Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
3.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Stačí pár úspěšných fotografií na internetu a hned se zvedne zájem. Toho se dočkali majitelé farmy v Ontariu. Několik virálních fotografií na Instagramu způsobilo hotovou apokalypsu a lidé sem začali jezdit po desetitisících.
kamera11 (19) | 4.8.201818:48
...........jestli to není překlep, tak by to dělalo nějakých 1 milon 3 000 kč ­(v přepočtu­) pro majitele. To už je dobrý džob....
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1041) | 4.8.20188:24
fotit sám sebe? Vždyť se můžu kdykoli podívat do zrcadla. Sebe bych fotil leda v případě, že bych musel vyrobit narychlo fotku na nějaký doklad. Stejně je jednodušší zajít k odborníkovi s vybavením...
Odpovědět4  2
blue.sun (754) | 5.8.20189:00
Po tolika letech focení selfie považuji podobný komentář za vysoce trapný a za známku nízké inteligence. Prostě to tak je, lidi se fotí. Fotili se vždycky, akorát se tomu neříkalo ­"selfie­". Sám sebe jsem takhle u památek fotil ještě na černobílý film před ­"revolucí­".
Co spíš nechápu je ta šílená touha po stejných fotkách jako tisíce dalších lidí. Opravdu je dnes pro lidi tak důležité mít na ­"síti­" spoustu palců, hvězdiček či pochvalných komentářů k něčemu, co tam je už tisíckrát stejně?
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 5.8.201812:43
Pane!
Sím tě, co na tom nechápeš? :­)
Před tou revolucí, co lidé hromadně říkali na potetované lidi? Pamatuji, že to byl skoro ze 100% odsudek. Co ti lidé, co odsuzovali udělali, když se jiní lide zacali hromadne masove tetovat? Hromadně masově se potetovali take. Jasne, u lidi s rokem vyroby 1965 a drive to tak caste neni, ale to je spise tim, ze se uz na takovy design neciti, ovsem i ti, co se neciti, to velmi casto aspon schvaluji. Co myslis, ze udelaji lideeee, potomci tehle potetovanych za par let, az se lide uz zase nebudou hrozne mohutne tetovat? No hromadne to odsoudi...bude to ­"Tyjo moje mama to je takova piii*a, jak se mohla nechat takhle zridit, ja s ni proste na tu dovolenou k mori nejedu­". Uz dnes jsou patrne znamky, ze tento krasny obycej zacina ustupovat.
Socialni site, tak to je jeste pro vetsi skupinu lidi, skoro pro vsechny. Nemyslim pouhou ucast na nich, to se myslim da docela pochopit, ale spis ten nekriticky a oddany vztah k nim. A nejen k nim vubec k elektronicke manipulaci s daty. Lidi jsou hromadne ochotni, ba dokonce to delaji radi, sverit vsechen svuj majetek do mist, odkud se s nim da plne elektronicky manipulovat. jak snadne asi jednou bude VSEM vzit VSE. A proc to delame my lide, ne ovce, lide, ovce se chovaji totiz racionalneji. No delame to proto, ze to tak delaji ostatni. O tom to cely prece je. Palec ci hvezdicka je mnohem dulezitejsi nez vlastni nazor, no to da preci rozum! :­)
Bo prave, kdyz je to tam tisickrat stejne, tak to je jasny, ze je to cool a epic! Tak to musim mit stejne i ja po tisiciprvni. Ostatne i ja jsem sbiral cecka napriklad.
Spolecnost takhle zije, je to videt vsude ta lenost, nezodpovednost, pokrytectvi, povrchnost a tupost.
Odpovědět1  5
blue.sun (754) | 5.8.201812:59
To je právě přesně to, co já vůbec nechápu... Na FB fotky nedávám, Instagram ani nepoužívám, a když fotím, tak se snažím, aby to nebyla tuctovka jako všude kolem. Jen proto, abych měl prostě něco ­"svého­". Tím spíš mi je takový přístup, který je popsaný v článku, naprosto nepochopitelný. Ta agrese, mánie, posedlost...
No nic, jdu zpátky do jeskyně.
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 5.8.201814:17
No tak bud rad, ze mas tu chut mit neco sveho, ze ti to dava smysl. :)
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1041) | 5.8.201818:08
Já zase považuji focení selfie za projev sebestředné debility, takže jsme si kvit, saldokonto klapne a nikdo neškoduje. :­-)
Odpovědět1  1
busy (4706) | 6.8.201811:34
Az na to, ze obraz v zrkadle tazko poslem znamym ako ukazku ze kde vsade som bol a co som zazil :­)

