Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
19.6.2018, Milan Šurkala, aktualita
AMS, kdysi známý jako CMOSIS, představil velký full frame senzor CMV50000 s rozlišením téměř 48 megapixelů. Na tom by nebylo nic až tak převratného, kdyby nebyl vybaven funkcí globální závěrky.
mlsný amatér (775) | 19.6.201811:09
Tak špičkový snímač by byl. Teď k němu ještě přidat tělo, nejlépe bezzrcátkové, vybrat bajonet, na který je k dispozici nejvíc a nejkvalitnějších objektivů a CaNikon se může jít klouzat. Ještě je otázka, jakou to má spotřebu a jak moc to bude topit.
Odpovědět0  0
Kabe (881) | 19.6.201812:29
Tak nastesti lidi co o tom rozhoduji nejsou sami pitomci aby cpali nove vydobytky vedy a techniky jen do jednoho systemu.
Odpovědět0  1
busy (4706) | 19.6.201812:42
A dalsia otazka je ako rychlo to vie vycitavat nejaky vyrez kvoli rychlemu kontrastnemu ostreniu, pretoze to ­(pravdepodobne­) vobec nema fazove ostriace body.
Odpovědět1  1
mlsný amatér (775) | 22.6.201811:11
Pravděpodobně? nebo určitě? Spíš to možnost fázového ostření mít bude, ostatně lepší CSC stroje už mají oba ostřicí systémy. Jenže kvalitu snímků dnes dělá, kromě skel, hlavně FW, takže i průměrný HW může, pokud je ovládán špičkovým SW, produkovat vynikající výsledky. A protože už i u CaNikonu si začínají, i když velice pomalu, uvědomovat, že pro digitální stroj je zrcátko a mechanická závěrka jen zbytečná komplikace, můžeme se těšit na CSC stroje, které budou fotit kola jako kulatá i když půjde o rychle se pohybující objekty.
Odpovědět1  3
Kabe (881) | 22.6.201811:26
Tak to me zajima, ktere ze to lepsi CSC stroje maji fazove ostreni. Uvedomuji si tak zhruba dva az pet, tak prosim ten vycet.

"takže i průměrný HW může, pokud je ovládán špičkovým SW, produkovat vynikající výsledky­"
Jakoze software vylepsi kvalitu vystupu objektivu? Zajimave. To mi pak neni jasne, proc ty objektivy vlastne pouzivame? By me taky zajimalo jak a kde to takhle funguje.

"že pro digitální stroj je zrcátko a mechanická závěrka jen zbytečná komplikace,­"
rozhodně a nejméně komplikované je vše fotit smnartphonem a vystup nastavit na perfektne rozmydleny jpeg, na kterem bude na instáči kdokoliv vypadat jako supermodel ...wow, cool!

" které budou fotit kola jako kulatá i když půjde o rychle se pohybující objekty.­"
jestli pak nebude lepsi si ­"fotky­" vyrenderovat v nejakem pokrocilem 3D softwaru s Monkey Friendly UI
Odpovědět0  2
mlsný amatér (775) | 23.6.20189:59
Že jsi s jak teoretickými, tak praktickými znalostmi sto let za opicemi, je jen a jen tvůj problém. A Photoshop mám nastavený tak, že mi JPEGy, ­(které já sám nepoužívám, neb fotím pouze do RAWu a s maximem kvality, které OM­- D­- M1 zvládne, čili rozměr obrazu 30 x 40 cm a 4000 ppi­) Otevírá jako RAWy, takže mám k dispozici nástroje, které dokáží i z fotky ze smartphonu udělat opravdu kvalitní obrázek, dokonce si drze troufnu říci, že lepší, než z lowendové zrcadlovky, používané s defaultním nastavením FW.
Odpovědět0  3
Kabe (881) | 23.6.201810:54
Blab blab?
Praktické znalosti? To je něco jako letecká ponorka?
Takže Adame Bernaue, Photoshop můžeš mít nastavený jakkoliv, kvalitu výstupu z foťáku ti prostě nezvedne.
Jo rozměr obrazu 30*40cm? To máš ten Olympus asi kombinovanej a polaroidem?
Jo jasný, takže protože fotíš do RAW na svém Olympusu, tak máš ve PS k dispozici nástroje, které ti umožní fotky ze smartphonu předělat tak, že je výstup lepší než z low endové zrcadlovky. Tak to jsi borec! Tohle je fakt NEJVÍC!
Jen doufám, že už jsi si to nechal patetovat, byla by škoda o takovou technologii přijít Adame Bernaue.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.