Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
12.5.2013, Milan Šurkala, aktualita
Adobe Creative Cloud je placený přístup k programům společnosti Adobe jako je Photoshop, Illustrator a dalším. V budoucnu už bude možné tyto aplikace získat jen pomocí tohoto předplatného, Creative Suite verze skončí.
Solitarius | 26.6.20138:54
Adobe na nás zkouší novou fintu a je jen na nás, zda mu na to skočíme. Problém asi nebude ve Photoshopu, TIFF nebo JPEG otevřete zřejmě vždy a čímkoli, problém bude s InDesignem případně Illustratorem. Už teď, když jste si pořídili novější verzi programu neotevřel data od Vás nikdo, kdo ji také neměl, po přechodu na CC to bude ještě ­"pikantnější­": pokud si nezaplatíte předplatné na další období, neotevřete po 30 dnech, kdy CC běží bez poplatku, ani vlastní soubory! Stanete se tak dobrovolně rukojmím Adobe! Takže budete platit a platit. A cesta pro uložení do nižších verzí neexistuje... Jedině bojkotem donutíme Adobe aby nám opět prodával programy, které když si koupíme, budou použitelné na našem PC stále.
Odpovědět0  0
M-M-X | 26.6.201313:35
Lenze zmysel celeho Creative Cloudu je prave vyjebat s tymi ktori si software nekupovali ale pouzivali ho zadarmo.
Btw ako ich chces bojkotovat ked v mnohych pripadoch ­(Photoshop­) ziadna alternativa neexistuje? Mozes akurat tak ostat pri starsej verzii a dufat ze den ked prestane robit to co potrebujes pride co najneskor.
Odpovědět0  0
Choakinek (4686) | 14.5.201321:27
Ale jinak pro piráty se nemění nic, je to prostě obdoba Steamu od Valve. Vlastně mění. Přístup k pirátským kopiím her Steamu byl podle mě jednodušší než v době, kdy výrobci koketovali s HardCore ochranami nosičů ;­-­). Ale je fakt, že toto se softwaru vyhnulo, takže dostupnost asi bude obtížnější... no ale dneska ;­-­)? Pozn.: Komentář neznamená, že je jeho autor pirát!
Odpovědět0  0
Rellik (789) | 12.5.201319:41
S tím sdílením to myslí jako, že každý uvidí, jak a co kdo upravuje? A tak jednoduše používat nějaký profil úprav, někoho, kdo se s tím hrál třeba 2 hodiny aby dostal kýženého výsledku. Tak to je teda supr, já budu něco upravovat ty dvě hodiny, pak si to někdo nahraje pro sebe e jedním klikem udělá to s čím jsem se já dvě hodiny mořil... No fuj. Pokud je to jinak, tak i tak je to nesmysl, proč bych měl používat kvůli programu internet? Ta nová politika softwarových firem, kde u každého zákazníka předpokládají rychlý internet je trochu jako ­"omezování osobní svobody­". Ještě že tyto programy nepoužívám a OS pro který je to určeno taktéž... Chudáci zákazníci...
Odpovědět0  2
Milan Šurkala (6625) | 12.5.201320:03
Tak předpokládám, že sdílení bude fungovat skupinově podobně jako třeba Dropbox ­(vyhrazená složka, do které mají přístup jen pozvaní a tak jeden vytvoří něco, hodí to tam, druhý to vezme a upraví zas to, co umí on...)
Odpovědět3  0
M-M-X | 12.5.201320:54
Ja sa toho nebojim, podarilo sa cracknut predchadzajuce verzie, podari sa aj tuto. CS3 som dokonca mal aj ako portable verziu na externom disku.
Co sa tyka intetnetu, je to dobre ak ma mat k jednemu projektu pristup viac ludi sucasne, ci uz autor a klient, alebo skupina autorov, myslim ze je ale kazdemu jasne ze jediny dovod na vyuzitie cloudu je ten aby sa to nedalo tak lahko cracknut.
Len si neviem predstavit co spravia ak im server spadne a niekto kvoli tomu strati pristup k milionovej zakazke tesne pred jej odovzdanim.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 12.5.201322:55
Vobec nic. Sucastou kupnej zmluvy pravdepodobne bude ­(ako to obvykle byva­) klauzula ze uzivatel pouzivanim programu na seba berie vsetky rizika a Adobe sa zrieka nahrady akejkolvek skody vzniknutej pouzivanim ich programu.
Odpovědět0  0
Choakinek (4686) | 14.5.201321:19
Zpravidla to bývá tak, že je pravděpodobnější, že klekne Vaše PC, než jejich server ;­-­).
Odpovědět0  0
busy (4706) | 14.5.201321:58
Tu ale nejde iba o ich server, ale aj o celu cestu k nemu. Klaknut moze napriklad internetove pripojenie od providera ­(a to sa obcas stava, ovela castejsie ako fyzicke pokazenie vlastneho PC­).
Odpovědět0  0
Choakinek (4686) | 15.5.20130:41
No tak stává se, že klekne uživatelovi internet. Tak jestli to bude mít Adobe udělaný tak, že s kleknutím připojení se okamžitě ukončí i programy, tak to bude holt blbé. Ale jinak... záleží, jak to diskutující myslel, že ztratí přístup k zakázce, myslím, že to by jinak ztratil i bez Adobe CC, pokud by neplatilo to, co jsem napsal ve 2. větě.
Odpovědět0  0
Irving | 15.5.20136:27
Pro uzivatele se v podstate nezmeni nic, neni to cloud v pravem slova smyslu, program normalne pobezi na vasem pocitaci, internetove pripojeni bude potreba jednou za 30­-90 dni ­(dle verze predplatneho­). Jedine co se zmeni je cena, nebudete platit celou castku najednou, ale jenom mesicni predplatne. Muze to byt nakonec vyhodne, treba pro lidi, co potrebuji Photoshop jenom narazove ­(svatebni fotografove­) ­- predplati jenom v sezone nebo v pripade zakazky, po zbytek roku si vystaci s Lightroomem ­(u ktereho zustava klasicky model­). Podrobnosti zde ­- http:­/­/tech.ihned.cz­/geekosfera­/c1­-59870130­-adobe­-creative­-cloud
Odpovědět0  0
M-M-X | 15.5.201319:18
Rad by som videl toho fotografa co foti menej nez jednu svadbu mesacne :D Usetrit by sa na tom dalo keby sa platilo za kazdy den samostatne ale nie pri mesacnom predplatnom.
To ze by si niekto mal po zbytok roku vystacit s Lightroomom povazujem za vtip, ak mozem mat jeden program ktory vie vsetko tak nechapem naco by som platil za dalsi ktory toho vie polovicu.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 15.5.201319:40
Napriklad ja fotim menej ako jednu svadbu mesacne :)
Odpovědět0  0
Irving | 15.5.201320:19
No, jednu svatbu mesicne ne, ale treba pres zimu toho asi cast z nich moc nenafot, hlavne ti, co to maji jako vedlejsak. Rozdil je v tom, ze Lightroom dnes stoji asi 3500, kdezto Photoshop asi 15 000. A to uz si clovek rozmysli, jestli to vyplazne najednou, zvlast kdyz pro ten program cast roku nema vyuziti. Samozrejme, pro full­-time profesionaly uz to tak vyhodne nebude.
Odpovědět0  0
M-M-X | 15.5.201319:19
Ak mi skape PC tak od neho odpojim externy disk s fotkami, pripojim ho k inemu PC a pokracujem v praci...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.