Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
11.7.2012, Jaroslav Klíma, návod
Žádné fotografické, ale ani jakékoliv další postupy, ani následné úpravy vašich záběrů na cestě k divákovi nejsou a nemohou být už z principu svobodné tvorby předem vyloučené nebo zakázané. Jedinou vaší povinností je totiž zaujmout nebo dokonce překvapit!
walther (2) | 18.7.201213:15
Dotycni mladenci zrejme dli na internetu prvni den. Pan Zemek je legenda, je zarazen po boku Michala Kolesy, Henryka Laholy a dalsich. Do konce roku by mel mit profil na http:­/­/exotopedia.org
Odpovědět1  0
Sagoš | 20.7.201216:56
Já už pro něj svoji přezdívku dávno mám: FotoZmetek
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 12.7.20126:11
Ano pan Zemek je dacan, dacan který má odvahu drzost a výsledky ­- anonymní šťourové ­)­)­)­)­)­)

http:­/­/www.fotozemek.estranky.cz­/clanky­/zzz.­-seznam­-ceskych­-fotografu­-jmenovanych­-v­-katalozich­-psa­-­-fiap­-­-isf.html

a kde jste vy ??? Udělali jste snad nějakou školu ­/která se dá koupit cca za 50.000,­-­/.
Nebo máte punc geniality ???
Kdyby jste se snad chtěli trošku nadřít a ne jenom kecat tak ­- http:­/­/www.entryforms­-fiap.net­/

