zdravim,
viem ze takych tem tu uz bolo dost, ale su vacsinou starsie a tiez nie som si isty, ci mi plne vyhovovali odpovede
ale k veci: chcel by som presedlat z kompaktu (vyse trojrocny Canon PS A650 IS) na zrkadlovku. Rozpocet nie je velmi vysoky, okolo tych 600 EUR (zalezi od aktualnej ponuky, zliav a moznosti nakupu bez DPH). Chcel by som urcite pre zaciatok so setovym objektivom, investicie do optiky vidim az o niekolko rokov neskor.
Som vo foteni uplny laik (aj ked pri mojom kompakte som nikdy nevyuzival automatiku, vzdy som si par drobnosti ponastavoval). Fotit chcem hlavne staticke fotky (architektura, detaily domov (cize by to chcelo aj trochu toho zoomu)), pripadne neskor aj dieta, ktore sa snad do roka podariinak zvierata, ludi a podobne nerad fotim, nakolko k tomu nemam vztah, ja radsej nieco, co stoji a nehybe sa.
Video natacat vobec nechcem, na vahe ani velkosti fotaku nezalezi. Stativ ale so sebou urcite tahat nebudem, nechce sa mi a ani sa mi ho nechce rozkladatA ziadny bazarovy nechcem, nemam k takym veciam doveru, cize aj co sa tyka dodatocnej kupy objektivov (o par rokov) tak jedine nove.
Prosim poradte teda, pravdepodobne medzi Nikon D3100, Nikon D5100, Nikon D90, Canon EOS 550D alebo Pentax K-r.
Prosim myslite aj na to, ze profesionalny (ani polo...) fotograf nechcem byt nikdy (chcem ho iba na dovolenky s rodinou, ale na pekne fotky z dovolenieka teda tiez ze velke investicie do tych objektivov nechcem davat), kompakt uz nechcem (okrem ineho aj kvoli imidzu
) a kvalitne fotky by som chcel robit uz aj tychto prvych par rokov (teda so setakom), kym kupim novy objektiv (aj kvoli rozpoctu, ak pojde manzelka na matersku, platime hypo atd...)
Snad som bol dost vycerpavajucia dakujem vopred velmi pekne dobrym dusiam, ktore poradia (a nezavru diskusiu pre duplicitu
)
UPDATE: este prosim berte ten Nikon D90 s rezervou, ten sa mi zda uz trosku drahsi, takze poradte, prosim, aj v pripade, ze budem uvazovat bez neho