Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
17.2.2006, Marek Kuřina, recenze
Díky stále padajícím cenám digitálních fotopřístrojů vyvstává otázka, jaká čeká budoucnost modelů v segmentu malých kapesních velice dobře funkčně vybavených kompaktů, protože se už často vyplatí připlatit si pár tisícovek a pořídíte si kvalitní ultrazoom, nebo dokonce starší verzi nějaké digitální zrcadlovky. Přesto jsme přesvědčeni, že právě model PowerShot A620 od Canonu si své zákazníky rozhodně najde, a to nejen díky možnosti manuálního nastavení parametrů expozice či solidní optice, ale také např. pro zajímavě vyřešený výklopný a otočný dvoupalcový LCD displej.
libich1978 (695) | 4.12.202019:55
Vyšší cena a slabší papírové parametry mohly Canonu ublížit, ale přesto se dobře prodával. Bylo to hlavně díky kvalitnímu zpracování obrazu a možnostem focení a ne superlativy parametrů, které však nic moc neznamenaly.
Odpovědět0  0
Pepa | 20.3.200610:10
Mám 610. Při natáčení videa je nahrát zvuk automatického zaostřování a vyvážení bílé. Dělá to velký hluk, jak od motoru a zvuková stopa není použitelná. Nebo, že bych měl vadný foťák? Má někdo s tím zkušenosti, dá se hluk odstranit jiným nastavením hodnot pro natáčení? Díky.
Odpovědět0  0
Dag | 11.8.200614:48
Ahoj Pepa.Ja mam A620 asi dvamesiace,natocil spom vela videa a tiez mam tento problem.Mne to pripada,akoby sa mi nahraval stale dookola vyrazny sum.Uz som bol u predajcu a po lete ho zreklamujem a uvidim.Potom dam vediet,ak neprides Ty skor s vyriesenim daneho problemu.Ak ma niekto podobny problem,prosim dajte vediet.Dakujem.
Odpovědět0  0
PO | 14.3.200621:10
mam A95 a mam ho možnost prodat a koupit např. A620. Hledal jsem něco s větším rozlišením pro nějaké aplikace jako náhradu skeneru. Tam mi 5M u A95 již právě nestačilo. Můžete doporučit?
Odpovědět0  0
RomanX | 20.2.200621:42
Jak bylo uvedeno, foťák sice nemá reálný histogram, ale není potřeba vždy přepínat do režimu prohlížení abychom ho viděli. Stačí hned po stisknutí spouště, kdy se ještě zobrazuje nafocený snímek stisknout tlačítko DISPLAY. Na displeji se zobrazí snímek spolu s histogramem a máme tak nad snímkem hned po vyfocení kontrolu. Při dalším stisku spouště se již automaticky objeví snímek s histogramem, takže je to velmi pohodlné. Snad je ještě vhodné trochu si prodloužit dobu, po kterou se zobrazuje náhled na vyfocený snímek, třeba na 3­-4s. Pokud chceme fotit hned další a nechceme čekat náhled zmízí, stačí jen napůl stisknout spoušť.
Jinak rychlost foťáku je velmi dobrá ­(s kartou 80x­), na tu si rozhodně nemůže nikdo stěžovat. Jinak ta krytka na konektory je opravdu strašná. Skoro mám chuť ji vylomit a používat foťák bez ní. A také je příjemné překopírování fotek přes USB kabel pokud je na počítači nainstalovaný dodaný sw. Stačí jen stisknout ­"modré­" tlačítko na foťáku a je to. Navíc rozdělené do adresářů podle datumu. Výdrž na akumulátory je výborná. Možná by však potěšil nějaký indikátor vybitíí, aby člověk věděl, jestli mu zbývá ještě 50% nebo třeba jen 10% kapacity.
Odpovědět0  0
Plzi | 19.2.200623:28
Mam take jen 610 ale s Vladasem souhlasim uplne ve vsem.Chce to dobry baterie ­(2300 a vice, ja mam 2600­) a fotite hodne hodne dlouho jeste jsem to ani nezkusil merit=je to moc fotek s bleskem, a dobrou rychlou kartu, vsechny karty v dnesni soucasnosti koupeny jsou dost rychli ­(doporucuju kde je naspsano treba 50x­-133x­-a vice­).Jinak pouzdro jsem si koupil od case­-logic a je uplne super akorat velky ­(dobre zpevneny a meky­) plus ma kapsicku na karty a bateri.Jinak vrele doporucuju za dobrou cenu 610.Za cenu 620 bych si priplatil a koupi model od Canonu S2 nebo jak se jmenuje se stabilizatorem ­(ten procesor co je vnem je i v 610 a 620­).
Odpovědět0  0
roman_63 | 18.4.200615:36
Mam take 610 a plne souhlasim jak s Vladasem tak i s Plzi. Je to skvela koupe za dobre penize a jsem s nim velmi spokojeny. Mam ale maly problem ­- na dovolene jsem v hotelu zapomnel manual a protoze fotak mam teprve chvilku a jsem zacatecnik v digitalnim foto, jsem bez nej zatim jako slepy. PORADI MI NEKDO, KDE SE DA STAHNOUT MANUAL V CESTINE???? Predem vsem dekuji za odpoved!!!
Odpovědět0  0
vladas | 19.2.200611:49
Upřímně řečeno pochybuji o tom, že autor věnoval recenzi plnou pozornost, respektive výběru paměťové karty, abych mu tolik nekřivdil. Já mám též ­"jen­" 610 ­(pro nezasvěcené, je totožná, jen má 5 MPix a je stříbrná­), ale již při nákupu jsem si byl vědom, že musím koupit rychlejší kartu, mám tedy 1GB Kingston Elite Pro 50x a o nějaké době zápisu fotografií nemůže být ani řeč, vždyť i natáčím video, bez přestávek, omezené jen tím jedním GB ­(asi 8 min­), a to bez zaváhání zápisu. A ten je cca 2MB­/s. Nemluvě o kartách 133x. Myslím, že mohu čtenáře spolehlivě ubezpečit, že s uvedenou kartou nepoznají rychlostní omezení.

