Barvy - co je špatně?
Zdravím,
poradil by mi někdo co děláme špatně? Naše fotky jsou vždycky poněkud nažloutlé(?).
(foták Canon A3100, 2x zářivky Philips "denní světlo delux 6500K" - 5500 se nedají sehnat:-( )
ukázka správné barvy:

naše foto:

díky moc
poradil by mi někdo co děláme špatně? Naše fotky jsou vždycky poněkud nažloutlé(?).
(foták Canon A3100, 2x zářivky Philips "denní světlo delux 6500K" - 5500 se nedají sehnat:-( )
ukázka správné barvy:
naše foto:

díky moc
Pokud umí foťák vyvážit barvu z vyfoceného snímku, doporučuji před focením v nastaveném osvětlení vyfotit bílý nebo šedý papír a z této fotky pak vyvážit bílou barvu. Pak bude fotka vypadat stejně jako focený předmět.
Aha, je tam nastavení různého osvětlení:
auto,
denní světlo,
zataženo,
žárovka,
zářivka,
zářivka H,
určení vyvážení bílé (které si provede sám foták po stisknutí "display")
Zkusím ho to tedy nechat vyvážit a uvidíme:-)
Díky za radu.
Dájí se nějak upravit stávající fotky? Zkusil jsem ubírat žlutou, nebo šachovat s jinýma barvama, ale vždycky to fotku zdevastuje.
Díky
auto,
denní světlo,
zataženo,
žárovka,
zářivka,
zářivka H,
určení vyvážení bílé (které si provede sám foták po stisknutí "display")
Zkusím ho to tedy nechat vyvážit a uvidíme:-)
Díky za radu.
Dájí se nějak upravit stávající fotky? Zkusil jsem ubírat žlutou, nebo šachovat s jinýma barvama, ale vždycky to fotku zdevastuje.
Díky
No tak částečně se to dá opravit. Hlavně je tam moc sytosti v barvách. Pak je třeba si pohrát s odstínem. Zkusil sem trochu upravit Vaši fotografii. Jako první sem odebral sytost barev o 30% pak posunul odstín o 8% Výsledek vidíte v příloze. Byla to jen taková rychlovka, pro lepší výsledek by si s tím chtělo víc pohrát...