Rellik: A proč je to teda tmavší o tolik?Jinak koukám na free editor ještě Photivo, ale nevim, no... nelíbí se mi moc to rozhraní
Jinak D-lighting mám zaplý od začátku, i tu redukci u dlouhejch časů (ale nefotil jsem zatím víc jak na 1,3 sekundy) a přijde mi, že to ty fotky dělá dobrý... každopádně ANI JEDNO z toho nemusím u RAWu řešit, ne? Ale ty JPGy mi prostě přijdou z D3100 pěkný i tak, respektive pro zobrazení na galeriích na netu dostatečné... Každopádně jsme už trochu utekli od toho problému s úpravama Rawů. Protože jsem psal, že Corel si pořizovat zatím nehodlám, ale i tak mi ukazuješ dál úpravy v něm - a to neříkám ve zlým, jak se to může zdát možná - jsem moc rád, že jsme tu našel někoho, kdo rád pomůže!!! Takže asi zůstanu u Therapee... a s tou redukcí šumu uvidim, no... asi to moc řešit nebudu, lepší volba ve freeware programech stejně asi neni...
Hupp: Ty Raw Therapee používáš, že? Jak nejčastěji odšumuješ? Tím myslím, s jakýma šoupátkama a jak moc hýbeš. Redukce jas je ten klasickej šum (něco jako zrno), žejo, barevnost jsou ty ustřelený barevný pixely a to gamma? Budu rád, když poradíš, jestli v tom umíš a víc děláš.![]()