Dobrý den,naplňuje
jsem začátečník, kterého focení postupem času začalo bavit. Nyní vlastním starší kompakt od Olympusu a focení s ním mě již nějakou dobu nenaplňuje. Chtěl bych od fotoaparátu víc než jen úkon "zazoomuj a mačkej" a proto se už 3 týdny poohlížím po něčěm co by splňovalo mé představy. Čím víc jsem ovšem o fotografování,fotoaparátech přečetl tím víc se zvětšila moje bezradnost ve výběru co by pro mě bylo to nejlepší. Tak 60% toho co vyfotím jsou krajiny, pak samozřejmě různé fotky z dovolené a jelikož jsem akvarista uvítal bych možnost slušně zachytit i podvodní život mým miláčků, ale rozhodně tomu nehodlám fotoaparát podřizovat. Hlavní jsou pro mě ty krajiny + dovolená. A tím se dostávám k samotnému výběru: nejdříve můj zrak ulpěl na ultrazoomech, ale když jsem něco načetl, tak jsem si zjistil, že daň za obří zoom je velký pokles obrazové kvality a tím bych se skoro nikam neposunul. Poté jsem začal hledat v nabídce zrcadlovek a našel pro mě finančně přístupné varianty (v názvu tématu), ale nevím jestli jsou pro mě lepší varianta než kompakty s vyměnitelnými objektivy (u nich jsem zatím nebyl schopný vybrat, co by pro mě mělo největší smysl). Co myslíte mám jít do zrcadla s tím, že bych delší dobu fotil jen objektivem ze setu nebo se vyplatí nějaký ten kompakt s výměnnými objektivy? Děkuji všem, kteří můj příspěvěk dokázali dočíst a prosím o rady.