Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
24.9.2012, Radek Fiala, fejeton
Tvorba nadšeného fotografa projde v průběhu let mnoha zlomovými okamžiky. Objev existence clony, kinofilmu po dědečkovi, vzteky zlomený stativ po kritice prvního HDR, či série snímků depresivních zátiší v důsledku zlomeného srdce.
Mik Hackman | 1.2.20130:39
"Neztrácejte čas focením věcí, nad kterými se vám nerozbuší srdce. V důsledku čehož stále častěji cvakám fotopoznámky na mobil než tasím eLková skla.­" Tato věta vystihuje dokonce velmi přesně snažení lidí, kteří u fotografování myslí. Jak je jich tak málo. S úsměvem a díky Mik
Odpovědět0  0
pavlino_69 (1) | 30.9.201223:23

Ano, taky jsem byl z prvních vět nadšen. Striktní a jasný přístup. Tak to má být! Skutečně??
Vycházím z předpokladu, že digimánie není útočištěm profesionálů, že ti snad mají svůj web, kde bych odborným diskuzím asi nejspíš neporozuměl. Takže se ukildňuji tím, že tento agilní a kupředusměrující člověk se pouze zatoulal na amaterský web ­(a neřeším jestli nedopatřením, nebo úmyslně­) a že jeho úmysly byli čistě ryzí. Pokud bych si tohle nemyslel, musel bych říct kššááá škodná, běž si tý svý načtený a mnohokrát opakovaný fráze psát do toho vašeho profi webu. My tady ještě nejsme dost umělecky na výši a dokážeme se radovat třeba i s fotky, která je tisíckrát na googlu. NO A CO!
Odpovědět2  1
pavel_p (1007) | 25.9.201221:27
Ten popsaný přístup mi připomíná můj cynický dotaz na kamaráda v Tatrách: A to se ti vážně chce tahat zrcadlovku? Při té krásně modré obloze ty fotky stejně nakonec budou vypadat úplně obyčejně.

Přidávám poznatek jak maximalizovat počet hezkých fotek za čas: Kašlete na cestování. Poznejte důkladně okolí domova dosažitelné za dvacet minut. Pokud vypadá nadějně, že se vyskytnou červánky, přestává pršet a může být pára nad ulicema nebo duha, všeho nechte a vyrazte nějakou hezkou cestou ven do předem vytipovaných míst. Když už cestujete, spěte pod širákem na hřebeni s výhledem ­(nejlépe na sněhu, na googlu je málo zimních fotek východu­/západu slunce z českých hřebenovek :­-­) ­) a nařiďte si budík na východ slunce ­-15 minut. Další oblíbené počasí je mráz a mlha ­(krásná námraza, většina lidí zůstane doma u televize a svařáku­). Od půlky května do půlky září neočekávajte zajímavé fotky s vyjímkou netypického počasí ­(např. monumentální bouřkový mrak­) a kýčovitých západů slunce.

Mimochodem výše uvedené platí pouze pro fotky do galerií, pro vás můžou mít smysl, že si připomenete jak která místa vypadají a kde ste který rok byli :­-)
Odpovědět1  0
Per (65) | 10.10.201213:43
Tak a o tomhle to je. Čert vem, jestli ty fotky nakonec někde ukazuju a co kdo o nich naplká ­(těch odborníků ­- kritiků je snad víc než fotografů­). Ale ty chvíle, o kterých píšete, to za to prostě stojí. Ten foťák klidně může být jen záminka, abych si přivstal.
Odpovědět0  0
Radek Fiala (25) | 25.9.201220:05
Děkuji za pozitivní ohlasy, budu se dále snažit poctivě monitorovat život nadšeného fotografa a podávat o něm další pravdivé zprávy, neb ke smyšlené tvorbě se mi nedostává múz...
Odpovědět0  0
B.S. | 24.9.201222:57
Kromě vtipné formy a pravdivého obsahu má tento článek ještě jednu věc navíc, kterou dnes marné hledat ­- sebereflexi
Odpovědět0  0
Per (65) | 24.9.201222:24
jsem nadšen Vašimi články, pane Fialo, docela se u nich bavím a samozřejmě se tu a tam i poznávám.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.