fujinon XF 18-55mm F2.8-4.0 R LM OIS

Redakčním testem prošel i setový objektiv pro CSC fotoaparáty Fujifilm, model XF 18-55mm. Ten přináší nadstandardní světelnost F2,8-4,0 a optickou stabilizaci obrazu. Bude fotoaparátům Fujifilm spolehlivým parťákem?
6.11.2017, recenze, Milan Šurkala
Zoner Photo Studio X: světový software z Česka

Zoner Photo Studio X: světový software z Česka

Do dnešní recenze jsme si vzali oblíbený český program pro správu a úpravu fotografií, Zoner Photo Studio X. Ten přináší např. práci s vrstvami, možnost snadné výroby fotopředmětů i upravené uživatelské rozhraní.
2.10.2017, recenze, Milan Šurkala62 komentářů
Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS (SEL55210)

Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS (SEL55210)

Do dnešní recenze jsme si vybrali jednoho z mála zástupců telezoomů pro CSC systém Sony E. Vyzkoušíme objektiv E 55-210mm F4,5-6,3 OSS s poměrně malými rozměry a optickou stabilizací obrazu.
25.9.2017, recenze, Milan Šurkala5 komentářů
Sony A6000 (ILCE-6000): stále dobrý

Sony A6000 (ILCE-6000): stále dobrý

Ve vyšším low-endu má Sony svého zástupce A6000 (ILCE-6000). Tento fotoaparát nabídne 24MPx APS-C CMOS snímač, podporu fázového ostření i elektronický hledáček a výklopný displej. Jaký bude?
28.8.2017, recenze, Milan Šurkala29 komentářů
Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7 (MD)

Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7 (MD)

Dnešní recenze se podívá na vysoce světelný starý manuální objektiv Minolta MC Rokkor-PF 55mm F1.7. Pokud chcete výrazněji mazat pozadí a nemáte na F1,4 verzi, může být F1,7 tím pravým objektivem. Nebo ne?
7.8.2017, recenze, Milan Šurkala4 komentáře
Duel levných zrcadlovek: Canon EOS 1300D vs Nikon D3400

Duel levných zrcadlovek: Canon EOS 1300D vs Nikon D3400

Pokud si chcete koupit co nejlevnější zrcadlovku a z nějakého důvodu nechcete profi kompakt nebo CSC, patrně budete stát před volbou mezi Canonem EOS 1300D a Nikonem D3400. Která z těchto zrcadlovek je ta lepší? Otestovali jsme to.
31.7.2017, recenze, Milan Šurkala84 komentářů
Canon PowerShot G9 X Mark II: kapesní borec

Canon PowerShot G9 X Mark II: kapesní borec

Druhá generace profi kompaktu PowerShot G9 X Mark II přináší nový výkonnější procesor a výkonnější stabilizaci obrazu. My se dnes podíváme, jak dobře si tento fotoaparát vede. Bude to ideální kompakt do kapsy?
18.7.2017, recenze, Milan Šurkala38 komentářů
Canon PowerShot SX430 IS: milovník přírody

Canon PowerShot SX430 IS: milovník přírody

V dnešním testu se podíváme na nepříliš velký ultrazoom Canon PowerShot SX430 IS, který ale nabídne obrovský 45× optický zoom. V útrobách sídlí 20MPx CCD senzor a nás bude zajímat, jak si tato kombinace povede v praxi.
13.7.2017, recenze, Milan Šurkala61 komentářů
Panasonic Lumix GH5: video-profesionál

Panasonic Lumix GH5: video-profesionál

Lumix GH5 je jedním z nejočekávanějších fotoaparátů roku. Má 20MPx stabilizovaný snímač, podporuje 4K/60p, dokonce i 6K/30p video a spoustu dalších funkcí zejména pro profesionální natáčení videa. Jak se projeví v našem testu?
15.6.2017, recenze, Milan Šurkala86 komentářů
Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm / F2.8-4.0 ASPH. / Power O.I.S.

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm / F2.8-4.0 ASPH. / Power O.I.S.

V dalším testu objektivů se podíváme na univerzální Leicu pro Micro Four Thirds systém s reálnými ohniskovými vzdálenostmi 12-60 mm. Potěší však také dobrou světelností F2,8-4,0. Bude to nejlepší univerzál pro tento systém?
15.6.2017, recenze, Milan Šurkala10 komentářů
Apple iPhone SE: kompaktní silák

Apple iPhone SE: kompaktní silák

Dalším redakčním testem projde jeden z nejmenších smartphonů dneška, Apple iPhone SE. Ten má 12MPx fotoaparát, který v některých aplikacích umí i fotit do RAWu. Nechybí podpora 4K videa a nadprůměrných zpomalených videosekvencí.
9.5.2017, recenze, Milan Šurkala7 komentářů