Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
7.4.2018, Kateřina Hoferková, aktualita
Zejména kameramani by mohli ocenit výhody, které přináší robotické rameno, na jehož konec je možné připevnit fotoaparát či kameru. Můžou tak vzniknout velmi zajímavé a nápadité záběry, které by člověk těžce pořizoval sám. 
Kabe (881) | 8.4.20189:50
Ted uz jen cekam, kdy se tu dozvim nejake novinky o rozchodu Rolins a Rytmuse.
Odpovědět1  2
Choakinek (4679) | 8.4.201815:37
Ale no tak :­-­). Sice nikdo ze čtenářů Digimanie asi nebude ta správná ­"cílovka­", která by si to někdy pořídila, nicméně minimálně je to zajímavé.

Z mého pohledu bych řekl, že ty poměrně velké rozměry robota ­(zhruba na úrovni nějakého ve svařovací lince v automobilce­) jsou dány tím, že to musí umět zvednout a manipulovat s poměrně rozměrným a těžkým foto­/video zařízením.

No, mě by stačilo i něco, co by dokázalo manipulovat např. s 200 gramovým fotoaparátem. Pak by to mohlo být mnohem menší, lehčí a hlavně i levnější :­-­).

Jinak je ještě možné použít drona. Odpadne sice řada výhod robotického ramena, ale zase na druhou stranu, výška, ze které mohu snímat, není silně omezená délkou ramena.
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 8.4.201818:06
Fakt na tom nevidim nic zajimaveho, podobnych zarizeni bych predpokladal vsude tri zadele. Nechapu prinos pro fotografa ci kameramana.
Odpovědět0  2
Choakinek (4679) | 8.4.201818:18
No nevím, nejsem profík, takže trh s těmito zařízeními nesleduji, ale co jsem takhle při různých příležitostech viděl, tak přestože je to dost velké, běžný elektrifikovaný kamerový jeřáb je mnohem, ale opravdu mnohem větší. Tak třeba v tomhle by mohl být přínos ­- že to prostě není taková obluda ­(ale nejspíš budou i menší jeřáby­). Taky si myslím, že běžný kamerový jeřáb nedisponuje takovým množstvím různých pohybů, jako toto.

Pro profi kameramana je jinak kamerový jeřáb úplně klíčový ;­-­).
Odpovědět1  0
Kabe (881) | 9.4.20180:14
Proc by mel byt klicovy zrovna jeraB? tO PRECI ZALEZI NA TOM, CO TEN PROFI KAMERAMAN ZROVNA DELA, NE?
...caps...

Fakt nerozumim tomu, z ceho mam byt unesen ci prekvapen. Jiz nekolik desitek let mame plne robotizovana pracoviste i cele vyrobni linky. Jiste v nekterych pripadech to nahradi vice jinych zarizeni, jindy to zase muze umoznit zabery, ktere by se klasickou cestou porizovaly obtizne.

Navic z clanku se ctenar nedozvi skoro nic a video je jen v anglictine....
Odpovědět0  0
Choakinek (4679) | 9.4.201817:33
Ale jo, viděno touto perspektivou, tak máš asi pravdu, no.

Jinak jasně, řekněme, že třeba takový podmořský dokumentarista je také profík, ale ten do moře s jeřábem nepoleze ;­-­). Zase na druhou stranu, některé záběry klasického celovečeráku ­(film pro kina­) se bez kamerového jeřábu rozhodně neobejdou. Ale nějaké menší se používají např. i při natáčení televizních diskuzních pořadů. Využití je dnes opravdu velmi rozmanité.
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 9.4.201820:12
Je mi jasne, ze se vyuzivaji, ale prave ze nejsou samospasne stejne jako gimbal steadycam nebo treba jizda taky nejsou samospasne, vhodne vzdy a na vse...a stejne tak mi tenhle pristroj neprijde nijak moc univerzal ani tam moc nevidim to, co poskytuje navic oproti konvencnim resenim. Teda ho, ukazuji tam treba rychle zmeny uhlu pohledu, ovsem to pro divaka bude myslim v hodne pripadech pomerne neprirozene takze vyuziti urcite bude pro nejake spec kreativni efekty atd .. to jo... Ja reagoval proto, ze to video, navic ne v CZ mi prijde proste jako marketingovy pocin a clanek samotny pak hodne bidny z hlediska relevantnich informaci.
Jinak rozumim tvemu pohledu, proste te to zaujalo vice a me mene :­))
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.