Na panning je stabilizace uplne zbytecna, naopak je velmi dobre ji vypnout (pokud se teda da zapnout stabilizovani ve vertikalnim smeru jako ma napr.
Olympus E-5, pak stabilizace pomuze, jinak je ale prave pri panningu na skodu). Ty sice potrebujes objekt idealne v jednom miste a mit jej co nejvic stabilizovany, pohyb fotoaparatu vsak fotak vyhodnoti prave jako to, co ma stabilizovat. Prave u te E-5 se mi to krasne vymstilo. Stabilizaci jsem zapomnel vypnout (resp. jsem zapomnel vypnout horizontalni stabilizovani a ponechat jen to vertikalni) a ta stabilizace mi to diky svemu vysokemu ucinku cele zastabilizovala. Takze krajinu jsem mel ostrou a vlak byl rozmazany (pritom jsem chtel presne opak).
Ja bych na tvem miste asi koupil ted ten Olympus, naucil se s tim pracovat, zjistit co a jak, pochopit prave to, co by ti lepsi svetelnost prinesla, jak se pracuje s casy, co to znamena pro vyslednou fotku a tak (tady na foru to muzes probirat kolik chces). Za rok to muzes strelit dal (myslim, ze to stale za takovych 5 tisic prodas, ta zrcadlovka zas tak vyrazne cenu neztrati) a muzes si pak koupit treba ten Samsung (to uz tam doufam hodi konecne nove pripravovany cip, protoze to, co tam je ted, je u dnesnich APS-C cipu uz podprumer, holt uz ma sve roky). Tak bych to asi udelal ja.