Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Olympus PEN E-PL1 + 14-42 mm

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    máte někdo praktickou zkušenost s tímto foťákem. Přemýšlím o něčem novém a tohle mne docela zaujalo. Recenze nejsou také úplně negativní. A hlavně teď ta aktuální cena za kit (7.000,-) mi přijde moc zajímavá.
    Byla by to alternativa k nějakému kompaktu střední třídy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Ta akcni cena je skutecne vynikajici. Osobne bych si sice koupil spis Samsung NX10, ktery s obdobnym setakem vyjde jen o tisicovku draz, ale rozhodne tim neudelas chybu. Za 7 tisic je to asi nejlip fotici digitalni fotak, ktery muzes poridit (s limity danymi objektivem - maly zoom).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    5

    Já jsem pravě měl v merku něco menšího jako Coolpix P300 nebo Ixus 300HS, pořád jsem nevěděl který, ale tahle akční cena za Olympus mne fakt zaujala.
    Na NX10 jsem se také díval, ale tuhle částku už za foťák investovat nechci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    13
    Fotografií
    5

    Tak já už E-PL1 mám od včera doma:-) A už mám nějakej začátečnickej problém. Trošku jsem si hrál pokus-omyl a ted když vyfotím snímek, tak je celej černej, ale přitom video se uloží normáně. (takže kryt mam sundanej ) Nevíte co jsem tam mohl nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    793
    Fotografií
    114

    Citace Původně odesláno od Langiman Zobrazit příspěvek
    Tak já už E-PL1 mám od včera doma:-) A už mám nějakej začátečnickej problém. Trošku jsem si hrál pokus-omyl a ted když vyfotím snímek, tak je celej černej, ale přitom video se uloží normáně. (takže kryt mam sundanej ) Nevíte co jsem tam mohl nastavit?
    Cista cierna plocha, bez ohladu na nastavenie expozicneho casu, clony a ISO ? A aj pri automatike ? Alebo je to fotka ale tmava ako keby velmi silno podexponovana ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    13
    Fotografií
    5

    Citace Původně odesláno od busy Zobrazit příspěvek
    Cista cierna plocha, bez ohladu na nastavenie expozicneho casu, clony a ISO ? A aj pri automatike ? Alebo je to fotka ale tmava ako keby velmi silno podexponovana ?
    Zkoušel jsem na manual to různě přenastavit a furt uplně černý jak kdybych tam mel kryt. A přitom se video normálně ukládá a funguje. A hlavne kdyz dám automat tak ten si vsechno nastavuje sám ne? Napadlo me ze to je kvuli tomu, jak jsem si hral s manualem, ale fakt zkousim vše a nic:/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    793
    Fotografií
    114

    Citace Původně odesláno od Langiman Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem na manual to různě přenastavit a furt uplně černý jak kdybych tam mel kryt. A přitom se video normálně ukládá a funguje. A hlavne kdyz dám automat tak ten si vsechno nastavuje sám ne? Napadlo me ze to je kvuli tomu, jak jsem si hral s manualem, ale fakt zkousim vše a nic:/
    Este ma napadlo, ci nemas kompenzaciu v nejakom hlbokom minuse. Ale to by na fotke aspon nieco bolo vidno.

    Skus este poslednu moznost - tovarenske zresetovanie vsetkych nastavenych parametrov na defaultne hodnoty, a potom skus automatiku P. Pokial stale budu cierne fotky, asi to bude treba reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    13
    Fotografií
    5

    Teď mě napadlo:-) Já nemám ještě pořádnou kartu, mam vloženou jen micro SD s adapterkem. Možná ty fotky to nezvládne. Což jsem předtím vyloučil, páč mi video šlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    157
    Fotografií
    152

    Nebo manuální režim a podivné nastavení času/clony. Na automatiku a bez krytky by to fotit teda mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    13
    Fotografií
    5

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Nebo manuální režim a podivné nastavení času/clony. Na automatiku a bez krytky by to fotit teda mělo.
    Tak kartou to neni:/ To teda nevim. Jedině, že bych nějak uložil hodně špatný manualní nastavení pro zbytek fotáku což pochybuju. Ještě počkám jestli mi neodepíšou z Olympusu a když nebudou vedět, tak doufám že mi to alz. vyreklamuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    13
    Fotografií
    5

    Jen pro info: Psal jsem do Olympusu, kde mi odepsali, ze je to pravdepodobne chyba fotaku, at ho klidne reklamuju, coz se mi podarilo a protoze to bylo ve 14 denní lhute, tak mi hned dali novej:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Zdravím,nechtěl jsem zakládat nové téma,tak bych ho rád vložil sem.kamarád mi nabídl svého měsíc starého Olympuse Olympus PEN PL2 + objektiv 14-42 za cenu 5 500kč,jako nevhodný dárek,jelikož má Nikona 5100.Sám teď nemám foták,měl jsem Canona S2 IS.Zrovna teď jsme chtěl koupit nový ale sám nevím jestli to není pro mě zbytečná investice nebo koupit něco levnějšího.Zdá se mi že ten Olympus bude moc velký.Chtěl jsem se taky zeptat,jaké jsou fotky když nebudu mít u sebe objektiv a budu fotit bez něj a třeb i večer.Děkuji za každý postřeh a radu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Za dane penize je ten Olympus naprosto bomba nabidka, po ktere bych hned skocil (pokud ti nebude prekazet maly 3x zoom). Fotky bez objektivu nebudou zadne, nebot fotoaparat bez objektivu nefoti (zaverka se sice spusti, ale vysledkem nebude zadna rozumna fotka). Tzn. ze nejaky objektiv tam proste mit musis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    4

    Teď se zaptám na pár věcí,nejsem znalý v tomto oboru,tak berte otázky s rezervou.

    1.Objektiv co jsem uváděl,bude stačit na focení street fotek a třeba i interieru za horších světelných podmínek bez externího blesku.

    2.Rád bych věděl co znamená když se řekne pancake.

    3.Jaký nejideálnější objektiv/sestavu doporučíte pokud bych chtěl fotit krajinu,portrétovky a něco z ulice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    1, Na street fotky v pohode, do interieru nevhodny (velmi spatna svetelnost F3,5-5,6)
    2, Pancake je maly placaty objektiv, zpravidla s pevnym ohniskem, napr. Olympus 17mm F2,8 pancake.
    3, Na krajinu je slusny i ten setak, lepsi jsou zpravidla pevne objektivy, ktere maji mnohem ostrejsi kresbu (napr. Olympus 12mm F2,0), na portrety by to chtelo neco s delsimi ohnisky a dobrou svetelnosti (napr. Olympus 45mm F1,8). Na ulici postaci zakladni zoom.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Olympus XZ-10 alebo Olympus XZ-2
    Od tipit v sekci Kompakty
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 04-08-2014, 21:35
  2. Kompakty: Olympus XZ-10 nebo olympus E-PL3
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-06-2014, 09:55