Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
22.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Snad každého fanouška digitální fotografie zarmoutí zpráva, že oblíbený server dpreview.com ukončuje svou činnost. Po téměř 25 let přinášel zpravodajství a recenze ze světa fotoaparátů, to ale už za pár týdnů bude minulostí.
Ozzelot (298) | 23.3.202316:40
:­-(
Odpovědět0  0
siddagivers (7) | 23.3.202310:30
to je co za blbost ze zmizne? co je raz online nezmizne nikdy hlavne nechcene fotky :D
nikto nepoznate?
https:­/­/web.archive.org­/web­/20230000000000*­/dpreview.com
Odpovědět0  0
třebaň (358) | 22.3.202319:24
Amazon ani nenabídl DPR k prodeji, asi by to bylo moc složité i když rozhodnutí o ukončení činnosti padlo údajně už letos v lednu.
Navíc neexistuje žádný plán archivace, takže obdivuhodné know­-how tohoto foto­-serveru, který sledovala celá generace fotografů, možná prostě nenávratně zmizí, pokud se nenajde někdo ochotný zafinancovat aktiva popř. chod serveru.
Smutek a podpásovka.
Odpovědět1  0
Puppy8 (954) | 22.3.202319:41
Pokud jsem to pochopil správně, tak Amazon chce obsah zničit za každou cenu a o prodeji asi nemůže být vůbec řeč. Jinak by to určitě už někdo zafinancoval. Popravdě řečeno, chod takového webu dnes zase tak drahý není. Diskuse lze nechat jen pro čtení, takže by nebylo nutné ani moderování.
Odpovědět1  0
Choakinek (4772) | 22.3.202317:45
Neuvěřitelné, Digimanie přežila DPReview :­-­).

Musím říci, že jsem do nedávna ani nevěděl, že to patří Amazonu. Pochopitelně jsem si už dávno všiml několika Amazonnních stop, ale myslel jsem si, že jsou jen součástí nějaké obchodní dohody.

Co dodat, server DPReview se stal obětí korporativismu. Když je součástí nějaké obří mega velké firmy, no tak je snadné pro nějakého managera XY škrtnout maličké hovínečko v podobě DPReview, když se mu to nějak nezdá.

Kapitál je nutné dostat mezi lidi, současný systém, kdy cca 1% světa vlastní ­"bambiliony­", je úplně k ničemu. Jde o nesmyslný produkt tiskáren na peníze.
Odpovědět1  0
kultus (451) | 23.3.20236:33
Digimanie jo, ale bez diskusniho fora ;­) ktere uz par let nebezi. Kazdopadne s Dpreview je to velika skoda, vzdy jsem tam nasel hromadu informaci od lidi z celeho sveta jak na foru tak samozrejme v recenzich...snad se neco podari zachranit. Zrovna predevcirem jsem tam cetl recenci­/srovnani na Topaz AI...Njn je snadne neco jen tak znicit.
Odpovědět0  0
zorg (69) | 23.3.202317:54
Přesně tohle se mě dere na mysl též ­- nějakej nenažranej psychopatickej sociopat něco jen tak položí, protože má téměř nekonečný zdroje, ale přesto chce víc a víc...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.