levný Stativ pro NIKON D5100 (video i focení)
Ahojte ,prosím o radu ohledně levného stativu pro můj nový Nikon D 5100 jsem fakt začátečnik a chci stativ používat spíš jen příležitostně na focení a i video (to video snad i více proto jsem chtěl foták s full HD)
Díval jsem se a cenově vybral bud Velbon DF-60 ,Velbon EX-630 ,VELBON DF-50/F ,Velbon EX-540 ty jsou tak kolem 1000-1500 nebo by mě stačil i levný HAMA STAR 63 .....? ps: a jak je to s tou "hlavou na video":)..kluci sorry já fakt začínaaam :) který by byl nejlepsí na video . Moc díky
Díval jsem se a cenově vybral bud Velbon DF-60 ,Velbon EX-630 ,VELBON DF-50/F ,Velbon EX-540 ty jsou tak kolem 1000-1500 nebo by mě stačil i levný HAMA STAR 63 .....? ps: a jak je to s tou "hlavou na video":)..kluci sorry já fakt začínaaam :) který by byl nejlepsí na video . Moc díky
Já mám na občasné použití levnou HAMU a úplně stačí. Na video hlavu nemusíš snad ani nijak řešit. Nedotáhneš aretační šrouby a můžeš s tím točit dokola a nahoru a dolů jak je libo... ;)
...jak píše Dušan tak na to občasné používání asi bude stačit nějaký ten levný stativ,ale zkus popřemýšlet jestli v budoucnu nevyužiješ přece jen něco kvalitnějšího...já jsem měl něco od Hamy,ale časem jsem zjistil,že to je plastové a pro mě nedostačující...pak jsem zjistil,že dobrý stativ něco stojí a musel jsem pořídit něco kvalitního...ale zase musím přiznat,že jsem spokojený...ale je to fakt otázka využití...
...takže možná bych zkusil zajít do obchodu a trochu to otestovat a vyzkoušet,ať to vidíš v reálu...
...takže možná bych zkusil zajít do obchodu a trochu to otestovat a vyzkoušet,ať to vidíš v reálu...
V ceně kolem 1500kč bych bral toto: http://www.daganet.cz/stativ-triopo-c258-kj2-p-1168.html
Taky jsem se akorát koukal po stativu pro D3100 (nějaký hrátky s delšími časy, v horším světle, doma i venku) a ve FotoŠkoda mi řekli, že aby to za to stálo, je to v ceně tak 3000-4000 tisíc. Já bych to taky viděl na částku kolem 1500,-, tak nevím, no... Nebo jestli sledovat bazary, ale sám tomu taky pendrek rozumím... Ale koukal jsem na ten TRIOPO C-258, jak psal kolega výše, a asi by mi i stačil, co myslíte?
...tak pánové ve FotoŠkoda měli pravdu...samo sebou tam nabízeli určité značky...ta cenová hladina by tomu odpovídala,sám vlastním stativ Manfrotto a nemůžu si stěžovat...pokud ale chceš nějakou levnější variantu,tak na internetu určitě něco najdeš...
[QUOTE=Pavel Olivík;24537]...tak pánové ve FotoŠkoda měli pravdu...samo sebou tam nabízeli určité značky...ta cenová hladina by tomu odpovídala,sám vlastním stativ Manfrotto a nemůžu si stěžovat...pokud ale chceš nějakou levnější variantu,tak na internetu určitě něco najdeš...[/QUOTE]
Ale tak to je jasný že na ceně záleží, ale to je u všeho. Já mám amatérskou dslr, základní objektivy a chci stejně tak nějakej levnej stativ, ale zároveň aby něco zvládnul (takže ne za pár stovek). Co si myslíš prosim tě o tom TRIOPO C-258, ten stojí v megapixelu 1890,-.
Ale tak to je jasný že na ceně záleží, ale to je u všeho. Já mám amatérskou dslr, základní objektivy a chci stejně tak nějakej levnej stativ, ale zároveň aby něco zvládnul (takže ne za pár stovek). Co si myslíš prosim tě o tom TRIOPO C-258, ten stojí v megapixelu 1890,-.
...jsem už odpovídal...ale asi se to nějak smazalo či coo...za ty peníze je to myslím dobrá koupě...pokud do něho půjdeš,tak kdyžtak pak písni nějakou menší recenzi...
Zdovolenim se taky vměstnam do tohoto tematu at nemusim zbytecne zakladat nové.Divam se po nejak solidnim stativu dejme tomu okolo 4 000,- ale vubec nevim co zvolit.Muzete prosim poradit neco vhodneho v dane cenove relaci +/- 500kč.
Měřím 185cm tak abych se u toho nemusel hrbit.Určeno taky pro Nikon D5100.
Měřím 185cm tak abych se u toho nemusel hrbit.Určeno taky pro Nikon D5100.
[QUOTE=Evok;25444]Měřím 185cm tak abych se u toho nemusel hrbit.[/QUOTE] U této výšky se do té ceny budeš hrbit snad u všech stativů na trhu. ;) Jinak bych možná koukl po stativech Vanguard Alta 233AP (max 160cm) nebo Manfrotto 055XPROB (max 178,5 cm) ;) Nejvyšší co jsem našel je Manfrotto 161MK2B SUPER PRO (mas 267cm) ale ten stojí už skoro 3x tolik než do toho chceš dát :)