Přeju vám hodně štěstí. ­)­)­)­)­)­) brblálci
Odpovědět1  3
Sagoš | 12.7.201219:44
Tyto vaše PSA, FAP, ISF, ASČF tituly mají být důkazem, že jste dobrý fotograf? Jací lidé stojí za těmito organizacemi? Umělci to zřejmě nebudou, bude to nějaká parta stejných staromódních dědků jako jste vy, stačí se podívat jak vypadají jejich nebo vaše webovky, tam není řeč o estetice. Jsou to snad nějaké ­"organizace­" do kterých se každý fotograf snaží dostat? Ne, každý na ně kašle...
Pane Zemku, máte v sobě trošku pokory? Pokud ano, podívejte se na svých stránkách do sekce portréty a vyberte ty nejhorší. To je ale umění co? To je prostě objektivní shit. A kde jsou ty Vaše tituly teď?
Odpovědět1  2
Sagoš | 12.7.201219:49
Jak tam ještě máte ty rámečky s podpisem tím nejhorším fontem... Jste směšná postavička z internetu, jste jako hloupá studentka ohánějící se titulem Bc. Nemáte vkus, soudnost, estetické cítění, smysl pro humor ani sebereflexi. Máte jen ty Vaše pochybné tituly.
Odpovědět0  1
Sagošs | 12.7.201220:04
Mě to prostě nedá, všichni kdo fotíte se tam podívejte a řekněte si sami pro sebe jakou kvalitu ty Zemkovi fotky mají? Jestli je tam 10 hodně dobrých tak je tam 50 šílených za které bych se hrozně styděl je vůbec prezentovat, to je jako když začínáte objevovat photoshop ­(pardon Zoner­). Všechno je to šedivé až humus, neumíte ani převést digi fotku z barev do černobílé. Hlavně že má tituly... Trapas. Tady je odkaz ­(p. Zemek se na Vás mračí už z titulní strany­):
http:­/­/www.fotozemek.estranky.cz­/fotoalbum­/01.­-portrait/
Odpovědět0  1
bat1 | 12.7.201221:33
Je pravda že ohánění se tituly a samochvála smrdí, ale kritizovat nebudu, hodnocení je beztak silně subjektivní...
Na druhou stranu si myslím, že většina těch fotek nikoho v zásadě neurazí, což se o spoustě ilustračních fotografií z tohoto cyklu říct nedá ­(nicméně svému účelu slouží dobře­). Nakonec jde stejně hlavně o spokojenost zákazníka či fotografa samotného...
Odpovědět0  0
Sagoš | 12.7.201222:47
Není zákazník jako zákazník. Spoustu z nich je nenáročných a spokojí se s tím co dostane, protože o fotce ví prd. Pokud bude zákazník např. módní časopis Elle, tak si p. Zemka jistě nevybere ­(tím pádem ani nemůže být nespokojený­), protože po shlédnutí jeho portfolia na to objektivně nemá ­(vy si snad některou z těch fotek dokážete představit v takovém časopise?­). Těmi tituly obalamutí leda nějaké mladé slepice, které chtějí hezky nafotit a on ­"je přece ten fotograf­". To je pak spokojených zákazníků... ale nevypovídá to vůbec o ničem a rozhodně focení není o ­"spokojených zákaznících"
Odpovědět1  0
bat1 | 13.7.20120:41
Pokud se na to podívám z druhé strany, taková mladá slípka zase těžko zaplatí fotografa co dělá pro Elle :­) A kdo ví jestli by jeho práci i tak dokázala ocenit... Aneb ne každý může kopat první ligu a bez nižších tříd to taky nejde. Jiná věc je pokud se někdo tváří jako mistr světa :­)
Já jsem to nemyslel tak že počet spokojených zákazníků je nějakým měřítkem kvality, ale že bez nich to ­(pokud se tím fotograf živí­) prostě nejde ;)
Odpovědět1  0
Sagoš | 12.7.201220:21
Pro představu, takto si představuju super fotky a super prezentaci. A to fotí mladý kluk, který si na nic nehraje s trapnými tituly abysi s něma zakryl to že ve skutečnosti neumí pořádně fotit. Mluví za něj jeho práce a ne nějaké seznamy a zkratky: http:­/­/www.jankaslphoto.com­/#4
Odpovědět0  1
rumpeak (45) | 11.7.201222:55
Chtěl bych mnohokrát poděkovat za skoro rok pravidelných středečních článků, které jsem přečetl všechny, některé i několikrát. S částí názorů se ztotožňuji, s částí rozcházím, nicméně musím uznat, že se jednalo o seriál nemající v českých podmínkách obdoby. Ještě jednou děkuji.
Petr RUMPERTESZ
Odpovědět1  0
PAAS | 11.7.201222:18
Pane Klímo,
co takhle knížka? Knížka by z toho Vašeho serálu vzniknout mohla? Domnívám se, že mnozí z nás by si ji rádi koupili. Můžeme se těšit?
Přeji Vám vše dobré. Svým vyprávěním jste mne doslova nadchl. Patřím k těm, kteří podstatně častěji fotí a ­"dělají obrázky­" než si kupují nové a nové přístroje. Nic proti recenzím a obecně na techniku zaměřeným článkům, avšak něco takového, jako jste napsal Vy, se ani na internetu ani v knihkupectví hned tak nenajde.
Mnohokrát děkuji. Mám k Vám úctu.
Odpovědět1  0
FotoZemek (919) | 11.7.20129:45
mojí poviností je odvést práci ke spokojenosti zákazníka.
Nepotřebuju nahrazovat dovednosti, talent, cit, hnusotama hrajícíma si na ,,umění,,
Nahrazovat neschopnost udělat slušnou fotku různými mrvítky které ve skutečnosti jenom zakrývají, že jsem nedokázal navázat kontakt s objektem.
Že jsem se mu nedostal ,,pod kůži,,
sory ne, jo mnozí si na této strategii vybudovali jakousi pověst, ale to není moje cesta.
Jdu za Jakondou ­/Mana Lisa­/ hledám trápím se a nacházím, neulehčuju si cestu, nechci, raděj to zabalím !!!!

