Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
15.9.2010, Milan Šurkala, aktualita
Po dlouhém čekání jsme se dočkali nejnovější zrcadlovky z dílen Olympusu, modelu E-5. Ten přináší 12MPx Live MOS snímač, podporu HD videa, procesor TruePic V+ a spoustu dalších zajímavých vymožeností. Konečně podporuje i SD karty.
FotoZemek (919) | 16.9.20101:59
zrovna když mám E­-3 vyjde nástupce.
Ty takzvané umělecké programy si mohli aj odpustit ­/všecko de udělat v PC­/, co se týče prachu, tak za čtyři roky provozu mého starého ­/E­-400­/ sem nepoznal co to prach na snímači je, tudíž doporučuju tomu věřit, E­-3 s SWD­-čkem je nejrychleji ostřící mašina na trhu dnes, takže doufám, že následovník ji ještě předčí.
Vodě, prachu odolnost tu u E­-3 vůbec neřeším, jenom se bavím jak nikonisti i canonisti skovávaj své super stroje pod bundy. Takže tady to bude určitě nastejno.
XD karty, když si tam dám 8­-12Gb CF­-ku tak XD­-čko používám tak akorát na zálohování ­/kopírování­/ nejlepších snímků z reportu někde u kafe po kšeftu.
Slave režim ­/na blesky­/ už měla i E­-620 a máh aj trojka. Je to prča, když si rozestavíte tři fleše po místnosti a fotáte s tím kerý máte v tom nejoptimálnějším úhlu ­/případně všemi­/.
12Mb snímač no měl sem možnost srovnávat šum z canona a mojí mašiny a zas tam na těch 6400 moc velký rozdíl nebyl. Možná to bude s tím novým snímačem kapku horší, su zvědavý na testy.
Odpovědět0  0
Logout (6) | 16.9.201020:44
Jako myslíš, že canon za 50kKč neni vodě odolnej proti vodě a prachu? Nesrovnáváš ten svuj supermegahyper foťák s canonem 1000D?

Jinak co se týče šumu, tak doufam nechceš tvrdit, že na tom seš stejně jako např. fullframe 5D Mark II? Nehledě na to, že 5D má dvojnásobek pixelů a tedy si může v případě velkýho šumu downsamplovat.

A to, že E3 ostří rychle ­- aby ne, s takovym cropem. Zas si na ní prostě nevyhraješ s hloubkou ostrosti. Nemam ani E3, ani 5D MarkII, ale rozhodně bych si vybral druhej zmíněnej.

Každej značka má svý kvality, ale tvuj pohled je přinejmenším..... kulantně řečeno hodně subjektivní. No co, aspoň seš s tim foťákem spokojenej, to je koneckonců nejdůležitější....
Odpovědět0  0
J. | 16.9.201021:18
No zrovna s tou odolnosti to u tech Canonu za 50 litru neni az tak zhave ;­-­)
Odpovědět0  0
Logout (6) | 17.9.201011:24
Jo, v tom máš poravdu, v tom olympus lepší je, i když canon to deklaruje taky...
Odpovědět0  0
J. | 17.9.201012:45
no co vim, tak Canon tu odolnost deklaruje, ale ma problem s pripadnym uznavanim zaruk ­(7D­). Odolny ted bude i ten novy Nikon, tam bych tomu veril vic. Pentax a Olympus tu odolnost deklaruji a maji ji vyzkousenou.

Nicmene, v ostatnich parametrech ­(sum, prace s hloubkou ostrosti atd.­) bych se sam taky priklanel spis k neOlympusu ...
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 17.9.201011:17
Možeš mně řéct proč ho teda oblastní zpravodaj ­( celorepnovin ­) skovává pod bundu?
Šum ­- sory přehnal sem to 3200
Nefandím mu moc, vím, že sou lepší mašiny, ale nersedí tak v ruce např FF nikon má ostřejší hranu na uchopení a když ho máš v ruce tak 3­-4 hoďky tak potěž pánbu.
Víš, pro mně je to lopata a ta musí sednout do ruky.
Ostatně, až budu chtít dělat fotky na metrové plachty tak vytáhnu manualní Ca ­- A1, pokud to zákazník zaplatí.
A kdybych se dnes rozmýšlel do čeho jít, tak kašlu na digi a du do Leicy. Stejně mě to stálo tolik že už bych ji mohl mít a možná aj s Moktiluxem.
Prostě digitály sou furt jenom náhražka, dobou vynucené nutné zlo.
ZF
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.