Canon IXUS 300 HS nebo Canon PowerShot S95
Ahoj Milane, nějak se nemůžu rozhodnout, který si pořídit. Kvalita videa není rozhodující. Podstatná je kvalita fotek. Díky .
Kvalita fotek je temer srovnatelna. IXUS 300 HS ma totiz vynikajici zpracovani obrazu a u dennich fotek skoro ani nepoznas, ze to ma jen 1/2,3" cip, zatimco S95 podstatne vetsi 1/1,7". U vyssich citlivosti CCD zacina sumet, u CMOSu se projevuje mala uhlopricka cipu, ale zas to dohani technologie CMOS jako takova, ktera na vyssich citlivostech tolik nezvysuje sum jako CCD (kdyz to prezenu, CMOS sumi furt stredne :-), CCD na nizkem ISO vubec, na vysokem hodne). Celkove ale lze cekat trochu lepsi vysledky od S95, ktery ma navic RAW format.
Zrovna dnes jsem to taky študoval. Ten IXUS je o 2000 Kč levnější, což je pro mne dobrý argument. A bez rawu se obejdu.
Za zhodnocení výkonů jednotlivých čipů děkuji. Myslel jsem si, že za horších světelných podmínek bude S95 dělat výrazně lepší fotky. Moje váhání je hrozné i proto, že 300 HS se mi fakt líbí, ale u S95 by mi vyhovovalo větší ovlivnění výsledné fotografie manuálním nastavením. A hlavně možnost nastavení ovládacího prstence. No, asi si budu muset hodit korunou:)