Časem na to dojdete ­- i vy ,,Modernisté,,

Jinak napsaně hezky, slohově se mi to taky líbí.
Držím pěsti, přeju štěstí
DS­-ZF
Odpovědět1  1
mICHAL sA | 11.7.201212:54
Dovolte mi reagovat. Nikdo Vas prece nenuti delat to, jak zde popisuje autor, proc tedy pisete ­"dekuji ne­"? Libit se Vam to nemusi, je to ciste Vas subjektivni nazor, ale prece neni duvod reagovat na clanek, jako kdyby Vam nekdo rikal, jak mate pracovat. Dalsi vec co bych rad zminil, ze jsem se dival na Vase portfolio a uprimne, takove fotky udela nespocet dalsich. Akceptuji, ze pokud chce nekdo par portretovych fotek na pamatku, tak se ­"musite­" drzet pravidel ­"z prirucky­", ale o tom tento serial, a dil uz vubec ne, neni. Pokud chcete byt originalni a ne jen produkovat stovky stejnych fotografii, tak jsou nasledne upravy a experimenty jistou podminkou. Pokud ovsem nemate genialni videni sveta a schopnost zachytit i obycejnosti stylem, ktery jeste nikdo neobjevil..

Dobre svetlo i Vam
Odpovědět0  0
Iudex (1059) | 11.7.201213:12
Moja reč. Ono p. Zemek je známy tým, že je dosť sebestredný ­(­"mám na to tituly a ocenenia...­") a okrem vlastného štýlu ťažko akceptuje niečo iné. A už vôbec neznesie akúkoľvek, aj konštruktívnu kritiku. V uvedenom kontexte musíš jeho komentáre vnímať.
Odpovědět0  0
rumpeak (45) | 11.7.201222:52
Fotky jsou poctivé, ale na dnešní dobu trochu tuctové. Stačí porovnat s fotkama ze serveru jako fotopátračka apod. Fotografie je dnes někde úplně jinde. To že z photoshopu lezou ­"hnusoty­" a podobné nesmyslné argumenty jsou oblíbenou sebeomluvou určité části fotografů, která je buď líná nebo prostě neschopná se základům počítačové grafiky naučit. Přiznám se, že jsem tímto stadiem taky prošel. Je snazší vymyslet si výmluvu, že z photoshopu lezou hnusoty než trávit hodiny v literatuře, sledováním tutoriálů, případně jiným vzděláváním.
Odpovědět0  0
bat1 | 12.7.201211:32
Já myslím, že to nebylo myšlené apriori jako kritika úprav fotek v počítači nebo další kreativní práce s photoshopem, spíš jako kritika ­"umění­" za každou cenu. Kritika toho, kdy ve snaze se nějak odlišit vznikají díla která vypadají spíš jako nepovedená fotka ­(která by normálně letěla do koše ještě ve foťáku­), jako fotka která ležela 20 let někde na půdě a potom prošla popelnicí, nebo prostě jako obyčejná mazanice.
Samozřejmě je těžké přijít s něčím co tu ještě nebylo, a tak je potřeba ve snaze přijít s něčím novým či se nějak odlišit hodně experimentovat, ale takovému experimentování by neměla chybět určitá dávka soudnosti. Je pravda, že každému se líbí něco jiného, ale pokud si naprostá většina lidí o takovém díle řekne ­"to je hnus, velebnosti­", je někde něco špatně :­) Pokud se tím ale daný umělec uživí, či to má jako hobby, tak proč ne, obecně mi vadí jen ­"umělci­", kteří tvoří něco o co nemá nikdo zájem, a pak čekají s nataženýma rukama na dotace ­(to ale není zrovna případ v oboru fotografie­) :­)
Pokud jde o mě osobně, styl ilustračních fotografií mi většinou moc nesedí, ale svému účelu slouží dobře a samotné články jsou kvalitní.
Odpovědět1  0
jalrch | 11.7.20127:40
Podle mého názoru nejlepší seriál na tomto webu. Skutečně seriál o fotografování a věcech s tím souvesejících a nikoli o fotoaparátech a jejich paratametrech. I když už to jednu chvíli vypadalo, že to k tomu sklouzne ­(a to jsem trochu zakritizoval­).
Jen takový dotaz mimo: V podstatě první polovona seriálu byla původně na jiném webu ale nebylo pokračováno. Mohu vědět důvod?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.