Výdrž čtyř tužkových akumulátorů je snad dokonalá, nafotil jsem od Vánoc stovky fotek a natočil desítky minut videa a ještě jsem je neměnil. 4x Sanyo 2500 nelze než doporučit.

Souhlasím s tím, že gumová krytka výstupů je podezřelá, snad brzy neupadne.

Dále mám špatnou zkušenost s originálním pouzdrem DCC­-300, slušně řečeno, je naprd, obzvlášť za ty peníze. Nasoukat tam aparát bez odrbání jeho výstupků ­(zejména zoomovací páčka je v ohrožení­) je umění a žádá pěkných pár vteřin a šikovnosti, navíc není plně uzavíratelné, tzn. o jeho praktičnosti se dá s úspěchem pochybovat. Chtěl bych znát toho, komu se podaří tam zároveň doslova narvat proklamovanou sadu náhradních aku, nemluvě o paměťové kartě, pokud by měla být v plastovém pouzdérku. Viděl jsem pak na netu jiné pouzdro Canon, přesné označení už mi vyprchalo, ale bylo na zip ­(zdrhovadlo­) a vpředu mělo zvlášť kapsičku na ty aku, evidentně lépe dimenzovanou. Podruhé bych volil jinak.

Zdravím majitele a potencionální majitele toho zařízení, jste na dobré cestě, tvrdím zaujatě.
Odpovědět0  0
majo | 17.2.200617:43
Ja mam sice 610 ­(5 Mpx­), ale rychlost sa mi zdala supr a aj v mnohych dalsich recenziach prave vyzdvihovali, aka je to rychla masinka.
Odpovědět0  0
KIKI | 17.2.20066:26
Nosáč má dítě. Congratulations,udělám ti ještě jedno, lásko. Tvuj ctitel. :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.