Kompatibilita D3100 s Sigma 18-200mm F3.5-6.3 HSM OS pre Nikon
Rád by som vymenil kompakt za zrkadlovku, ale keďže sa veľmi v objektívoch nevyznám rád by som poprosil o radu niekoho skúseného. Foťák mám vybratý D3100 a chcel by som k nemu nejaké dlšie sklo aby som objektívy nemusel meniť. No zoom objektívy nikonu sú pre mňa dosť drahé. Tak som si vyhliadol Sigma 18-200mm F3.5-6.3 HSM OS pre Nikon ale neviem či je plne kompatibilný s D3100. Teda či funguje aj autofocus. Nemá totižto označenie AF S. Ale nie som si istý či toto označenie nemajú len obketívy Nikor. A druhý objektív, ktorý mám vo výhľade je Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC PZD pre Nikon ale tiež neviem ako je to s kompatibilitou. Budem vďačný za akúkoľvek radu.
Ten Tamron je stabilizovany a to PZD znaci piezo drive, coz je Tamroni ultrasonicky ostrici motor, takze bude i ostrit, ta sigma je taky stabilizovana a pokud plati to HSM u ni, mela by mit ostrici motorek taky, kazdopadne nejlepsi je kdyz zajdes nekam na prodejnu a ty objektivy si vyzkousis na svem tele, prodejce jak poradi, tak si vyberesktery ti vic vyhovuje...
akorat nechapu, proc chces menit kompakt za zrcadlovku, kdyz nechces menit objektivy,
jinak kamoska mela tu sigmu na D80 a jak mela prachy, tak si koupila origo Nikkor, ze to pomalu ostrilo.
Jesli mas malo penez, tak spis si kup neco z druhy ruky
jinak kamoska mela tu sigmu na D80 a jak mela prachy, tak si koupila origo Nikkor, ze to pomalu ostrilo.
Jesli mas malo penez, tak spis si kup neco z druhy ruky