Prosím o radu :)
Zdravím vás lidičky. Poprosil bych o radu. S přítelkyní jedeme na rok pracovně do Irska a vybíráme foťák. Nejvíc budeme fotit asi přírodu, památky a tak různě co se naskytne :). Vzhledem k tomu, že jsme úplní amatéři co se týče focení, tak nevím kterej foťák vybrat. Zajímalo by mě kterej foťák byste preferovali? Nevim ani jestli je vhodnější varianta ultrazoom nebo komapkt.
1. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
4. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
5. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Byl bych moc rád kdybyste mi někdo poradil ve výběru :)))
1. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
4. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
5. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Byl bych moc rád kdybyste mi někdo poradil ve výběru :)))
Vzhledem k tomu, ze vlastne ani poradne nevite, co chcete a k cemu budete fotoaparat potrebovat, tak bych doporucil neco mensiho, univerzalniho, nejaky kapesni ultrazoom. Neco z tohohle (https://www.digimanie.cz/doporucene-fotoaparaty-cervenec-2011/3939-2)
Děkuji za odpověd. Dále bych se chtěl zeptat jestli mezi temito kapesnimi UZ a např. Samsung nx10 bude veliký rozdíl ve výsledku. Dočetl jsem se že klasické UZ jsou příšerné, že už jsou lepší kompakty vyšší třídy. Děkuji za případnou další radu.
Tak samozrejme zalezi na pouziti. Pokud budete fotit do JPEGu a fotky prezentovat treba na Facebooku v malych rozlisenich, tak rozdil bude vetsinou spise v moznotech nez kvalite snimku. Nicmene pokud budete delat trochu vetsi tisky nebo pouzivat nejaka vyssi rozliseni, fotit do RAWu a snazit se vytriskat z fotky maximum, stejne jako se snazit dosahnout mensi hloubky ostrosti, pak se kompakt na NX10 pochopitelne vubec nechyta.
Myslim, ze amater, ktery se foceni moc nevenuje a chce jen bezne zaznamenavat vylety a podobne, dostane z kompaktu i pokrocilych fotoaparatu podobne vysledky (nicmene ty pokrocilejsi fotaky budou zejmena v horsim svetle preci jen lepsi), beru-li v potaz nenarocnou prezentaci techto vysledku. Pokud chcete neco fotograficky narocnejsiho, uz musite poradne dobre vedet, co s tim kompaktem udelat, aby se toho dalo jakz takz dosahnout, s NX10 je to snazsi.
Myslim, ze amater, ktery se foceni moc nevenuje a chce jen bezne zaznamenavat vylety a podobne, dostane z kompaktu i pokrocilych fotoaparatu podobne vysledky (nicmene ty pokrocilejsi fotaky budou zejmena v horsim svetle preci jen lepsi), beru-li v potaz nenarocnou prezentaci techto vysledku. Pokud chcete neco fotograficky narocnejsiho, uz musite poradne dobre vedet, co s tim kompaktem udelat, aby se toho dalo jakz takz dosahnout, s NX10 je to snazsi.