objektiv 18-200
Prosím o radu.Koupil jsem si sony nex c3 ze setákem 18-55.Ten zoom mi ale nestačí.Uvažuji o nějakém ultrazoomovém objektivu typu 18-200mm.Nechci si kupovat originál za 15tkč a více a nechci nosit dva objektivy.Nevíte někdo o levnější variantě typu redukce a objektiv jiného výrobce?Bude to vůbec fungovat?Děkuji
Redukce + nějaký starší levný objektiv by šel. Jen je pak omezení v použití pouze plně manuálního režimu. Koukni na ebay...
...jak píše Rellik...sehnat starý použitý objektiv...ale nevím jestli ta kvalita bude nějaká slušná,bude to chtít fotit za dobrých světelných podmínek...taky jsem se kdysi chtěl nabažit objektivů s delší ohniskovou vzdáleností...mám něco doma,ale abych řekl upřímně tak jsem je neměl vytáhlé venku ani nepamatuji...
...záleží co chce člověk fotit...
...záleží co chce člověk fotit...
Ok.díky za pomoc.Ví prosím vás někdo jak se dá zkombinovat na nexe C3 (za málo peněz hodně muziky) zoom objektiv i s automatickým ostřením?55-210 sony stojí cca8000kč.Nejraději bych však měl jeden o rozsahu 18-200.Ale ten stojí od tamronu 15tkč a sony cca 20tkč.Existuje však i redukce od sony za 4tkč na sony alfa.Má někdo zkušenost jakou kombinací docílím ceny do 10tkč?děkuji za váš čas a názory
No, je tu sice možnost koupit redukci a k tomu Tamron 18-200mm bez stabilizace, což se tak akorát vejde do těch 10 tisíc (objektiv je tuším za 5000), ale bude to bez stabilizace a nebude to nějak přehnaně malé (když vím, jak se drží NEX i s běžnou 18-55mm, tak se úplně hrozím toho, co to udělá s redukcí a ještě 18-200mm objektivem, byť poměrně lehkým, k tomu). Já bych nevymýšlel pochybné způsoby jak všechno obejít a buď koupil pořádný ultrazoomový objektiv určený přímo pro NEXe nebo se na to vykašlal. Nelze mít za cenu Fabie Mercedes. Nebo (což ale také není zrovna nejlepší možnost z cenového hlediska, když už člověk má NEXe) se vrhnout na jiný systém, kde jsou objektivy za normální cenu (např. pro Samsung NX11 jsem teď koupil 50-200mm zoom za 3700 korun, nicméně ultrazoom 18-200mm se pro to také nedá sehnat úplně nejlevněji - ale to téměř pro žádný CSC systém s výjimkou Olympusu). Při současné cenové politice Sony a nabídce objektivů prostě NEX není moc dobrá volba zejména pro ty, kteří chtějí levný systém (to nic nemění na tom, že NEX-5N nebo NEX-7 jsou velmi zajímavé přístroje).
EIDT: Nejschůdnější varianta je tedy ten Tamron s redukcí, jak tam ale bude fungovat autofokus, to nevím. To by byla potřeba zjistit na netu. Osobně bych v případě zájmu o ultrazoomové CSC prodal NEXe a koupil nějaký Olympus PEN se 14-150mm objektivem - kde set s fotoaparátem stojí v podstatě totéž, co samotný objektiv).
EIDT: Nejschůdnější varianta je tedy ten Tamron s redukcí, jak tam ale bude fungovat autofokus, to nevím. To by byla potřeba zjistit na netu. Osobně bych v případě zájmu o ultrazoomové CSC prodal NEXe a koupil nějaký Olympus PEN se 14-150mm objektivem - kde set s fotoaparátem stojí v podstatě totéž, co samotný objektiv).
Ked uz sme pri tom objektive, oplati sa ho vobec zobrat? Co som cital, tak mu velmi vycitaju pomaly a hlucny af. Treba si davat aj pozor na clonu na kratkom a dlhom konci, no to je skoro pri vsetkych aj drahsich.
Skusme to porovnat s 18-105 od Nikonu a Canon 18-135. Jasna vyhoda je jeho rozsah, ale co ostatne?
Skusme to porovnat s 18-105 od Nikonu a Canon 18-135. Jasna vyhoda je jeho rozsah, ale co ostatne?
Tak zadny zazrak to neni, ale proste neni mozne chtit kvalitu Nikkoru 18-200mm za ctvrtinovou cenu. Dle meho nazoru neni tak strasny a za danou cenu... proc ne (ale nebude tam ta stabilizace, ale ta u konkurence stejne nijak zvlast nefunguje). Ve srovnani s Canonem 18-135mm, tezko rici. Ten Canon je fakt solidni prusvih co se tyce chromaticke aberace, ktera je vsude mozne a neda se nijak rozumne odstranit. Nikon 18-105mm je rozhodne solidni objektiv. Kazdopadne na NEXe ani Canon ani Nikon nepujde.