Produktová fotografie "Nepsaná pravidla"
Zajimam se o produktovou fotografii a hledam nejake obecne poucky co a jak ma byt foceno resp. co nema na fotce byt.
Napr lahev na vino ma/ nema mit po stranach dlouhe svetelne odrazy (stripbox) a podobne. Vim ze rusive jsou zejmena stiny - ale je to vzdy pravda?
Diky za namety
Napr lahev na vino ma/ nema mit po stranach dlouhe svetelne odrazy (stripbox) a podobne. Vim ze rusive jsou zejmena stiny - ale je to vzdy pravda?
Diky za namety
Krásná knížka na toto téma je Fotografie a světlo. http://www.photoworx.cz/kniha.html?nazev=zoner-fotografie-a-svetlo
Dobrý den,
já vám asi neporadím, ale sama mám dotaz. Mám e-shop s jezdeckými potřebami a začínám mít problém s tím, že potřebuji produkty fotit. Zatím mi je fotil profi fotograf, ale vychází to draho. Můžete mi někdo někoho v Brně doporučit? Uvažuji také, že bych si fotky dělala sama, ale nemám s tím zkušenosti. Myslíte že je to reálné například po absolvování nějakého kurzu, nebo mám raději platit profíka? Zaujal mě třeba tento kurz, který je pro začátečníky: http://www.oxyshop.cz/zaklady-prace-s-digitalni-zrcadlovkou-s-workshopem-produktove-fotografie-pro-e-shopy/skoleni, ale raději bych asi využila individuální přístup. Co myslíte? Děkuji za názory! M.
já vám asi neporadím, ale sama mám dotaz. Mám e-shop s jezdeckými potřebami a začínám mít problém s tím, že potřebuji produkty fotit. Zatím mi je fotil profi fotograf, ale vychází to draho. Můžete mi někdo někoho v Brně doporučit? Uvažuji také, že bych si fotky dělala sama, ale nemám s tím zkušenosti. Myslíte že je to reálné například po absolvování nějakého kurzu, nebo mám raději platit profíka? Zaujal mě třeba tento kurz, který je pro začátečníky: http://www.oxyshop.cz/zaklady-prace-s-digitalni-zrcadlovkou-s-workshopem-produktove-fotografie-pro-e-shopy/skoleni, ale raději bych asi využila individuální přístup. Co myslíte? Děkuji za názory! M.
Já si myslím, že co se produktové fotografie týká, určitě si vystačíte sama. Otázkou je, jestli jste do toho ochotná investovat větší množství času a trochu těch peněz, protože bez zábleskových světel se neobejde jakákoliv produktovka. :-)
[QUOTE=Artas22;41365] bez zábleskových světel se neobejde jakákoliv produktovka. :-)[/QUOTE]
spíš bych řekl že bez světel to moc nejde - záblesky na statickou produktovku jsou imho zbytečný luxus. Osobně si raději hraju se světly a vím hned jak a co mám kde nasvíceno a co se mi kde odráží - což je u záblesků celkem loterie :D
spíš bych řekl že bez světel to moc nejde - záblesky na statickou produktovku jsou imho zbytečný luxus. Osobně si raději hraju se světly a vím hned jak a co mám kde nasvíceno a co se mi kde odráží - což je u záblesků celkem loterie :D
Než by člověk vypiplal záblesky tak, aby to vyšlo dobře, to by se nefotil a leckdy naběhal. Stálé světlo, jak píše Begy, opravdu pomůže hodně, s doladěním scény. Produktové foto má jistě plno podkategorií. Pokud něco dokumentuji, asi si zvolím nerušivé prostředí a celý produkt se mi musí vejít do hloubky ostrosti. Naopak pokud jde o design, módu, marketing, tak se k tomu chovám jinak. Pozadí atraktivní, světlo místo uniformního aranžované a směrované na konkrétní místa, atd.