Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
Diskuze k článku: Úvaha: Silvestr za objektivem
9.1.2012, Tereza Valtrová, úvaha
Silvestrovský večer si obvykle skvěle užiju s přáteli, ale na Nový rok mě místo bolesti hlavy trápí spíš jiná věc. Nikdy se totiž nevzmůžu na to, abych tuhle oblíbenou párty zdokumentovala. Co stojí v cestě silvestrovskému focení? Není toho tak málo.
frasve (131) | 9.1.20122:16
Prosím redakci, aby tyto ­"JOtexty­", ať psané tou, či onou fotoodbornicí ­(jen bůh ví, jestli jsou dvě různé, ale třeba je to vzájemná nákaza...­) nezařazovala. Ušetřete nás těch plytkostí, je to nedůstojné tohoto webu a hlavně jeho čtenářů. Pindy typu ­"...vaše město nebudou zrovna mlsně obhlížet ufonské lodě...­" nebo ­"...za takových deset, dvacet let budete rádi i za červenou šmouhu na žlutém pozadí, když to bude jediná upomínka na první večer s vaší budoucí ženou...­" by vypískaly snad i návštěvnice Mimibazaru :­-­) O ilustračním fotoskvostu ohňostrůjném raději pomlčím.
PS: Omlouvám se autorce a všem jejím příznivcům. Není to nic osobního. Ale tohle slohové cvičení je opět ­(už po čtvrté...?­) opravdu za čarou. Nebo spíš pod čarou i těch nejskromnějších očekávání. Hluboko.
Odpovědět2  6
busy (4706) | 9.1.201210:57
Prosim citatelov ktorym sa tento typ clankov nelubi, aby ich necitali. Najlepsie bude vzdy ked zbadaju ze autorkou clanku je zena a clanok ma v podtitule ­"uvaha­" aby ho rovno ignorovali :­) Pretoze nie kazdy ma takyto nazor a ini ­(napr.ja­) si tieto uvahy radi precitaju.
Odpovědět6  3
Iudex (1059) | 9.1.201212:29
Ja zase nemusím rady: keď sa Ti nepáči, nečítaj­", Od toho je diskusia, aby bolo možné vyjadriť názor. Nehovoriac o fakte, že si najprv musím text prečítať, aby som mohol povedať, že sa mi nepáči. Avšak po pár článkoch od Jany Obornej k jej ­"fejtónom­" či ­"úvahám­" pristupujem rovnako a už ich vôbec nečítam. Škoda času.
Len ma fascinuje ten obrovský kvalitatívny rozdiel medzi článkami tohto typu ­(Oborná a spol.­) a príslevkami Jara Klímu. Zatiaľ čo to prvé je blábolenie nehodné ani základnej školy, tie druhé poskytujú špičkové, obsahovo, formálne i ilustratívnymi fotografiami špičkové texty, ktoré je radosť čítať. Busy, ruku na srdce, Ty tam ten galaktický rozdiel nevidíš?
Odpovědět2  2
bat1 | 9.1.201213:26
V podstatě s tebou souhlasím, ale jak sám píšeš, po několika slabých článcích už další nečteš. Na diskusi k tomu slušně řekneš své, a tím to hasne. Jiní nejmenovaní jedinci si patrně potřebují něco dokazovat nebo léčit komplexy, a tak zmíněné články nejenom čtou dál, ale neváhají článek poměrně nevybíravým způsobem pokálet, což nemá s konstruktivní diskusí nic společného. To zase nemusím já...
Ve srovnání s články Jaroslava Klímy je samozřejmě kvalitativní rozdíl značný ­(což bude možná i rozdíl v honoráři :­) ­), ale oboje je taky trochu jinak pojaté a má jiný účel. Tím nechci ­(ne­)kvalitu dotčených článků nějak obhajovat :­)
Mě se třeba spousta ilustračních fotografií z cyklu člověk před objektivem nelíbí, zejména ty umělecky pojaté, ale ne proto že by byly nekvalitní, jen mi prostě nesedí tento styl. Určitě ale kvůli tomu nebudu psát do diskuse, že je to brak a co to sem vůbec dávají...
Odpovědět8  0
Templ (72) | 10.1.20126:45
Osobně si vážím každého, kdo má odvahu vyrobit nějaký článek....klidně ať ho nazve fejetonem.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 9.1.201218:05
Samozrejme rozdiel vidim ­(ci je az tak galakticky, no neviem neviem­) ale to neznamena ze aj tieto clanky nemaju ziadnu hodnotu alebo sa mne osobne nemozu pacit. Pises ze nemusis rady typu ­"necitaj­" ale sam sa ich drzis :­-­) Ale to je len dobre. Ja tiez necitam uplne vsetko rad radom na Digimanii ­(ale Milanove recenzie a Koaly si ujst v ziadnom pripade nenecham­).

Aj ja som za to aby kazdy v diskuzii napisal svoj nazor, ved od toho ta diskusia je. Ale nielen nazor na samotny clanok, ale aj nazor na iny diskusny prispevok ­(samozrejme slusnym sposobom­). Na prispevku od uzivatela ­"frasve­" mi nevadilo ani tak to ze sa mu uvaha nelubi ­(ved kolko ludi tolko chuti­), ale skor ten utocny a hlavne generalizujuci sposob akym to dal najavo. Citil som z toho ako keby nam chcel vsetkym vsugerovat ze clanok sa nikomu nemoze lubit a proti tomu som sa rozhodol ohradit.
Odpovědět1  0
bat1 | 9.1.201211:44
Pro tvojí poruchu určitě existuje příslušná lékařská diagnóza ;­)
Pokud se ti nezdá personální obsazení, napiš to vedení redakce a ne sem do diskuse...
