Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
7.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Generativní umělá inteligence se dá použít k mnoha účelům. Dnes se zmiňuje především vytváření textů, ale už nějakou dobu se využívá ke generování umělých obrazů. Cam Harless z Floridy takto vygeneroval americké prezidenty s mulletem.
PetrP7 (34) | 13.3.202318:42
Zlatej TMBK...?
Odpovědět0  0
Doyl2kX (121) | 8.3.202314:34
hrůza a děs, jsem rád , že solidní fotobanky zakazují kočkopsi z chorého mozku AI . Jsem zvědav jak se budou vymáhat autorská práva , když se nakopírují veškerá díla které kdy namalovali malíři , jako Leonardo da Vinci, van Gogh, Willem de Kooning, Paul Cézanne, Paul Gauguin, Jackson Pollock, Gustav Klimt. Pablo Picasso, Rembrandt, či třeba
Františka Kupka, Mikuláš Medek, Oskar Kokoschka, Theodor Pištěk atd. AI je namaluje jejich stylem a bude volně pokračovat v jejich tvorbě, je to dehonestace díla , znevážení autora, vytváření falešné reality, ve které již někteří žijí díky sociálním sítím. Volné nasazení čím dál vyspělejších AI do reálného světa bez kontroly , není správné a hrozí velké zneužití . Již loni si toho byl vědom Blak Lemoind dostal vyhazov poté, co prohlásil, že umělá inteligence vyvíjená Googlem má vlastní vědomí.
Odpovědět0  1
Choakinek (4679) | 8.3.202318:19
Tak podobné obrázky může nakreslit i lidský karikaturista.

Jinak předpokládám, že práva jsou ošetřena. Podle mě by databáze neměla obsahovat jediné autorským právem chráněné dílo, pokud to pravidla ­(bez nákupu díla­) neumožňují.

Pochopitelně ovšem zůstává etický problém v podobě toho, že někdo takto může výtvarné dílo ­"naklikat­" bez špetky výtvarného talentu. S tím asi bude nutné se smířit. Zkrátka ­- nová doba :­-­).
Odpovědět0  1
Doyl2kX (121) | 9.3.202317:40
u karikatur je mě to jedno , ale už se objevují obrazy , ze kterých je jasné že to nemohl namalovat světoznámý malíř , protože již nežije a s tím nesouhlasím. Tak jak když někdo dá za letenku majlant a pak se prodírá džunglí , popřípadě leze po horách , nebo se plahočí kaňonem v Yosemitech, aby zvěčnil nějaký vodopád s duhou ­( pak se třeba objeví na obrázku, či v klipu s Markem Ztraceným­) nebo západ slunce , úplněk na horách naroubuje AI do města kde odstraní každodenní smog a nahradí jej snímkem z hor. Za chvilku budou vytvářet třeba sportovce jak udělali svůj rekord , dali gól, koš, skočili do výšky atd a AI bude stačit jen pár fotek sportovce a prostředí ve kterém se pohyboval a on to vytvoří , aniž by tam vůbec byl ....
Prostě a jednoduše jsem proti , aby vytvářeli fotografie míst které buď neexistují a nebo nikdy v této kompozici nemohli být , tak samo s obrazy.
Jinak jak už jsem psal zneužití hloupého PC je něco jiného jak zneužití chytrého AI , který třeba pracuje v nemocnici. Již dnes využívají někteří vysokoškoláci k napsání disertační práce AI , zloději již k okrádání lidí začali využívat AI taky , stačilo aby nahráli několik vět jejich blízkého a AI jim pak vytvořila to co chtěli ..... Prostě AI nezvládli a nebudeme se stačit divit na co ještě narazíme...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.