Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
30.11.2015, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Canon nemá moc na růžích ustláno. Přestože jako celek prosperuje a roste, fotografická divize padá a ztrátu prodejů chce údajně dohonit skupováním dalších fotografických firem. Společnost Sigma byla v hledáčku, ale odmítla.
Ozzelot (294) | 4.12.201515:24
Myslím, že kohokoli s kým se Canon spojí toho stahne s sebou dolu. Bohužel teď klesá ­(stejně jako Nikon­) a vše ukazuje na to, že tenhle trend bude pokračovat. Sigma má DSLR až na snímač nezajímavé, ale objektivy jsou dnes top a za zlomek ceny co konkurence ­(objektivy Sigma Art v recenzích po objektivech Canon L nemilosrdně šlapou­). Marketingový strategie Canonu by vše především nadražila podle svých měřítek a tím pohřbila… Co se Sony týče, tak tam myslím lze nadále čekat rostoucí zvyšování obratu a zisku, takže by byli ještě větší blázni než Sigma a ten pán co tu píše, že Sony je pro amatéry asi nejenže nedržel žádný nový fotoaparát Sony v ruce, ale patrně ani nečte.
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 1.12.201518:41
Myslím si, že výsledky Canonu na klesajícím trhu jsou dobré ne­-li vynikající a 4 % pokles označovat propad je nesmyslný. Sony sice má podíl na trhu cca 40 % v CMOS senzorech, ale na foťácích nevydělává. A další vývoj je otázkou zdrojů.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6630) | 1.12.201519:04
Nesmysl, Sony na fotoaparátech vydělává a na rozdíl od Canonu zisk dokonce proti předchozímu roku ještě zvýšilo. A dokonce byl nárůst zisku fotografické divize vyšší než nárůst zisku divize, která vyrábí snímače ­(pozor, snímače Sony a fotoaparáty Sony jsou jiné divize, obě jsou v plusu a obě rostly­). Canon je sice v zisku, ale na rozdíl od Sony jeho zisk klesal.
Odpovědět0  0
Choakinek (4694) | 1.12.201520:42
Jenomže je to bublina. Je to něco jako DSLR do každé rodiny ­(která pomalu, ale jistě končí­), akorát že v případě Sony je to ještě na kratší období. Jejich ­"super­" přístroje jsou jen pro ryzí amatéry, kteří shlédnou parametry a chtějí se cítit hustě, když budou vlastnit drahý přístroj, ale amatér ­- odborník ­(tj. někdo, komu přirozeně patří do ruky dražší fotoaparát­) shlédne DPReview atd. a jejich přístroje prostě musí odmítnout.

Samozřejmě pro takovou firmu by z finančního hlediska nebyl žádný problém dělat dokonalé přístroje, ale u Sony je prostě vidět, že finance nestačí. Je to otázka k tomu chybějící vůle lidí, na kterých to tam celé stojí.
Odpovědět0  0
Irving (201) | 2.12.20156:40
Vy jste proti Sony teda hodne zaujaty. Clovek, ktery se podiva na DPReview, tak uvidi recenzi na A7RII s nejvyssim skore, ktere tam kdy fotak dosahl a nakupniho radce kde Sony vyhrala v peti ze sedmi kategorii ­(a jednou je druha­). A tam asi ryzi amateri nedelaji. Jinak treba i v poslednim videu na TCSTV, coz je videokanal lidi, kteri primo pracuji v prodejne fotaku a videokamer mluvi o tom, ze A7RII je prvni fotak, ktery presvedcil mnoho vernych Canonistu a Nikonaku ke zmene znacky. Proste myslete si o Sony co chcete, ale nedostatek inovaci bych jim rozhodne nevytykal...
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 2.12.201523:17
Jo, jejich snímač je dle DxO nejlepší. Snímač není vše, ale v mnoha případech je velmi důležitý.
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 2.12.201520:20
Že jsou dnes divize odděleny vím. Rovněž je pravdou, že SONY má v byznysu Imaging system operativní zisk. Letos bude zřejmě i čistý, ale u loňského fiskálního roku jsi nejsem jistý. Ovšem je pravdou, že byznys táhnou hlavně senzory.
Odpovědět0  0
Choakinek (4694) | 30.11.201521:18
No, to je dobře. Myslím, že Canonní mejnstrým by Sigmu úplně zlikvidoval.

Jinak jsem nedávno strávil čas porovnáním výstupu toho super ultra full frame 40 Mpx kompaktu s pevným sklem od Sony a toho kompaktu od Sigmy z poslední řady asi za třetinovou ­(?­) cenu oproti tomu kompaktu od Sony a nestačil jsem se divit, jak je proti tomu ten kompakt od Sony ubohý :­-­).

Jak jsem psal ­- fotoaparáty Sony = pokrok jen na papíře!
Odpovědět1  1
nephilim (906) | 1.12.201510:41
Sony je především hravý a má širokou konektivitu. Což jsou, dle některých profi fotografů, kteří přešli k Sony, to hlavní. Vyfotit a hned to poslat do jakéhokoliv zařízení ­(PC, tablet, mobil apod.­). Nehodnotím to.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.