Canon EOS 40D : Software
Ahojte, Mam doma Canon EOS 40D ale neviem najst original CD-cka so softom. Viete mi niekto poskytnut kopiu zapatroseneho originalu ? Vdaka, moc by mi to pomohlo.
[quote=panasonic650;8463]Nikto tu nema Canon 40D ? Vdaka.[/quote]
hlavne v klude... originaly sa daju zohnat len s novym fotakom, ale ak si stiahnes tie updaty co maju na stranke a pohladas na nete, najdes zopar registrov, ktore sa musia rucne pridat v regedite a bude to fungovat. ak by sa ti nedarilo to najst, tak sa skusim posnazit ja, ale, s prepacenim, teraz som dost vymlety z roboty, nechce sa mi. a ten soft nemam - nepouzivam ho. (a nemam ani 40d)
hlavne v klude... originaly sa daju zohnat len s novym fotakom, ale ak si stiahnes tie updaty co maju na stranke a pohladas na nete, najdes zopar registrov, ktore sa musia rucne pridat v regedite a bude to fungovat. ak by sa ti nedarilo to najst, tak sa skusim posnazit ja, ale, s prepacenim, teraz som dost vymlety z roboty, nechce sa mi. a ten soft nemam - nepouzivam ho. (a nemam ani 40d)
[quote=piter;8464]teraz som dost vymlety z roboty[/quote]
Ani nehovor... a piatok daleko :)
Inac dik...
Ani nehovor... a piatok daleko :)
Inac dik...
[quote=piter;8464]originaly sa daju zohnat len s novym fotakom[/quote]
Chcem len kopie originalov... ak niekto potrebuje potvrdenie o tom ze som fotak kupoval legalne a neide mi o ziadnu "levarnu" mozem pohladat fakturu...... Netusil som ze to bude taky problem zohnat to. Nechcel som ziadne registre opravovat a podobne. Len nainstalovat to co som mal ale premazal potom ako mi zlahol OS a CD sa vyparili....
Chcem len kopie originalov... ak niekto potrebuje potvrdenie o tom ze som fotak kupoval legalne a neide mi o ziadnu "levarnu" mozem pohladat fakturu...... Netusil som ze to bude taky problem zohnat to. Nechcel som ziadne registre opravovat a podobne. Len nainstalovat to co som mal ale premazal potom ako mi zlahol OS a CD sa vyparili....
Nějak nechápu k čemu je dobrý software přidávaný k foťákům. Možná jen jeden na ovládání foťáku pomocí PC při focení. Jinak různé editory, prohlížeče a podobně jsou myslím úplně zbytečné - dají se krásně nahradit jinými, volně dostupnými aplikacemi...
[quote=Rellik;8490]Nějak nechápu k čemu je dobrý software přidávaný k foťákům. Možná jen jeden na ovládání foťáku pomocí PC při focení. Jinak různé editory, prohlížeče a podobně jsou myslím úplně zbytečné - dají se krásně nahradit jinými, volně dostupnými aplikacemi...[/quote]
Velice se osvědčil sw na zpracování raw souborů - konkrétně u fotoaparátů Canon je obvykle dodávaný sw optimalizován na daný typ. Porovnávali jsme se Zonerem 11, 12 a 13, Photoshop CS3, Lightroom 3.2 a Bibble (nepamatuji si verzi - momentálně nesedím u PC s instalací) a originál vyšel nejlépe co se týká zpracování. Samozřejmě jeho možnosti nejsou až tak rozsáhlé co se týká editace, ale vyvolání bylo subjektivně nejlepší.
Velice se osvědčil sw na zpracování raw souborů - konkrétně u fotoaparátů Canon je obvykle dodávaný sw optimalizován na daný typ. Porovnávali jsme se Zonerem 11, 12 a 13, Photoshop CS3, Lightroom 3.2 a Bibble (nepamatuji si verzi - momentálně nesedím u PC s instalací) a originál vyšel nejlépe co se týká zpracování. Samozřejmě jeho možnosti nejsou až tak rozsáhlé co se týká editace, ale vyvolání bylo subjektivně nejlepší.
[quote=panasonic650;8466]Chcem len kopie originalov... ak niekto potrebuje potvrdenie o tom ze som fotak kupoval legalne a neide mi o ziadnu "levarnu" mozem pohladat fakturu...... Netusil som ze to bude taky problem zohnat to. Nechcel som ziadne registre opravovat a podobne. Len nainstalovat to co som mal ale premazal potom ako mi zlahol OS a CD sa vyparili....[/quote]
Napiš mi mejla [email]rellik@email.cz[/email] pošlu ti soft od mého Canonu 1000D - jestli půjde ovládání foťáku přiloženým softem, nevím ale ty editory půjdou určitě. Já z toho nepoužívám nic. Jendak protože jsou to programy pro windows a já mám linux a jendak bych je stejně asi nepoužíval ani tak - používal bych dál ty programy na které jsem zvyklý... :-)
Napiš mi mejla [email]rellik@email.cz[/email] pošlu ti soft od mého Canonu 1000D - jestli půjde ovládání foťáku přiloženým softem, nevím ale ty editory půjdou určitě. Já z toho nepoužívám nic. Jendak protože jsou to programy pro windows a já mám linux a jendak bych je stejně asi nepoužíval ani tak - používal bych dál ty programy na které jsem zvyklý... :-)
Mam to... Vyzera ze tam je vsetko len "Canon EOS 40D PTP/WIA driver - Windows only." asi bude chybat... Este raz vdaka.
[quote=panasonic650;8536]Mam to... Vyzera ze tam je vsetko len "Canon EOS 40D PTP/WIA driver - Windows only." asi bude chybat... Este raz vdaka.[/quote]
Za málo... :)
Jinak ten ovladač by mohl být ke stažení na webu canonu jak sem psal v mejlu.
http://software.canon-europe.com/products/0010513.asp ;-)
Za málo... :)
Jinak ten ovladač by mohl být ke stažení na webu canonu jak sem psal v mejlu.
http://software.canon-europe.com/products/0010513.asp ;-)
Dik... ten soft na webe pokial viem je iba "update" a potrebujes ho mat uz nainstalovany. Aspon tak to bolo ked som pozeral na US webe.
[quote]Make sure that at least one of the following applications is installed.
....
If the applications above are not installed on a PC running WindowsVista, make sure that you prepare one of the following... [/quote]
[quote]Make sure that at least one of the following applications is installed.
....
If the applications above are not installed on a PC running WindowsVista, make sure that you prepare one of the following... [/quote]