Odpovědět3  1
Kikapu1 (575) | 9.1.201213:41
Pane, NE­/úroveň článků a fotek Vás uráží, ovšem Vaše výrazivo mezi slušné lidi nepatří, jste zaujatej sebestřední hulvát, nejsem znalec fotografie, ale Vám pro změnu uniká základ etikety.
Odpovědět2  1
frasve (131) | 9.1.201216:10
Pane, neuráží, jen zaráží...
Kteréže moje ­"výrazivo mezi slušné lidi nepatří...­"? Máte pocit, že jsem někoho urazil? To je mi líto a preventivně jsem se za svůj otevřený názor omluvil...
PS: Hodiny etikety si samozřejmě rád vezmu přímo u Vás. Zejména proto, že už z Vašeho ­"výraziva­" je zřejmé, že jste k tomuto oboru skvěle kvalifikován a mimořádně předurčen :­-­) Ujišťuji Vás, že plytký text poznám na sto honů, i kdyby Vám to znělo sebesebestředněji a sebehulvátštěji.
Odpovědět2  2
bat1 | 9.1.201217:11
Chtělo by to více sebereflexe, oni ostatní zde přítomní diskutující taktéž poznají plytké kydání hnoje a rádoby vtipnou ironii ;­) Tvoje příspěvky mají bohužel podstatně nižší úroveň, než kritizované články, a můžeš se tvářit jako mistr světa jak chceš :)
Odpovědět2  2
pavka8 (69) | 9.1.201218:42
Tento příspěvek porušuje Netiketu a měl by být smazán.
Odpovědět1  1
Tereza Valtrová (7) | 9.1.201221:08
Pane frasve!
Je naprosto v pořádku, že se Vám moje články nelíbí, a máte rovněž právo se o tom zmínit. Prosím Vás ale, abyste nezpochybňoval moji identitu! Je to urážlivé a nefér vzhledem k tomu, že nemám možnost snadno dokázat, že nejsem Jana Oborná, ani nikdo jiný. A je to zároveň hloupé od anonyma skrytého za přezdívkou frasve!
Odpovědět3  1
WoProdigy (3) | 11.1.201213:36
Koukám, že se to tu osobitými názory jen hemží. Podle mě je třeba se dívat na ­"žánr­" článků. Někde tu autorku někdo srovnává s panem Klímou, což asi není rozumné vzhledem k tomu, že Tereza Valtrová píše úvahy a pan Klíma tipy a triky ze své praxe. Osobně se mi úvahy líbí, i když ­"fejetony­" Jany Oborné už také nečtu. Podle mě je složité vymýšlet zajímavá a poutavá témata okolo focení. Tak občas vznikne téma, které nějak vyplyne z okolí jako tento Silvestr. Článek není nijak světoborný a ani nepřináší zajímavé řešení problému nebo novou myšlenku, ale je celkem milý a pravdivý.
Panu frasve, který je místním hnidopichem zřejmě ze zájmu, bych také doporučit, aby nečetl tyto články, když ho nezajímají ba i očividně štvou. A aby se pohyboval na servrech jeho spanilé fotografické velikosti, ale to bude asi jinak. Kdyby byl prostě jen tak dobrý, tak by se prezentoval jménem a už by dávno přispíval svými brilantními články. Prostě nemám rád, když si někdo honí triko takto trapným způsobem. Toť vše ;­-­)
Odpovědět0  0
cyberek | 9.1.20120:23
Asi mam divny kamarady, ale letos jsem opravdu nemel problem s tim, ze by se pred zrcadlovkou schovavali nebo jinak maskovali, naopak se predvadeli a po par promilych ani neresili cim je clovek foti :D Ale jinak strach jsem mel, hlavne v pripadech, kdy jejich nenechave rucicky museli fotit taky :x ale jinak kdyz s fotakem nikdo nic nedelal, tak sup do batuzku a tim se vyresil i problem pripadneho politi :­) A kdyz uz sem byl ve stavu totalne neobezretnem, tak jsem batoh radsi schoval ­(stejne uz bych to neudrzel :)
Odpovědět1  0
bat1 | 9.1.201211:59
To jste byli docela extrovertní společnost, většinou to bývá tak 50­/50 :­) Ale hladina alkoholu v krvi má na ten poměr výrazně pozitivní vliv, bohužel na fotogeničnost zase trochu negativní :D
Odpovědět0  0
David H (1707) | 9.1.201221:55
To těžko říct :­-­) Osobně mám někdy ten dojem, že lidi před zrcadlovkou uhýbají spíš, než před tím mobilem, či případně kompaktem. Pokud vyfotím zrcadlovkou někoho a fotka se povede, dotyčný pak třeba trochu toho ostychu pro příště ztratí. Jinak osobně Silvestr za nějakou vyjímečnou příležitost k fotografování nepovažuju, jelikož fotím nejraději přírodu nebo rodinu. Každý rok udělám pár vánočních rodinných fotek, ale během Silvestra raději nechám fot­'ák odpočívat v bezpečí domova :­-)
Odpovědět0  0
David H (1707) | 9.1.201222:28
Btw. ta diskuse pod článkem se mi z větší části nelíbí. Myslím, že záměrem autorky bylo napsat odlehčenou úvahu a téma bylo Silvestr, proč ne. Nic extra vážného, tak proč z toho dělat toto drama. Tato diskuse podle mě doplatila na fejetony od někoho jiného, ale toto je psané někým jiným a jinak. Do své práce přece dáváme kousek sebe. Terezo, určitě se nenechte odradit! :­-­)
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.