prosim o radu s kompaktem do 6 tis.
Dobrý den, vybírám fotoaparát, zejména na focení dětí, výletů apod. Chápu, že kvalita fotek bude asi někde jinkde u foťáku za 5 a za 15 tisíc. Ale do zrcadlovky nechci investovat peníze a ani by se mi nezamlouvalo tahat všude "zavazadlo" navíc. Ultrazoom myslím nevyužiju (u současného foťáku máme 5násobný a nemyslím, že bych nutně musela mít větší), takže bych to viděla na kompakt.
Nejdůležitější je pro mě kvalita fotek, věrnost barev a ideálně kapesní rozměry. Vyzkoušela jsem si a v podstatě už chtěla koupit Canon Ixus 230, ale zjistila jsem, že je v podstatě už nesehnatelný.
Můžete mi prosím poradit, jaké by mohly být alternativy? Hranice 6 tisíc.
díky moc za rady. Martina
Nejdůležitější je pro mě kvalita fotek, věrnost barev a ideálně kapesní rozměry. Vyzkoušela jsem si a v podstatě už chtěla koupit Canon Ixus 230, ale zjistila jsem, že je v podstatě už nesehnatelný.
Můžete mi prosím poradit, jaké by mohly být alternativy? Hranice 6 tisíc.
díky moc za rady. Martina
Pročítala jsem další recenze a zkušenosti a k favoritovi Canon Ixus 230 jsem přidala ještě Nikon Coolpix P310. Poradí mi prosím někdo, v čem je hlavní rozdíl (kromě zoomu) u těchto dvou kompaktů, resp. co jsou jejich hlavní (ne)výhody ve srovnání s tím druhým? díky. m
Souhlasím s rousinim, já mám XZ-1 asi měsíc, dnes se dá běžně koupit pod 7000,- a určitě za tyto peníze dnes lepší kompakt nekoupíš. Původně byl můj favorit rovněž Nikon P310, ale prodavač mě přesvědčil na Olympus . Ten má větší čip, lepší světelnost na dlouhém ohnisku a je prostě o třídu výš.
na XZ-1 jsem taky koukala, ale nevím zkrátka, jestli bych ho využila - fotím hlavně na automatický režim. Tak mi přijde, že manuální nastavení nebo třeba focení do RAW je pro mě zbytečností...