Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Canon A620: Malý kompakt s výklopným LCD displejem

17.2.2006, Marek Kuřina, recenze: specifikace produktu
Díky stále padajícím cenám digitálních fotopřístrojů vyvstává otázka, jaká čeká budoucnost modelů v segmentu malých kapesních velice dobře funkčně vybavených kompaktů, protože se už často vyplatí připlatit si pár tisícovek a pořídíte si kvalitní ultrazoom, nebo dokonce starší verzi nějaké digitální zrcadlovky. Přesto jsme přesvědčeni, že právě model PowerShot A620 od Canonu si své zákazníky rozhodně najde, a to nejen díky možnosti manuálního nastavení parametrů expozice či solidní optice, ale také např. pro zajímavě vyřešený výklopný a otočný dvoupalcový LCD displej.
Jak jsme již naznačili, tak novinka se skutečně velice dobře drží při snímání v jedné ruce (i přes váhu 235 gramů), a to především díky dostatečně velkému bateriovému gripu. Ten je takto velký také proto, že se musí do něho vejít hned čtveřice AA tužkových baterií, což je jenom dobře, protože s tímto Canonem nebudete mít při provozu známé „energetické“ problémy. Jeho spotřebu by totiž možná utáhla i dvojice baterií, takto máte dostatečnou rezervu, což potvrdil i výsledek v našem testu, kdy jsme ani po hodině neustálého snímání s bleskem a se zapnutým LCD displejem model neutahali.


Z hlediska designu a konstrukce je ovšem nejzajímavější výklopný dvoupalcový barevný LCD displej, který můžete zcela otočit a znovu přiklopit na původní místo, takže se „tváří“ jako klasický natvrdo zabudovaný displej. Výhodou je, že v „cestovním“ stavu je displej schovaný a jenom stěží ho při jakémkoliv transportu modelu poškrábete. Jinak na horní straně modelu najdete kromě spouště s prstencem optického zoomu, tlačítka vypnutí/zapnutí ještě základní otočné kolečko s expozičními režimy, přednastevnými scénami a režimem videozáznamu. V pravém boku jsoui zabudovány USB a AV konektory, včetně zdířky pro napájení, které jsou schované pod prapodivně se kroutící gumovou krytkou. Slot pro paměťovou kartu je již chráněn kvalitní pevnou krytkou. Zadní straně dominuje pochopitelně LCD displej, ovšem neméně důležitá jsou i tlačítka pro Menu, nastavení displeje, pro mazání snímků nebo korekci expozice a tisk. Potvrzování výběru v Menu probíhá pomocí prostřední části kruhového voliče.