Tym chcem napisat, ze normalni ludia sa nefotia preto aby sa mohli na seba divat, ale skor preto, aby sa znamym mohli pochvalit kde vsade boli. Preto celkom chapem aj tie davy ludi ktorym sa pacila fotka v slnecnicovom poli a chceli sa aj oni na socialnych sietach prezentovat podobnymi fotkami.

Zase na druhej strane, to ze ich chapem, neznamena ze s takymto konanim suhlasim. Ja osobne, aj keby som mal tu moznost, by som sa tam vyfotit nesiel. Tym ale nechcem napisat ani to, ze som zasadne proti selfie. Ale ked uz fotim selfie, tak tam kde to ma vyznam ­- napriklad ako som uz vyssie napisal, ako dokument z nejakych vynimocnych miest ktore som navstivil, a idealne aj s celou rodinkou, aby sme vsetci na tietio mesta mali pamiatku.
Odpovědět0  1
Kabe (881) | 6.8.201812:39
Tobe tvi znami neveri? :­)
ze jim krom fotky z mista, kde jsi byl potrebujes poslat takovou na ktere jsi i ty sam na onom miste? :­)

S tim dalsim moc nesouhlas...selfie je proste moda­/trend typickych ovci. Delaji to tak vsichni, delam to tak i ja prave proto, ze to delaji i ostatni. Stejne jako treba tetovani, socialni site, pitny rezim ve smyslu preventivniho napajeni se atd atd atd
Odpovědět1  1
busy (4706) | 6.8.201814:36
Az budu vsetci skakat do studne, tiez skocis do studne ? :­) No, len som chcel napisat, aspon u mna je to tak, ze ked nieco robia vsetci, tak to este nie je dostatocny dovod aby som to robil aj ja :­)

A k tomu prvemu. To selfie samozrejme nie je dokaz v pravnickom zmysle slova, znami mi samozrejme veria ze sme tam boli aj bez toho. Je to v podstate taky ­"pozdrav z dovolenky­" pre potesenie a na pamiatku. A pokial to nie je len nejaka neosobna pohladnica kupena v stranku, ale skutocna vlastna ­(alebo napr. rodinna­) fotka z daneho miesta, potesi urcite viac. Aspon mne pride ­(ak mi niekto taku posle­) ovela osobnejsia.
Odpovědět1  2
Kabe (881) | 6.8.201815:34
Hehe ja tou formulaci popisoval mechanismus: ­"delaji to vsichni, delam to tedy i ja­".
Nepsal jsem o sobe.
Nazor mam na tento mechanismus jiny asi takto: ­"Delaji to vsichni, udelam to jinak­" :D

A k tomu prvnimu. Tak na dovolene se muzes ci muzete pokud je vas tam vice vyfotit normalne samospousti nebo nekoho pozadat?
Ja teda selfie chapu tak, ze jde i o zpusob foceni, kompozici, uhel zaberu. Treba u princezen je to takovy ten snimek typu ­"kukaj aka som ja pizda­" Treba fotky z mladi se svymi rodici, rodinou prateli i kdyz byly focene samospousti a dobehl do kompozice i fotograf rozhodne nepovazuji za selfie.
Odpovědět1  1
blue.sun (754) | 6.8.201817:20
Zase na druhou stranu, foťák za padesát či mobil za dvacet tisíc cizím lidem do ruky prostě nesvěřím... takže ­"selfie­" je jediné řešení. Ale i selfie se musí umět fotit a je rozdíl mezi pizdou s vyšpulenou hubou a kozama stokrát stejně, a mezi rozumně komponovanou fotkou u nějaké památky nebo na zajímavém místě. To druhé ovšem dělá málokdo.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.